Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fx tippek, gondolatok

Re: nincs cím

#216081 Amatoregy Előzmény: #216059

lassan ez az eurchf long rám szárad. Egyik pozi tegnap (nem sokáig) pluszban is volt... :D

#216059 izolta Előzmény: #216048

Ha törvényes, képesek ebből is nagy pénzt csinálni. Aztán cég megy tőzsdére. S végül áttételesen majd hulla kereslettel tradel az ember.

Már látom: októberben kisebb a halandóság, határidő emelkedik . áhhh

#216057 Amatoregy Előzmény: #216048

A múltkor azt is beírtátok, hogy az eurchf 1,99-re, az eurusd 2,25-re megy fel.

Remélem ezt is elolvassák.... :DDDDDD

Swiss economy minister s…

#215863 Sanguis

Swiss economy minister says level of euro is a cause of some concern for Switzerland. (Reuters) - Of course words are not enough.

#215639 izolta Előzmény: #215629

Én 'dolgoztam' olyan neuronhálón alapuló captcha felismerő robottal, ami -mondhatni- minimális mintavétel alapján tanult, s utána megfejtette azt is amire az ember csak pislogott.

És nem dollárszázmilliók, évek, meg matekzsenik hada kreálta szupergépeken, csak 1-2 ember, delphiben.

ECB's Nowotny says a eur…

#215631 Sanguis

ECB's Nowotny says a euro depreciation is actually positive for whole economy - paper. (Reuters)

#215629 archenius Előzmény: #215613

Én szkeptikus vagyok a robotokkal kapcsolatban. Ott még nem tartunk, hogy neurális rendszerű, önálló tanulásra, és döntéshozásra képes programok tömege lenne a piacon. Csak feltételrendszerek teljesülését tudják egyenlőre vizsgálni. A piac összetett mozgása miatt (trend, oldalazás, hírek) pedig ezek nem fognak minden esetben működni.

#215618 Amatoregy Előzmény: #215613

Nem!

Szerintem nagyon okos hozzászólások voltak a témában. A robotnak mindegy az intrumentum, az csak számok alapján kereskedik. Viszont azt is gondolom, hogy az okosabb robotok:

- nemcsak a saját intrumentumukat figyelik

- vannak olyan devizapárok amiben nem kereskednek robotok (követő devizapárokra gondolok)

- lehetnek anti robotok is (amik bizonyos szinteken már a trendfordulókra kötnek)

És azt is gondolom, hogy a robotoknak mindegy, hogy mi a valós gazdasági helyzet.

Érdekes lenne modelezni, hogy bizonyos devizapárokban csak robotok trédelnének és mi lenne a végeredmény..

Pl. eurusd-be emberi kéz nem nyúlna bele, csak a robotok...

#215613 Zabás Előzmény: #215609

Amit én írtan a tanuló robotokról az baromság?

Nyugodtan mondjátok meg bírom a kritikát ;) ! Remélem a következő talin úgy is ott leszek!

#215609 Amatoregy Előzmény: #215608

ja...

viszont akkor azt is lehetne programozni, hogy hol fordul meg nem? (Hangsúlyúzom bármely valutapár esetében...)

#215608 archenius Előzmény: #215512

A válasz egyszerű: A vevők / eladók és a mögöttük lévő pénzmennyiség arányának megváltozásától. :)

#215602 izolta Előzmény: #215342

FX Concepts (legnagyobb forex fedezeti alap) 1,2 -őt jósol.

Ha lehet, a spekik ütni fogják eurót.

#215532 Mars2000 Előzmény: #215500

Üdv. mindenkinek.

Robotok valóban nem képesek trendet fordítani - hiszen voltaképpen csak lekereskedik a piaci mozgásokat. Még akkor sem, ha - remélem nem lepődik meg senki sem ezen - a forexpiac napi tradeforgalmának túlnyomó részét robotok bonyolítják le. Ezt a területet is a gépek veszik át tőlünk, és ez egyáltalán nem is baj. Egy alaposan tesztelt, és egy megfelelően, biztonságra törekvően megírt robotprogram keresse csak nyugodtan a pénzt nekünk - emellett persze lehet egy jó stratégiával manuálisan is keresni, nagyobb kockázatvállalással.

A jövő egyértelműen a robotkereskedésé. Az állandó fejlesztés miatt még a mainál is egyre pontosabban és hatékonyabban fognak működni - pár évtized múlva (de bekövetkezhet jóval hamarább is) sztem a manuális kereskedés teljesen ki fog szorulni a piacról, mert egyszerűen kimegy a divatból, idejétmúlttá válik. A robotprogram éjjel-nappal kereskedik helyetted, Te meg foglalkozhatsz a munkáddal, mehetsz szórakozni, azzal a tudattal, hogy a számlád egyre csak növekszik. Kényelem+biztonság: ezé a jövő.

A robotoknak egyébként van egy rossz tulajdonságuk: könnyen tudnak fals kitöréseket okozni, mikor mindegyik - a hasonló beállítások miatt - egyszerre állnak be egy irányba. De ez csak időleges állapot.

#215526 Zabás Előzmény: #215519

egyszerű a képlet!

Mesterséges intelligenciájú robot tanul és fordít!

Következő a történet, ezek a robotoknak megvan adva hogy mennyt milyen arányban termeljenek az adott irányban, ha ez az arány romlik, a robot elkezdi számolni a másik irány is, de nem köt rá addig amíg ne fordul az arány és a nyereség nem lesz elfogadható. Lehet, hogy egy ideig köt mindkét irányba.

Hogy miért kezd romlani az arány? pl CHF esetében a nemzeti bank erőltetett folyamatos ár szinten tartása, plusz emberi pszichológia, mert nem csak robik kereskednek. Még szóba jöhetnek més spekulánsok is a sor végtele...

De maradjunk a CHF és az SNB eseténél, szerintem ez a legvalószínűbb, ha most fordulna a pár. Miért és miért nem egy erőteljes intervencióval csinálja? A válasz egyszerű a szinten tartással esetleg a lassú felfele csorgással programozza át a robotot! A robotnak mindegy az irány neki a profit a lényeg, ha már a robot is inkább longol akkor minden ok és az ár emelkedni fog akár saját magától és akár a robot segítségével jöhet az intervenció.

még egy gondolat: ha lefele ágba shortoló robotok mellet interválnának, ahogy ezt sokszor megtették az eredmény midnig ugyan az volt 1 napig sem volt hatása, mert a robot még nem lett átprogramozva, így a jobb árnál adta mint az állat :), mert short volt még neki a nagyobb nyerő.

remélem érthető a gondolatmenet, már csak annyi feladatunk van, hogy megszerezzük ezt a robotot mi is :)