Ti mindenből összeesküvés elméletet gyártotok???
Közben mi is megtettük a voksainkat, még szerencse, hogy nem kértük át magunkat estre, itt Fóton is lehetett mindenkire szavazni, CM-is volt :)
De az, hogy kerületenként 1 helység az tényleg baromság!
Ti mindenből összeesküvés elméletet gyártotok???
Közben mi is megtettük a voksainkat, még szerencse, hogy nem kértük át magunkat estre, itt Fóton is lehetett mindenkire szavazni, CM-is volt :)
De az, hogy kerületenként 1 helység az tényleg baromság!
Az OVB az MTI által idézett állásfoglalásában felidézte a választási eljárásról szóló törvényt, amely szerint a szavazatszámláló bizottság elnöke 19 órakor a szavazóhelyiséget bezárja, de azok a választópolgárok, akik a szavazóhelyiségben vagy az előterében tartózkodnak, még szavazhatnak.
Az OVB állásfoglalásában kitért arra is, hogy a szavazatszámláló bizottságoknak meg kell teremteniük annak a technikai feltételeit, hogy a 19 órás határidő után érkező választópolgárok már ne szavazhassanak.
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=441799&place=
17h30-ig
2010: 59,28 %
2006: 61,72 %
2002: 65,56 %
1998: 49,52 %
15h00-ig
2010: 46,78 %
2006: 48,89 %
2002: 51,78 %
1998: 39,28 %
13h00-ig
2010: 35,88 %
2006: 38,22 %
2002: 40,19 %
1998: 32,58 %
11h00-ig
2010: 24,78 %
2006: 27,23 %
2002: 26,37 %
1998: 23,66 %
09h00-ig
2010: 10,23 %
2006: 11,39 %
2002: 8,81 %
1998: 9,8 %
07h00-ig
2010: 1,61 %
2006: 1,66 %
2002: 1,41 %
1998: 1,87 %
nagyon jól tudták a tetvek,akik ezt kitalálták,elfogadták,hogy ebből ez lesz....
Szerintem is az.
Ráadásul az életszerű, hogy péntek délben elmegyek a lakhelyem szerinti vkerületbe igazolásért, hogy 2 nappal később nem tudok ott szavazni??????
ezzel felboritják a választási törvényt is,vagy nem?.....
ha valaki beáll a sorba 19.00-kor és csak teszem azt fél kilenckor tud szavazni......ez törvénybe ütköző szösszenet....
Ha bejön, akkor lehet. De már írták, hogy ez teljes mértékben törvényes
Nekem az furcsa, hogy ez egy elég halk választási időszak volt. Semmi botrány, semmi hangoskodás. Mintha már tudott lett volna a vége
főleg, ha este kiderül, hogy nem nyert a fidesz... azért az brutálisan nagy pofon lenne a közvélemény-kutatóknak (is)...
Spade
Ebből brutális balhé lesz.
Miért Bp ???? Hát pontosan azért mert a szocik meg az lmp itt kap arányosan a legtöbb szavazatot, szal itt tudja a 15-20%-kal átbillenteni az eredményt. Különösen érdekes a 13,. ker ahol eleve sokat kapnak a szocik ott ezzel viszik is a kerületet.....ha azt mondom a qrv@ életbe akkor azzal sértem a csendet ?
Hát a kerületben lakók akik idetartoznak bemehetnek soron kívül, csak akik átkérték magukat azok kell sorba álljanak.
Index cikk:
A XI. kerületi 15-ös választókerület 19-es választókörében (Bocskai út 47-49.) több száz méteres volt a sor kora délután. A folyosókon is sokan álltak, és az épület előtt is hosszasan kígyózott a várakozók sora.
A kerület jegyzője, Filipsz Andrea arról tájékoztatott, hogy kétezer-nyolcszázan kértek igazolást, hogy a kerületben szavazhassanak. Nekik, bár a XI. kerületben három választókerület van, egyetlen szavazókört kellett kijelölni. Ez sorsolással a 15-ös választókerület 19-es választóköre lett. Itt amúgy 972 helyi lakos szavazhatott, ehhez jött hozzá a majd háromezer igazolásos. A jegyző kérvényezte, hogy pótválasztóköröket is ki lehessen jelölni, de erre a törvény nem ad lehetőséget.
http://index.hu/belfold/2010/valasztas/tobb_oras_sorban_allas_az_igazolasos_szavazok_miatt/
nem én akartam kimondani...
Ráadásul ez teljesen törvényes, maximum erkölcstelen
meg kéne tiltani ezt a vándorlást. aki 4 évente 1 kib.szott napon nem képes elmenni oda, ahol szavaznia kell, az ne szavazzon.
Főleg érthetetlen, hogy miért kell a Bp-en tömegével "vándorolni". annyira nem nagy a város, ha más külföldről is képes ide jönni, akkor egy bp-i ne legyen már lusta dög átkúszni egyik kerületből a másikba.
Hát itt könnyen lehet h körvonalazódik egy méretes de persze valszeg szoci k által megszavazott lehetőségü választási csalás. 3-4 ezer átjelentkező jelentősen módosítani tudja az egyéni kerületi szavazatokat meg a listát is. Egy választási kerületben kb 45e szavazó van szal az átjelentkezők a részvétellel korrigálva akár 15-20%-kal is eltolhatják az arányokat....f@sza...
Ma elgondolkodtam azon, hogy az utolsó pár évben mi volt az a törvényváltoztatás ami pozitív volt. A családi pótlék, az üdülési csekk, a szocpol?
Persze, csökkentették a jövedelemadót. Ezzel együtt az összes adómentes juttatást elvették.
Ráadásul nekem nem is annyira illik panaszkodni, hisz van munkahelyem - nem is teszem. Csak néha kibukik belőlem :o(
okos húzás volt, ez a redelet megalkotás is, mint általában.......
hát ez hihetetlen, és hányan lehetnek akik nem hajlandók ennyit várni, hogy szavazzanak? Ez jól meg lett szervezve.
Vidéken ilyen gondom nem volt alig lézengtek páran igaz dél körül mentem.
Jah itt lakom mellette, most már két utcasarknyian állnak sorba, kint vannak valami rendőr félék is és irányítják a szavazókat, hogy megtalálhassák a sor végét... nagyon brutál... :-S
Kíváncsi leszek a végeredményre...
Most azzal magyarázzák, hogy vk-enként csak 1 helyen szavazhatnak az átjelentkezők, eddig azért nem tűnt fel, mert nem így volt
sztm m1 átveszi győzikét :)))))