Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: Orbán Viktor nehéz éjszakája

#226832 Sanguis Előzmény: #226825

Az összeset akarták, csak nem volt rá idő.:)) De így is "szép" teljesítmény volt.

Re: nincs cím

#226831 Sumér harcos Előzmény: #226718

a kis és középvállalkozások jelentem fetrengenek....azt rendbe tenni szinte lehetetlen,bizonyos ágazatot.......pl.maradok vendéglátásnál,mivel középiskolai szinten azt tanultam....1990-2003-ig saját vendéglátó egységekkel.....nyekkkkk...vége...soha nem leszünk újra 1990-1994 közötti aranybánya,annak befellegzett...a kis embereknek soha nem lesz arra lovettájuk többé,hogy egy 4 személyes család ott hagyjon egy ebédre alacart 20000ft-ot.......

hát csak nézzük meg ezt az óriási dijjat kapott pesti éttermet...vmelyik econetes,szigetes maki kocsmája?most hirtelen nem akarok hülyeséget mondani......de veszteséges,szerintem nem csak papiron,mint ahogyan kiderült......tehát nem lehet minőségi vendéglátást sem űzni,mert nem éri meg.....

mondjuk a másik,az utcára rakott közszolgák esete,semmi esélyük nem lenne semmire nagyon nagy %-uknak.......

de sokan vannak az tény...........

#226830 Pityke35 Előzmény: #226814

Menjenek!! :) Vagyunk mi magunk magyar vállalkozók olyan ügyesek, h ellássuk magunkat (egymást) jóféle élelmiszerekkel. Átveszi a helyét egy magyar multi és kész! :) Sőt! Vegye át!

Ami még szerintem nagyon fontos lenne, az a potenciális, és szerintem csillógó magyar szellemi tőke megtartása és támogatása lenne! Én a Viktor helyében erre is nagy hangsúlyt fektetnék. Innováció!! Ebben jók vagyunk, csak tőke kell hozzá, h jövedelmet is hozzon Nekünk itthon! :)

( A jobbik magyarságtudatával egészséges szinten egyet kell h értsek, a szélsőséges demagógiát viszont utálom! ) :)

#226825 Zabás Előzmény: #226822

akkor látványos tőke kimentés kezdődött, sok pénz eltűnt!

#226822 Sanguis Előzmény: #226813

Egy példát mondok. Amikor tudatosult, hogy elvesztik a választásokat gyorsan "privatizáltak" 12 állami gazdaságot (bocs, ha a szám nem pontos, vagyis a 12).

#226815 Ibiza Előzmény: #226781

egy jó tv már 100ezerből meg van.. azért fogy mert kell az embereknek egy álomvilág ..ezt megadja a varázsdoboz..utazhatsz sportot nézel..szappanoperában kiteljesedhetsz..

már a kocsma is drága tescoban megveszi moslékot,piát otthol él egy kis álomvilágot.. amíg tud és nem rágja az asszony a lelkét... a tv ad egy sikerélményt..megtehessük..jól élünk.. ahhoz képest nem drága..

#226813 matgab Előzmény: #226714

"És amikor 98-ban hatalomra kerültek, a felelősségre vonás helyett, ők is elkezdtek még nagyobb lendülettel lopni, mint előtte"

Hát ha ezt a mondatod alá tudnád támasztani valamivel, azt megköszönném...Mert a Fidesz kormánnyal kapcsolatban azóta is mindig azt a néhány nevet emlegeti a ballib sajtó, ami mondjuk összegben pl. a BKV HR vezetőjének a végkielégítésének a harmada volt és azt sem tudták bebizonyítani, hogy igaz volt, pedig a teljes szoci bagázs ezen volt.

Ellenpéldaként meg ha csak annyit mondok, hogy az áramszolgáltatók kb. harmadáron voltak privatizálva, akkor tényleg összehasonlítható, hogy ki mennyit lopott...Meg nézd meg a privatizációs bevételeket. Mivel sajnos a nemzeti vagyon fogyásáról nem vezetnek 89 óta statisztikát, ezért nem tudjuk hogy a 94-98 között az legnagyobb méretű privatizáció során mekkora veszteség érte az államot, de ha belátjuk , hogy a privatizációk 99%-a mutyi volt, akkor lehet látni, hogy a vagyon nagy részét ők lopták el.

#226811 Pityke35 Előzmény: #226803

Egy multitól, amely külföldi tulajdonú, nem tudom hogy várható el, h a megtermelt hasznot itt fektesse be. Pl. teszkó mi a retket csináljon mo-on a megtermelt haszonnal? Adózza le a lehető legdrágábban európában? Nem fogja! "Hazaviszi", és elkölti otthon vagy máshol. Ez a globalizáció és az EU egyik vívmánya. Nem szabad adókedvezményt adni nekik, mert tönkreteszi a magyar cégeket. Ha kereskedik adózzon...ez ilyen egyszerű.

