Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Nem vette nyilvántartásb…

#215502 Sumér harcos

Nem vette nyilvántartásba az MDF budapesti listáját a Fővárosi Választási Bizottság. A testület fideszes, MSZP-s és jobbikos delegáltja szerint szerint az MDF-nek csak hét, a listaállítás szempontjából figyelembe vehető jelöltje van, pedig nyolcra lenne szükség. Az MDF megfellebbezi a döntést, mert szerintük az jogellenes.

Re: nincs cím

#215473 email Előzmény: #215467

És még azzal szokták vádolni a magyar politikusokat, hogy nem gondolnak a jövőre. :)

#215396 Spade Előzmény: #215389

"Én úgy tudom, hogy lehet szavazni országos listára.",

Sanguis: csak a területi listára lehet szavazni, ahol tehát nem állitottak területi listát ott arra pártra nem lehet szavazni. Az országos lista nem más mint egy kiegyenlítő jmechanizmus a nem hasznosuló területi listára és egyéni (első fordulóban) leadott szavazatok alapján osztanak további képviselő helyeket...

#215387 email Előzmény: #215379

Igen-igen, de én a területi listára gondoltam, márpedig az nincs nekik Budapesten, sőt még csak egyéni jelöltjük sincs. Az országos listára meg nem lehet szavazni, mert ugye az kompenzációs lista.

Itt van listájuk:

BÁCS-KISKUN, BÉKÉS, CSONGRÁD, FEJÉR, GYŐR-MOSON-SOPRON, HAJDÚ-BIHAR, PEST, SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG, VAS.

#215379 Sanguis Előzmény: #215375

Indíthatnak országos listát, így ha valamelyik egyéni körzetben nem tudtak képviselőt állítani, listán akkor is lehet rájuk szavazni.