Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#226765 Zabás Előzmény: #226745

Korrupció a génjeinkbe van kódolva!!

Páran már fizetnek :) Hipermarketek már fizetnek adót!!!

Igen logisztika azt kéne erőltetettünk, vasúton vízen, levegőben, közúton!! Mert az ország adottságai kiválóak, de amíg pár idióta miatt nem lehet utakat építeni addig felejtős! Budai elkerülő, a Pesti is nevetséges és még mindig nem teljes!! Ráadásúl a Déli rész újra kell építeni köszönhetően az akkor fidesz kormánynak! Tehát hónapokig megint nem lehet majd használni!

Re: Orbán Viktor nehéz éjszakája

#226764 gentlemanus Előzmény: #226703

Persze, Megyó után ő is kénytelen volt beszállni, hiszen tudta, hogy Megyó felelőtlen ígérgetésének mi lesz a szavazói hatása. Egyébként meg figyelmeztetett erre Orbán, nézd vissza az Orbán-Megyó vitát a Youtube-on.

#226761 zeeh_ Előzmény: #226751

Irónikus, de 2011 elejétől szabad a pálya, lejár a 3 év, valamit muszáj lesz csinálniuk. Még mindig 140 körül van a kórházak száma, elég lenne a fele-harmada is, ha azok normálisan mindennel fel lennének szerelve.

A vizitdíj nem lett volna hülyeség, csak a kivitelezés volt rossz.

#226758 Zabás Előzmény: #226747

Magasabb minimálbér, a mostani minimálbér terheit sem tudják fizetni a vállalkozók! Csak a munkaválólak járnának rosszabbul!

#226753 zeeh_ Előzmény: #226736

Olyan mértékű adókulcsok kellenek, hogy ne érje meg csalni.

Ez illúziónak tűnhet, de ezt csak úgy lehet megcsinálni, ha végre leválasztják az állam csecsbimbóin élő milliók igen nagy részét. Így a dolgozóknál is több marad.

Másrészt igenis le kellene ülni az államadósságot újratárgyalni, évi 1300 milliárd csak a kamat. Ez hatalmas pénz.

#226751 Zabás Előzmény: #226740

MSZP-nak ez lett volna a hosszútávú célja ami a népszavazással megbukott! És most a fidesztől várod? Kicsit ironikus nekem :))

Én a vizit díjat is pártolom, de nem abban a formában ahogy az MSZP meglépte! Csak anank keljen fizetni és nem 300 forintott hanem 3000-et aki az éves kötelező ingyenes szűréseken nem vesz részt! Kb 3-5 kéne belőle!

#226747 Pityke35 Előzmény: #226736

Két eva-s cég, ha családon belül bizniszel (nálunk konkrétan apósom és a nejem) az adó a bruttó bevétel 60!!!!%-a. No ez támogatás!

A mai magyar bérek miatt jönnek a multik semmi másért szerintem. 77k-s minimálbér eu-ban...röhely...ezért nincs vásárlóerő, mert a jövedelmek 82%-át az állam akarja elosztani (ellopni)

Több pénzt kell hagyni forogni az emberek kezében, az majd utat talál magának fogyasztás formájában.

#226745 Kissherceg Előzmény: #226736

sztm korrupció harmadolódna már nem kellene kinti nagytőke, hiszen adót nem fizetnek a multik... Már pedig ilyen csak nálunk van, multi meg mindenhol. Mo fekvése miatt logisztikai központ lehet, amihez magas szintű infrastruktúra kell

#226743 Zabás Előzmény: #226737

ez igaz! csak jól használják ki! pártrendszer a leg hatásosabb államforma, lásd Szaud Arábia, a lényeg ott van, hogy hogyan mi érdekek szerint fogják használni! Vagy nagyon jó lesz, vagy olyan szar mint még soha nem láttunk! És 2/3 esetén nem sokat tudunk majd ellenük tenni semmit!!!

#226740 zeeh_ Előzmény: #226726

Amilyen hozzáállással dolgozik nagy részük, nem csodálom.

Tegnap egy tüdőszűrésre fél órát kellett várnom, mert majd megszakadtak a nagy munkában. Ha olyan jól menne a munka, mint a kollégákkal való pofázás, röhögcsélés és a ráérős adminisztráció, akkor nem lett volna szabad 5 percnél tovább tartania.

Ha lenne vállalkozásom én nem is szívesen alkalmaznék olyan embert, aki a közszférában dolgozott, kivéve, ha ismerem és tudom róla, hogy jó munkaerő.

EÜ-re visszatérve.

