Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

BUX 1012

De akkor most a hati sem…

#230670 Joello

De akkor most a hati sem szállhat el a korlátozás miatt, ha jól gondolom :-)

Re: nincs cím

#230668 kelvin Előzmény: #230667

Kedves Fórumozók!

Felszólítom kedves társaságot, hogy fáradjon át a dumcsi topikba és folyatassa ott az elmélkedéseit, ne pedig itt offolja szét a hati topikját!! Mindennek meg van a maga helye és ideje.

Köszönettel: egy fórumozó ;-)

#230667 Kissherceg Előzmény: #230665

jön 2012 :D európában részlegesen megnyíltak a légterek, Mo-n még nem. Most volt hírekben, F1es hír kamu sztm... Bőven megoldható, Barcelonába 3hét múlva lesz a verseny, most a hazajutás a gond... Túl van lihegve ez is, mint a H1N1...

#230665 Euroman Előzmény: #230664

szvsz kis propelleres gép (cesna, piper) szóba sem jöhet, nem biztonságos (egy motor, könnyen kilőhető stb.), és nincs is nagy hatótávolsága....talán a helikopternek sem....obama is csak a fehér háztól a reptérig megy azzal, néha camp davidbe...learjet kisgép (ilyen van a komolyabb sztároknak), de az megint sugárhajtású, amit a hamu tönkretesz....szóval kevés a jó megoldás....ma mondták, hogy az f1-nek is komoly gondokat okozhat, hogyan jutnak az autók shanghaiból barcelonába...én úgy gondolom a dolog legnagyobb rákfenéje a kiszámíthatatlanság, mert ez nem egy akármilyen ugribugri kitörés....úgy néz ki idén a természet visszavág (földrengések, árvizek és most ez a vulkán kitörés)

#230664 Kezdő Előzmény: #230658

Igazából azért nem értem, hogy az államfőket miért nem lehet helikopterrel, vagy kis repülővel elvinni, mit buszoztatják Merkelt... Ezek nem a kritikus magasságban repülnek, nincs rájuk hatással a hamufelhő... Vagy nem elég biztonságosak?

A vulkán okozta kárról az a véleményem (nem vagyok gazdasági szakember) hogy miközben áll a szolgáltatás, a kiadások javarésze továbbra is fennáll, a gépek részleteit, a munkaerőt (pilóták, szerelők) ugyanúgy fizetni kell, ugyanakkor még az ott ragadt utasoknak is többé-kevésbé gondoskodni kell. Néhol kempingágyakat adnak, de biztosan vannak plusz munkaerőt igénylő szervezési feladatok. Ebből le lehet számítani pár dolgot, mint az üzemanyag, de úgy érzem, összességében ez nem kis problémát okozhat a fapados járatok miatt fennálló éles versenyben. El tudom képzelni, hogy a veszteség megmutatkozik az osztalék nagyságában, és emiatt esést okoz.

De mondom, nem értek hozzá, ez a magánvéleményem. Ja és nekem is az esés lenne kívánatos :-)

#230662 Kissherceg Előzmény: #230658

értem, de a vulkán okozta visszaesés %osan sem mérhető a válsághoz:) nem ok esésre, max magyarázat...

#230658 Euroman Előzmény: #230647

Azért ez a vulkán kitörés hosszú ideig (hetekig, hónapokig) is eltarthat, és ha a szélirány olyan, akkor mindig le kell állni....ez komoly bizonytalanság...hát még az, ha mégis erőltetik a repülést, és egy gép lepattan...az lesz az igazi botrány.

Más: ma este német híradóban láttam Merkel asszony hogy jött Usa-ból haza...előbb Lisszabonig repülő, majd tovább repülővel Róma, onnan busz, ami Bolzanonál defektet kapott (mutatták a gumit, ami ráégett a felnire), úgyhogy egy éjszaka ott is, onnan másik busszal (rendes nagy Setra, carabinieri felvezetéssel) német határig, ott várta az Audi konvoj...onnan 700 km Berlin...majd holnap tovább szintén autóval már Hannover, mert ott tárgyal....stramm nő, de mégiscsak eltartott 3 napot.....

#230649 BudFox Előzmény: #230647

végülis mindegy hogy mi az a hír amitől borulnak..csak boruljon...azért holnap megnézem majd az Európai indexek mit csinálnak...

délután jövök :-))

#230647 Kissherceg Előzmény: #230645

eddig se volt kilábalás, ez max hab a tortán. Szerinted, most eu gazdaságát egy heten se tartó korlátozó repülési tilalom mennyire befolyásolja. Gondold végig, amikor tavaly hetekig nem működtek a gyárak, fél műszakban üzemeltek, hajók üresen álltak hónapokig, ahhoz képest ez az egy, max két hét kiesés %osan mennyit befolyásol... 52hét egy év, abból két hétig nem megy, ami nagyon szélsőséges feltételezés, akkor is csak durván 4% a teljes évnek... Egyelőre két napja van európára széles körben kiterjedő tilalom, Angliában négy napja.

Ez ilyen blikk szintű cikk, azért írnak, hogy legyen valami... :) Gondold végig egy cikk tartalmát, ne hidd el.

Tőzsdei mozgásnak köze nincsen ehhez. Anyagi kár amit írnak az AIG tavalyi buktájával egyenlő, amire a reakció a bazi nagy rally volt :)

Sztm ez nem segít senkinek sem, nem ettől borul a bili...

#230631 Waszeitung Előzmény: #230522

Nyomjuk le a zárat? :D És csöngessünk előtte?

Sztem hétfőn tovább le....

(A szerző short pozival rendelkezik)

#230606 Csusza Előzmény: #230148

:-))

Ez jól esett, hogy gondoltál rám! De nem győzöm hangsúlyozni: nem bedőlni a gagyi PR dumámnak! ;-)

#230523 wizes Előzmény: #230493

Elektronikával foglakoztam anno, - Field effect tranyókkal a kémiában-, és mintha lett volna Dirac nevezetű bácsi aki valamit kitalált.

Nem, nem a fekete dobozt!

Az egységugrást, vagy a nulla végtelen magorázatát. :

#230522 BudFox Előzmény: #230501

hát abból próbálgattam számolni, hogy amikor pénteken mi bezártunk, akkor SP kb. -0.19 en állt..és mikor bezártak meg -1.61 -en..tehát a közte lévő különbséget az esésben le kell dolgoznunk előbb...

persze a hétfő reggeli Ázsia érdekes lesz...nomeg az SP futures nyitó előtt..

A baj hogy nem tudok itt lenni hétfő reggel..Ausztriába kell menni megbeszélésre...meg be kell ugrani a questorba is...de délután leszek..addig nyomjátok le az árat :-))

#230520 Alex74 Előzmény: #230493

És azután? Nekem azt mondd inkább :o)

Tehát 800-as támaszt átugorjuk, akkor már csak a 200-400-at kell csak legyűrni?

Hogy ez milyen egyszerű :o)

#230512 Waszeitung Előzmény: #230493

Tőlem lehet akár 24e is,az nekem csak jó,de én kb 200pontos résre számítok és lehetőség szerint lefelé :D