Oldalunkon a felhasználói élmény javítása és egyes szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében
HTTP cookie-kat (sütiket) használunk.
További információk
Rendkívül események : Én ezeken jókat nevettem itt magamban :D !
Széttépte a lapot a bizottság előtt, meg ittasan menni szavazni és kb 15 percig nem bírtak vele :D meg azzal fenyegetőzni, hogy a szavazólapot elégeti :D :D !
A választásra jogosultak 35,88 százaléka, 2.869.694 ember járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választások első fordulójában 13 óráig az Országos Választási Iroda adatai szerint. A részvételi arány 13 órakor Pest megyében volt a legmagasabb, 38,71 százalék, ami 366.191 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Zala megyében volt, 32,58 százalék, ebben a megyében 76.689-en voksoltak.
A fővárosban a szavazók 39,6 százaléka, 533.366 választópolgár adta le szavazatát 13 óráig. Az 1994-es parlamenti választás első fordulójában 32,58 százalék, a 2002-es választáson 40,19 százalék szavazott 13 óráig. A négy évvel ezelőtti parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 38,22 százaléka voksolt 13 óráig.
Az OVI a nap folyamán kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 15 óra után lesznek elérhetők az OVI honlapján.
Akár két órán át is sorban kell állniuk az igazolással szavazóknak Pécsett vasárnap, sokan feladják és hazamennek - közölte több várakozásra kényszerülő állampolgár is.
Nekem meg az a megítélésem vagyis megérzésem az eddigi adatok alapján, hogy ilyen brutális 8 év után jóval nagyobb szavazati arányoknak kellene következnie. Tekintve, hogy nem ez a helyzet, hanem még kevesebb is valamennyivel, így nagy valószínűséggel a baloldali szavazók nagy százaléka otthon maradt eddig, és az itteni szavazatok döntő hányada a két jobboldali párt között oszlik meg ( hiszen a jobboldaliaknak jóval nagyobb érdeke fűzódik ahhoz, hogy váltás történjen, éppen ezért a szavazási fegyelme sokkal nagyobb a jobboldaliaknak ).
Azért szerintem nehéz kisakkozni, hogy ez karcsú-e vagy átlagos, mert a kormánypárt szavazóinak a nagy része elpárolgott. Kérdés, hogy velük mi lesz: ellenzék, kispárt, vagy otthonmaradás. Egyelőre úgy néz ki kisebb részük maradt csak otthon.