Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#217484 Spade Előzmény: #217456

Ebben sok igazság van, én csak valószínűségi alapon mondtam h kb. egyenlő mert 14 éves korban amikor a pappá nevelés elkezdődik senki nem tudja még magáról sem h pedofil nemhogy más meg tudná róla mondani....de tény kérdés h a nötlenség a katolikus egyházban sztem is túlhaladott...

#217482 rbbj11 Előzmény: #217475

nana, ezúttal nem kettős mérce... ez olyan, mintha azt mondanád, aki katonának áll, nyugodtan disszidálhat, és ezért még meg se büntessék őket... Az egyháznak megvannak a saját törvényei, amik nyilván többet várnak el, mint amit az állati ösztönök diktálnak...Aki pedig belép, felvállalja ezeket, és nem pedofilkodik. Ha meg igen, nem eltussolni kell, hanem sokkal súlyosabb büntetést kiróni rá, mint aki nem állt be ilyen szervezetbe, és ezzel nem vett magára plussz fogadkozásokat ÖNKÉNT Isten és ember előtt. Ennyire egyszerű sztem

#217480 Spade Előzmény: #217466

minden szervezetben az ujnak utat kell törnie, ez a fejlődés, természetes h az öreg papok korrumpálódtak vagy nem is ztudták h mi történik, de ez se igaz mert sok biboros is közbe lépett, szal ez a folyamat a megujhulás, mit várnál h jön a megvilágosodás és lép az egyház ?

A fizika is a kihalással fejlődik :) pedig az sokkal egzaktabb...szal igen is jó a példa és persze h az alsóbb néprétegekből jött papok vállalták fel, kik vállalták volna de éppen ez mutatja az egyház erejét...

#217475 Spade Előzmény: #217462

"Ugye ez vicc akart lenni? 0-nak kéne lennie a pedofiloknak"

Na ez a butaság és a kettős mérce :), miért lenne bármilyan szervezetben különb az ember mint azon kívül természetesen rejtőzködö paraméterekben mert ezt kívültől nem itélhetjük meg, ugye senki nem mondja 14 éves korban h én pedofil vagyok b+ :)

#217471 Spade Előzmény: #217457

"Elvégre te is beismered, hogy az egyház a középkorban semmivel sem viselkedett humánusabban mint az egyéb felhozott példák"

.

Eleve a vallás mémről beszéltem és nem a konkrét megvalósításról, mert ilyan alapon azt mondhatnám h a liberalizmus mém az az h Demszki szétlopja Budapestet....

De az egyhgázról sem ezt mondtam, azt próbáltam sugallni h voltak átlagos periódusaik meg voltak kiemelkedők....mert azért nemtom melyiket választottad volna h a fejedet gúlákba rakják vagy felkoncolnak a tatárok vagy Mon-n nem is tudom összesen hány máglyán megégetés volt, abba valamilyen lottóötösnyerési valószínüséggel belesel..én ez utóbbit százszor, de lehet te mazochista vagy :)

A kliséknél már másodszer használom mert soha semmilyen konkrétumot a klisé nevén kívül nem mondasz ez meg karcsú nehari :), és én emlitettem 5 nevet a multkor mi volt rá a válaszod ?? valami üres blődség h vannak kivételek ilyesmi, de az égvilágion semmi konkrétum h mondanál Te neveket vagy h megértetted h mit jelent a más gondolkozási szint pl. Ghandi egyebek kapcsáni....még az se h köszi elolvasom öket :) szal a klisé a Te gondolkozásodat leplezi nem az enyémet maradjunk annyiban :)

ps.: bocs a karcosabb hangért

#217466 Scipio Előzmény: #217435

Dél- és Közép Amerika teljesen rossz példa, ott a helyi szegényebb rétegből felemelkedett többnyire egyszerű papok, itt-ott egy-egy magasabb rangú is, éppen az egyház és a Vatikán ellenében a helyi kreol elitbe teljesen beépült, a diktatórikus ill. konzervatív államvezetést maximálisan kiszolgáló felső egyházi vezetéssel szembeállva küzdött a elnyomottakért...

