Ezt a helyzetet (mindenki 1 gépen) a Synergon is megszívta anno.
Szegény krapekok.
Szerintem simán baleset volt, évente van 2-3 sok áldozattal járó katasztrófa...
Ezt a helyzetet (mindenki 1 gépen) a Synergon is megszívta anno.
Szegény krapekok.
Szerintem simán baleset volt, évente van 2-3 sok áldozattal járó katasztrófa...
Én azért elgondolkodtatónak tartom, hogy három kulcsfontosságú ember egyszerre halt meg ebben a szörnyű balesetben: az elnök, a vezérkari főnök, és a nemzeti bank elnöke.
Biztos, hogy csak a rossz időjárási viszonyoknak volt ez köszönhető?
Azért az ilyen emberek nem közönséges gépeken szoktak utazni.
http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/04/10/poland.president.plane.crash/index.html?hpt=T1
Amit nem nagyon értek az, hogy a TU-154-ben nincs automata pilóta? Vagy az csak az új gépekben kötelező? A mostani gépek auto leszállás során 100 esetből 98-ban 20 cm-en belül teszik le a gépet. Itt azt írják, hogy leszálláskor a kifutópálya végén súrolhatta a fákat. A videót nézve ködöt sem láttam.
szerk: portfolió cikke alapján köd volt, tévedtem.
Ráadásul a katyn-i mészárlás 70. évfordulójára utaztak megemlékezni.
+ ( ez kersztet jelent)
Borzasztó!
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((8
A hír már hivatalos: Lech Kaczynski lengyel államfő repülőgépszerencsétlenségben életét vesztette az oroszországi Szmolenszk közelében - jelentette az Interfax hírügynökség a szmolenszki terület kormányzójára hivatkozva. A gépen tartózkodó 132 személy meghalt.
Piotr Pszkowski a TVN24 nevű lengyel hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy a gép Szmolenszk városánál leszálláshoz készülődve letarolt pár fát, a földnek csapódott, majd kigyulladt. A szóvivő közlése szerint a gép fedélzetén volt a lengyel elnök felesége, a lengyel hadsereg vezérkari főnöke, valamint a külügyminiszter helyettese is. Rajtuk kívül a Szejm egy képviselője és Kaczynski pártjának, a PiS-nek az alelnöke is a gépen tartózkodott. Velük utazott még többek között a Lengyel Nemzeti Bank elnöke és az emberi jogi ombudsman is.
Forrás: hirszerzo.hu
Na ennek biztos lesz hatása a legyel tőzsdére is, valamint a zloty, így a HUF árfolyamára is.
RÉSZVÉTEM LENGYEL BARÁTAINKNAK!
Ez nagyon durva.....
:(
Lezuhant a lengyel elnök gépe - nincsenek túlélők
Lezuhant a lengyel államfőt, Lech Kaczynskit, szállító repülőgép Oroszországban. A repülőgépszerencsétlenségnek nincsenek túlélői - jelentette a Reutes a PAP lengyel hírügynökség által idézett szmoleszki helyi tisztségveiselőkre hivatkozva.
...én már azon sem, hogy a Barack is mit töketlenkedik ott.
Ezen már meg sem lepődök: http://www.fn.hu//kulfold/20100409/bush_tudott_guantanamoi_artatlanokrol/
Goldman Said To Have Been Aggressively Buying Greek CDS
The company has acknowledged some hedging, but denies a big profit has resulted.
sztem meg ráAKARNAK fizetni. ó az ártatalan adakozó báránykák
"Tovább rontja a görög kilátásokat, hogy a makrogazdasági pálya vélhetően még rosszabb lesz, mint amire eddig számítani lehetett. Az Európai Bizottság sajtóértesülések szerint soron következő (májusi) előrejelzésében már nem két százalékos idei GDP-visszaeséssel számol majd, mint eddig, hanem 2,5 százalékossal, a tavalyi zsugorodás pedig a korábban számított 1,2 százalék helyett két százalék lehetett. A tavalyi államháztartási deficit ráadásul vélhetően 12,9 százalék volt (más értesülések szerint még 13 százaléknál is nagyobb), szemben a korábban jósolt 12,7 százaléknál. Ez utóbbi azért különösen fontos, mert Athén a tavalyi hiányszámot vette alapul, amikor az idén 8,7 százalékos deficitcélt vállalt. A kormány most máris sietett leszögezni, hogy ez a 8,7 százalékos cél a magasabb bázisadat dacára is tartható."
http://index.hu/gazdasag/vilag/2010/04/08/menekul_a_toke_gorogorszagbol/
Visszanyal a fagylalt. Avagy, az egykori gyarmat felvásárolja a volt gyarmatosítót ...
;)
" ... és zúgott a nép haragja ..."
?
Ez itt a lényeg, miután oldalakon át szemléltette a szerző a felháborodott emberek haragját:
" ... szabadon engedtek több mint tíz ellenzéki vezetőt, miután tüntetők gyűltek össze az előtt az épület előtt, ahol a politikusokat őrizték. Isza Omurkulov, a szociáldemokrata párt tagja telefonon elmondta, hogy több társával, köztük Temir Szárijev volt elnökjelölttel együtt engedték el.
Az ellenzék az utóbbi hónapokban számos tüntetést szervezett, és kormányellenes nyilatkozatokat adott ki, korruptsággal vádolva Bakijev rendszerét, és azzal, hogy megpróbálja elnémítani a független médiát."
Demokrácia keleten?
Az egykor despotikus - szerintem, mindmáig az maradt - keleten?
Ez egy vicc.
Talán, Terentius Varronak és Nérójának sem lehet más a véleménye ...