Itt nem a pénz kevés, hanem túl sok olyan kórház van, ahol csak a vizsgálatok egy része végezhető el. Nemhogy csinálnának megyénként 3 überf@sza kórházat mindennel felszerelve és bővítenék a mentőállomások számát, ehelyett öntik a pénzt ebbe a rosszul működő rendszerbe. Igenis kellene kórházakat bezárni, de csak úgy, ha megyénként ezt a 3 db-ot keményen felfejlesztik.

#226737 Pityke35 Előzmény: #226730

Nézd! Én már látom lelki szemeim előtt a 2/3-os többségben pöffeszkedő és kuncogó fidesz képviselőket a parlamentben, miközben az ellenzék fröcsögve rúgkapál...egypártrendszer lesz, de nagy lehetőség is egyben! :)

#226736 Zabás Előzmény: #226728

Most is támogatták a kisvállalkozásokat, különféle hitelprogramokkal, máshogy nagyon nem is nagyon lehetne, 10-15% adócsökkentést sem segítene nagyon, ha nincs vásárlóerő! És azért mert adót csökkentenének hirtelen senki nem lenne becsületes utána sem! 15%-os adócsökkentéssel azért nem segítenének mert az is kevesebb, mint ahogyan most is okoskodnak az emberek a bevallásokkal! Talán ha 50-60% adócsökkentés lenne az érne valamit, de akkor az állam menne csődbe! És szerintem akkor sem lenne több bevalló!

Őszintén nincs más lehetősége Mo-nak csak a nagytőke idecsábítása és gyárak építtetése! Sokan vagyunk ebben az országban! Minden sarkon van 1 Ingatlanos/autószerelő/ABC/könyvelő/és sorolhatnám és csodálkozunk, hogy senkinek nem megy???

#226730 Zabás Előzmény: #226717

Szerintem a fidesz már szisztematikusan felépítette a programjában, hogy a jobbikot hogyan tegye a földel egyenlővé, lásd Kisgazdák/MIÉP/KDNP!

MSZPt nem érdeke tönkretenni véglegesen, mert hogy hatalmon tudjon maradni vagy hatalomra tudjon kerülni ahhoz kell ellenzék is

#226728 Pityke35 Előzmény: #226718

Egyetértek...a kisvállalkozások és főleg a családi vállalkozások támogatása nagyon fontos, és valóban eme 250e embert fel kéne szívnia. Csak kérdés mihez értenek. :)

Előbb találsz klasszikafilológust állás nélkül mint ácsot! :)

A megerősítés=adócsökkentés de nem csiribiri 1-2% hanem minimum 10-12% !

#226726 Sanguis Előzmény: #226718

Statisztikai kimutatás, hogy aki a közszférában "dolgozott" 10 évet, soha nem tud vállalkozni, más munkahelyen beilleszkedni. Bár utálom a statisztikát, de ezt saját magam is tapasztaltam.

Nem egy lépésben kellene…

#226724 zeeh_

Nem egy lépésben kellene ezt meglépni, hanem 4-8 évre meghatározott menetrend szerint, de legyen 10 év, csak kezdje már el végre valaki.

Részben ezért ilyen elviselhetelenül magasak az adók, mert baromi sokan élnek az államból.

Olyan adórendszer kell, aminek következményeként megéri Szlovákiából sokaknak visszatelepülni és nem 4 év alatt (ennyi időnk nincs), mint azt O.V. mondta nemrég, hanem nagyon gyorsan.

#226718 Koffein Előzmény: #226709

és az a 200-250e ember hova menne dolgozni? nehogy félre érts én is a csökkentés mellett vagyok de akkor ismét nő pár százalékot a munkanélküliek száma... attól több munkahely nem lesz, sajnos... először a kis és középvállalkozásokat kéne megerősíteni és azután kitenni ezt a tömeget, hogy valamivel könnyebben fel tudja szippantani a piac... de ez az én meglátásom...

#226717 Pityke35 Előzmény: #226685

Ez a szélsőjobbtól rettegés szerintem nevetséges. A fityisznek itt lesz egy olyan lehetősége ( 2/3-ad) amivel végre a cigánykérdést is kezelheti gyengítve a jobbikot. Koncepció kell e kérdésben, mert sokakat zavar e témában a + diszkrimináció.

De itt a nagy alkalom az egügyi reformokra (sőt forradalomra! ):), adóreformra, bürökrácia reformra....mindenre. Ha a fidesz ezzel nem tud élni, elmehet a sunyiba 4 év múlva de örökre. ( ld. MDF, SZDSZ duó)

#226715 Zabás Előzmény: #226709

Egyetértek veled, de mi lesz ezekkel a munkanélküliekkel, ha nem jönnek a külföldi befektetők, sőt ha még páran áthelyezik a székhelyükat Mo. kívülre?

A kormányzatai választást már én is írtam párszor, hogy ki kéne tolni, félidőre kéne tenni! Akárcsak az USA-ban van!