( sőt védővámok az import termékekre...magyar ipar és termékek védelme)

#226803 Koffein Előzmény: #226736

A nagy tökétől ne várj semmit... amíg több megy ki, mint be, addig nincs miről beszélni, továbbá azok akik itt vannak nem magyar állampolgárt alkalmaznak mert a külföldi olcsóbb az sem valami biztató lásd nokia, audi...

#226794 Zabás Előzmény: #226788

Komolyan gondolom, ha most a fidesz megvalósítja azokat a dolgokat amiket anno az mszp nél élesen kritizált akkor semmi értelme nem volt ennek az egész ellenzéki színjátéknak 8 éven keersztűl!

Én az előző gondolatmenetemet annak tükrében írtam, ha ezekbe a változtatásokba kezd majd a fidesz! Ha nem így lesz akkor teljesen értelmetlen! Senki sem tudja pontosan még, hogy mihez is fog kezdeni a 2/3 elérése esetén!

#226792 Ibiza Előzmény: #226772

ez volt anno a fidesz csoda.. növelték a belső fogyasztást..a vállalkozások több mint 80%-a a szolgáltatásban és kereskedelemben vállalkozik..

A meglévő bérterhek melletti magasabb bér (300eFt vállalkozói bérköltségre alkalmazott 200e netto) elegendő volna..mellesleg az adómentes multikat is átételesen megadóztatná..csökkenne a feketegazdaság és nőne a fogyasztási tip. adók (pl.áfa)

#226788 Bakiba Előzmény: #226784

Te tényleg komolyan gondolod ezeket a zagyvaságokat amiket írsz, vagy csak a hírek közötti forgolódás és dömping viszi el a saját gondolat lehetőségének kibontakozását?

#226784 Zabás Előzmény: #226775

A tőkét nem tudod erős kontroll alá venni, hamarabb vesz ő téged kontroll alá!!

Csak ha ez így van akkor mi volt a gond MSZP-vel?? Közösen megtudták volna csinálni ez eddig is! Én ezt tartom a FIDESZ legnagyobb hibályának! 8 év sértődöttségnek az lett az eredménye, hogy nem csináltak semmit!!! Inkább duzzogtak!!!

#226781 Zabás Előzmény: #226772

Nem vagy naív, csak álmodozó, mint a legtöbb vállalkozó, beleérve minket is :)) !

Telített minden piac már itthon! Ha 3X annyit keresnének az emberek akkor sem történne olyan nagy változás!

Mivolt 4-6 évig hitelből éltek az emberek a 8 év alatt MO. Gk állománya 2X lecserélődött, 1 főre sokkal több új autó és új lakás jut, mint nyugaton ahol valjuk be jobban élnek! Ez volt a nonszensz az elmúl 8 évben úgy költöttek az emberek mintha szarták volna a pénzt, az állam ott hbázott, hogy hagyta és most mindenki eladósodott Mon! Tehát ha 3X többet keresnének az emberek annak csak az lenne a hatása, hogy 3X hamarabb visszaszeretnék fizetni a hiteleket a normálisabb réteg!

Plazmatévék olyan szintem fogytak a multiktól, mintha pzs-t vennének az emberek! 1 Napig zárva vannak a boltok és felhalmozzák az élelmiszert az emberek, mintha hetekig zárva lenne minden! Őrült világ lett itt! Az elmúlt 8 év legnagyobb hibája az volt, hogy a kormány hagyta hogy elhiggyük, a jóllétet és most mi van?? Sz@r a palacsintában!!

#226775 Pityke35 Előzmény: #226773

A biztosítók erős kontroll lehetnének. Kapitalista országban kapitalista eü kell. Szerintem kivitelezhető...

#226773 Zabás Előzmény: #226761

Állami szinten ez kivitelezhetetlen lesz, így marad a kórház privatizáció! És a biztosítók beengedése! Tehát Ugyan ott vagyunk, mint Fletyó idejében!!!

#226772 Pityke35 Előzmény: #226758

Nekem egy alkalmazott kerül pl 250e ft-ba, ebből Ő kap kb 110-et.

Namármost ha a 250e-ből megkaphatna 150e-t, akkor az növelné a fogyasztást, ami nekem és mindenkinek jobb forgalmat jelenthetne, és emelhetném a bérét...vagyis én egy ilyen növekedő spirál elindítására gondolnék illetve törekednék. Lehet h naív vok? :)