( jó a jezsuita redukciók tényleg messze meghaladták korukat, de azok meg jó 200 éve megszűntek)

#217462 Netmaster Előzmény: #217441

Ugye ez vicc akart lenni? 0-nak kéne lennie a pedofiloknak az aránya az egyházon belül, a papság nem reprezentatív mintája a társadalomnak, hanem egy szigorúan elkötelezett tagokból álló szervezet. A másik dolog amiről elfeledkezel az a hasonlóan súlyos téma, hogy intézményi szinten ment ezeknek az ügyeknek az eltussolása.

#217461 rbbj11 Előzmény: #217457

Az egyház egy sok pontban konzervatív értékrendet teremtő, gyakran hasznos tanításokat magában foglaló eszmerendszerre rátelepedett potyautas. Semmi több. Régen ez durván csak arról szólt, h. kihasználta és felhasználta az eszmét önös céljaira, ma már jobb a helyzet... Szvsz.

#217457 Netmaster Előzmény: #217435

Már másodszor használod a klisé szót arra, amikor nem akarsz valami kellemetlen felvetéssel foglalkozni. :)

Elvégre te is beismered, hogy az egyház a középkorban semmivel sem viselkedett humánusabban mint az egyéb felhozott példák. Bármilyen hihetetlen, azóta a tatárok sem gyilkolásznak össze-vissza, Kínában nem halnak meg tömegek építkezésen, sőt Afrikában sem olyan népszerű az emberhús.

Nagyon hasznos, ha az egyház foglalkozik a szegények, elesettek ügyével, azt viszont a legkevésbé érzem, hogy ez egy valláshoz szorosan kötődő tevékenység. Egy szóval sem állítottam, hogy az egyház valami kizárólag negatív dolog (azt igen, hogy a haladás kerékkötője), te mondtad, hogy a leghasznosabb, ami viszont nem igaz.

#217456 csaje Előzmény: #217441

Én pedig biztos vagyok benne, hogy igenis nagyobb arányban vannak jelen közöttük a pedofilok, mint a népességen belül. A szélsőségek ide vezetnek (cölibátus). Viszont ebből a szempontból örvendetes, hogy a minap hallottam, hogy tárgyalnak a Vatikánban az eltörléséről.

#217441 Spade Előzmény: #217426

Jah és persze a következő kliséd nyilván a pedofil papok esete lesz :), szal ezt előre fussuk le, sztem nincs szignifikánsabban nagyobb arányban a papok között a pedofil mint a népességen belül, csak éppen a népességen belül nem derül ki általában, ugye a hirekben hallható cigány szokásokról (apák,nagyapák,tesók könnyitenek magukon ) de pl. még Woody Allen is megkóstolta a nevelt lányát, csak az a kérdés idő előtt-e vagy utána, meg arra is kíváncsi lennék ifjusági nevelő intézményekben elmegyógyintézetekben mik történnek...szal ez nem az intézmény hibája mégkevésbé a mémé, hanem az embereké akik ugyanúgy ugyanazok az emberek itt mint ott.....

#217435 Spade Előzmény: #217426

Nah b+ tudtam h ezekkel a felületes de annál inkább elterjedt klisékkel jössz :),

De soha ne felejtsd el h az adott korban mi volt az alternativa., mondjuk az inkvizíciók idején az inkák maják gúlákba rakták a levágott emberfejeket....vagy kaukázusi tatárok is akkor "alkottak" meg az emberevők afrikában itt-ott, Kínában embermilliók pusztultak el a nagy fal-építésen..........és persze az egyház végül is meghaladta ezeket...

Tételeen is végig lehetne menni a történelmen de idő hiányában ezt ugorjuk át pl. nézd meg dél-amerikai tevékenységét az egyháznak mondjuk a 60-as évektől az egyetlen volt aki intézményesen fellépett a szegények mellett az elnyomás ellen, miközben a nagy példakép amerika (ugye ezzel sárba rántva az összes nagynak mondott eszmét úgymint liberalizmua, humanizmus, demokrácia, konzervativizmus szabadság, egyenlőség stb.) éppen kifosztotta és gyilkolta öket, és az egyháznak köszönhető szinte minden értelemben h Dél-Amerika felemelkedett...és ez mostanság volt...... vagy Teréz anya és India....stb...azért ez elég pozitiv nem ??

