Sziasztok.
Huf-ról mi a véleményetek, így 265 alatt medig erősödhet még?Köszi.
Sziasztok.
Huf-ról mi a véleményetek, így 265 alatt medig erősödhet még?Köszi.
Kissat-tal egyetértek.
És aztán:
Előszöris ,nem volt semmi görög válság, amitől nekünk is xarnunk kellene... a media para az lózung.
Másodszor, ahhoz , hogy mennyire lesz rossz görögnek lenni ezután, ahhoz ott kell élni, görögként....ehhez vajmi kevés közünk megint eurhuf-ilag.
Harmadszor, egy ország valutájának (vagy devizájának?, mindig elfelejtem ) az értékét , és, az értékesedésének, vagy elértéktelenedésének irányát, az adott ország gazdasági helyzete , és az adott gazdasági helyzet -strukturája, ha úgy tetszik - jövőbeni kilátásai határozzák meg.
Én most q.-ra álmos vagyok, de amúgy létezik negyedszerre, meg ötödszörre, stbszerre, a carry traderek, akik naponta rángatják, meg főleg őket rángatják.... ezek biztosan vannak. De, ha lesz termelés, exportra, belföldre egyaránt, akkor a valuta marad....ha nem, akkor lefolyik hígan.
A görög válság eszkalálódása nem biztos h jót tett volna a pozidnak (rövidebb távon legalábbis).
Szerintem.
Én ingyen konvertálom, tőzsdei árfolyamon.:)
hát ez totál beszorult, de lehet még letörik...úgy látszik már egy szaros 267 is ellenállás...ez katasztrófális....hogy ezt a görög válságot így elkenték, hihetetlen.
kicsit gyorsan írtam, de remélem érthető.
Szóval valuta árfolyamot reggel közölnek aznapra, tág spread hogy sok mozgás beleférjen.
Deviza árfolyamot délután (a már beadott pozíciók ismeretében) jóval szűkebb spreaddal. De devizánál nem tudod, hogy konkrétan mennyin fog kimenni.
Ha erősödik a ft akkor (bankonként változó) 1,5-2 órát kell megreckíroznod a beadás ideje és az árfolyam közlés között.
Erősödés esetén elképzelhető, hogy a reggel 9-kor kért 266+1 Ft egyedi árfolyam az több lesz, mint a délután képződött 264+2,5 standard árfolyam...
Ha egyedi kérsz, akkor az akkori promt piaci árra jön az 1 (vagy kicsit több) marge. Viszont akkor nem kell izgulnod napvégéig....
kösz, hogy szolsz. :DDD
November 3-tól minden banknak közzé kell tennie, hogy a deviza és valutaárképzés milyen elevek szerint történik. Vagyis a valutárfolyam a reggeli reuters árfolyam +/- x FT, a deviza szintén.
Mivel általában a valutaárfolyam alapja a reggeli ár, ez jóval tágabb marge-val kalkulál. Cserébe előre tudod. Devizánál pedig előbb adod a megbizást és utólag közlik az árfolyamot. (Ami 2,5 Ft a középtől..)
Az egyedi árfolyam azt jelenti, hogy a prompt piaci a kiinduló ár. (És itt 1 ft különbség..)
Vagyis a napi tetőn vagy mélyponton konvertálsz...
Deviza árfolyam általában 14-15-os árból imndul ki,
Árfolxamozgástól előfordulhat (trendelés esetén), hogy jobban jársz a standard árral...
az a baj, hogy akülföld minden hazugságot elhisz....remélem a következő kormány rengeteg disznóságot feltár kurcsány-vörös-leebajnai-foszkó mehetne a kóterba....
Az országba vetett külföldi bizalom magától nem fog eltűnni, csak ha megint csinálunk valami egetverő baromságot.
Ettől még perze a nemzetközi hangulat romolhat, és hozhat átmeneti forintgyengülést szerintem is.
Már miért lenne? Az eurózóna GDP-je 13,5%-al nőtt az elmúlt 10 évben, a magyar GDP pedig 28%-al. Ráadásul egyértelmű a termelékenység növekedése, hiszen a tavalyi 150-ezres foglalkoztatás szűküléssel ma kb ugyanannyi ember dolgozik az országban, mint 1999-ben.
szerintem az eurhuf most robidtavon longos, 270-ig, de akar 273-ig is siman elmehet. de kozeptavon en sem longolnam, siman kinez belole egy 253-as nyari arfolyam.
én nem igy lätom. Sztem az euroövezet még mindig sokkal jobb helyzetben van, mint Mo.
én még kis összegre is 2,5 ft-ot fizetek...ez az 5 ft brutäl lehúzás, nem tudom, milyen bankban vagy, de eddig vmit nagyon rosszul csináltál :(
de tudjuk jol, h. két dolog mozgatja rövid és középtävon igazán a huf-ot: nemzetközi hangulat, országba vetett külföldi bizalom. Sztem mindkettö drámain romlani fog 2 hónapon belül.
jojo...attol, m. vastag plusszai vannak, ezt simän be is nbézheti ;) Mäsrészt, én is sok mindenröl el tudom mondani a véleményem, de nem jätszom meg a többségét, csak van véleményem. Szoval ha téved, az sem biztos, h. megjelenik az eredményeiben ;)
hát április után én sem, legfeljebb kisebb összeggel.
mondjuk 75-80 %-ot visszaváltanám, 25-30 meg megmaradna vitya tartaléknak
aztán megpróbálnék sávozni, 1-2 huf/eur-nak örülni.
Más nem marad, mert a betét egy vicc, tőzsdét meg már csak indikátornak használom, oda soha többet egy fillért se viszek.
igaz mit lehet várni amikor pl Japánban éves gdp 200%-a az államadósság aztán nem minősítik le őket, és kutyát nem érdekli legalábbis egyelőre, érdekes dolgok ezek. :D
én is spekuláltam erre a 280-as eur/huf-ra nem igazán értettem miért nem jött össze ebben a február eleji parában. A vicc az egészben, hogy kb ugyanabban a helyzetben van a gazdaságunk mint egy éve, legalábbis a évesGDP/államadósság szempontból, csak most éppen mi mintaország vagyunk, mert kisebb mértékben nő adósságunk megszorítások miatt. Aztán esnek a tőzsdék hirtelen 10-30%-ot akkor meg fekete bárányok és sebezhetők leszünk.
őszintén sajnálom, ha valakinek rossz híreket hoztam :(
ui. most én magam is rövidtávon (2 hét) EURHUF longban ülök :)
uui. áprilistól már nem nyitnék új EURHUF longot, de az EURomat sem adom el (van cache, az marad EUR, nehogy Viktor is elqrja, amire megvan a reális esély, mert ugyanolyan tapló, mint a másik - nekem mind ugyanolyanok)
uui. napok óta USDHUF shortokat csináltam (összesen asszem 4ét), most zártam le az uccsót (3 pozitív, 1 negatív - összességeben szép summa jött össze)