Pedig 0,3-as tőkeáttéttel adott megint, 1154.75-ön. :)
Pedig 0,3-as tőkeáttéttel adott megint, 1154.75-ön. :)
lehet hogy rá is hat a matgab faktor, azzal, hogy te megshortoltad, az univerzum ellentétes jeleket küldött nyilasi elméje felé, így most longot vár... :)
De tanulságos olvasmány egy apró szigetről a polinéz szigetvilágban. Egy kis húsvét-szigeti történelem.
nem tudom hogy van ez a nyilasi, de mióta én is shortban ülök, azóta valahogy nem működnek a shortra vonatkozó várakozásai...
Azok a pénzek nem csak át lettek csoportosítva máshová? :)
Gyakorlatilag bizonyos szektorokban volt egy teljesen felesleges le majd felárazás elégetve többmilliárd magánbefektetői pénzt.
2010.03.12. Három éve robbant ki a subprime válság – A részvények többsége most magasabban van
Kis hamis, ez 12.-én még tuti nem volt kint. ;)
2010.03.10. Tíz éve ütött csúcsot a Nasdaq – Felét sem éri, mint 10 évvel ezelőtt
"Lássuk mi lett a Nasdaq sztárjaiból 10 évvel később! Legdurvább, hogy a szutyok Amazon új csúcsra is ki tudott menni, és többet ér most, mint a Nasdaq mániában. Apple pedig sokszorosát éri. A többi sztár viszont csak törtrészét, illetve századrészét. Az összes többi meg tönkrement."
ezt látnotok kell!!!!!!!!!
http://koklerbroker.blog.hu/2009/01/13/kokler_broker_kepzesei_broker_erkolcs
Újabb (szerintem könnyed) bejegyzés. Ez a rész a legjobb:
"Ha a kötvény- és részvényalapok a kötött- illetve szabadfogású birkózás, akkor a hedge fundok a pankráció. Itt mindent lehet, nincsenek szabályok, csak önkontrol: szabad a tökönrúgás is, de ha nem vigyázunk, minket is tökön rúghatnak, vagy pechünkre akár saját magunkat is tökön verhetjük. És nemcsak puszta kézzel, de akár karddal is harcolhatunk, vagy motoros láncfűrésszel, de akkor egy rossz mozdulattal a saját kezünket is levághatjuk."
:)
Köszi Mindenkinek, bár még mindig nem értem hogyan számol....legyen igaza az a lényeg, az a bux shortjaimnak is jót tesz majd! :)
Többieknek egyszerű példa: ha van 100.000 USD-d, abból 1-es tőkeáttétnek pontosan 1 lot (100.000 eurós) EURUSD pozi felel meg. Forexen ehhez elenyésző hányadnyi fedezet kell (<10%), úgyhogy el lehet zsonglőrködni egy ilyen pozi mellett mással is, még mérsékelt kockázatviselés mellett is.
nem kell ahhoz mérje, l. előző hsz-em. De ettől függetlenül ahhoz is mérheti. De nem kell.
igen, 80%. ugyanis a tőkeáttét lényege, h. általában 1 felett van, vagyis 100% felett van ;) Tehát a teljes valódi tőkénél többet mozgat
nem az indulohoz meri. mindig az aktualis referenciaszinthez.
kicsinyesek vagytok. Én kerekítek a munkaközben is. Ha 1 %-ot nem bírok kiszámolni, akkor inkább 10-et mondok.. :DDDD
én úgy gondoltam, hoy az sp pozi értéke 1118. Ha ez a tőke 0,3 %-a, akkor a teljes tőkéje 372.666.
Viszont ehhez a pozihoz, ha 100 szoros tőke áttét van, akkor a letétigénye 11.18.
Vagy a fene se tudja...