#217431 Kissherceg Előzmény: #217429

Egyenes ember, aki előző rendszer kegyeit élvezi, majd most jézussal példálózik. Magyar politikai életben BIZTOSAN azaz egyenes, aki vízszintesen fekszik 2méterrel a föld alatt...

Ne csak a színházi előadást nézd sztm :) Politikai nagygyűlések, ugyanarról szólnak, mint az mlm gyűlések. Lelkesítenek a következő egy hónapra, feltöltenek hittel, energiával.

Egyelőre megelőlegezett bizalomról lehet szó jobbik esetében, tettekre kiváncsi leszek... Ahogy beszéltek a liberális, maszopos, fideszes ígéretekről, eddig még ugyanott áll a jobbik is, ha bizonyít utána lehet "hinni" benne, addig egy kis szkepticizmus nem árt sztm.

Én remélem a legjobbakat, de egyelőre nem esek seggre tőlük, de tervek között sok dolgot támogatok.

#217429 Wall street Előzmény: #217427

Ha te mondod, nekem egyenes embernek tűnik, én szerintem meg jobb hogy Ő is ott van a Jobbikban, meg nélküle olyan üres lenne maga a jobbik párt !

#217427 TrogerBroker Előzmény: #217412

Nem ! Tévedsz ! Morvai Krisztina nélkül könnyen lehet erősebb lenne a Jobbik... Sokaknak ő nem tetszik ott a pártban, ezért nem szavaznak ide. Persze biztos van egy olyan réteg akinek ő a szimpatikus. De szerintem többen vannak azok akik nem túl bizalmasak vele szembe.

#217426 Netmaster Előzmény: #217418

Persze, valódi rendszerekről említést tenni sem érdemes (hát még a magyar politikai pártokról), kizárólag eszmékre tudok pozitívan gondolni.

Olyan forradalmi dolgokra gondolsz, mint a keresztes háborúk és az inkvizíció? Minden vallás idővel elmaradott őskövületté válik, mert nem képesek a megújulásra, legyenek bármilyen "modernek" is a maguk idejében. Erre a katolikus egyház is kiváló példa.

#217423 rbbj11 Előzmény: #217420

"Egyébként egy normálisa társadalomban szerintem semmi szükség tiltásokra (önkényuralmi jelképek stb.) mert egyszerűen kilökődnek, elszigetelődnek az ezt használók/hangoztatók. "

Pontosan, én is így gondolom.

Szóval vmi nem kóser Európában, Mo-on különösen...

#217420 email Előzmény: #217405

Persze, mert szerintem a társadalom nagy része elégedett (volt) az ottani rendszerrel. Lobogtathatják nekik a Kommunista kiáltványt, ha van egy viszonylag jól működő demokráciájuk, és anyagi szempontból sem állnak rosszul. Igazából majd most (évtizedek távlatában) lesz érdekes, hogy ez megmarad-e? Mert az USA (feltételezhető) hanyatlása, lehet, hogy ott is megerősíti a szélsőségeseket, rendszertagadókat stb.

Egyébként egy normálisa társadalomban szerintem semmi szükség tiltásokra (önkényuralmi jelképek stb.) mert egyszerűen kilökődnek, elszigetelődnek az ezt használók/hangoztatók.

#217419 Kissherceg Előzmény: #217412

Sose hagyjuk, hogy ilyen esetben a szív az ész helyére lépjen, sztm :)

Először bizonyítaniuk kell, addig szememben csak egy piaci rést észrevevő gazdasági társaság :)

#217418 Spade Előzmény: #217413

Maga az eszme az mém, de a mai politikai rendszereknek méginkább magyar pártoknak semmi köze a tisztaeszmékhez még verbálisan se...

A vallás sok szempont miatt a történelemben a leghasznosab, a katolikus egyház a maga korában forradalmian humánus volt, sőt 1000 év után is forradalmi dolgokat mondott tett (pl. Aquinói Szent Tamás ) és még 1000 év után is az alternatívája mondjuk a tatárok-mongolok voltak ahol nem tudtad befejezni a mondatodat bármilyen rövidnek is szántad mert a fejed elvált a testedtől......