Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyilasi befektetési alap

Re: Frissült

#201719 banyaiz Előzmény: #201717

úgy emlékszem nem adta el hanem felfuttatta talán még most is megvan neki. :D

Azért ha megnézel egy IBM-et pl bevezetéstől lehet nincs messze az 1000 szerezéstől de ez csak tipp, lehet nagy butaságot mondtam.

Meg ne feledkezz osztalékokról, és annak újbóli befektetéséről, vmint a saját cégeinek a profitjáról, plusz a vagyonkezelésről stb. szóval néha ezek a nyugodt üldögélések többet fialnak mint az ugrálás, csak nagyon nem mindegy miben.

#201717 Kissherceg Előzmény: #201714

Goldmanba is belevett azt hiszem. Az egy dolog, hogy így veszeget, de a kis textil ipari cégét eladta, miután megvette bagóért, legyen abból 5millió dollárja, hányszorosára kellett hogy növekedjen azzal is, ha befektette. Nincs az a részvény amelyik 1975óta mondjuk 1000szerezett.

Honnan volt mindig annyi cash, hogy befektessen és ne élje fel, hiszen mindig benntartotta a vagyont. Honnan szerzett folyamatosan annyi pénzt, hogy buy&hold; működjön. Az összes papír amelyikbe belevett legfeljebb 10szerezett, de még annyit se...

Mindig csak pakolta pakolta be a millió dollárokat, akkor se lenne milliárdos...

Tehát vagy a belső kör tagja vagy nem buy&holddal; kereskedik :)

#201714 banyaiz Előzmény: #201713

vagy pl ebben a válságban amit láttam olvastam tőle, vasúttársaságot vett, növelte részesedését a nagy papírjaiban, Coca cola , Wels Fargó, stb.viszont biztosítót vett, állami hozamgarancia mellett beszállt vmelyik bankba nagy csomaggal nem jut eszembe a neve. Szóval elég lúzer gyerek.

Ennek a mesterségnek amit ő csinál "csak" annyi a lényege nem mindegy mit és mikor vesz meg. Egyszerű :D

#201713 banyaiz Előzmény: #201712

Szinte 0-ról kezdte először volt egy kis textilipari cég ahol tulajdonos lett ami csőd szélén volt, bagóért megvette, onnan jött fel idáig.

Ami jellemző amikor volt nagy internetlufi nem vett bele, megvárta míg kipukkad, aztán a nagyokból IBM, Yahoo stb a pánikban bevásárolt, és tartja. :D Ez is egy módszer.

#201712 Kissherceg Előzmény: #201711

Nem is túl nbonyolult a stratégia, megveszi és lexarja :) Arra lennék kiváncsi, hogy mennyi lét termelt és miből élt, mert nem 100dollárból lett milliárdos az is biztos, mondjuk megvettem a könyvét, de még nem olvastam el:)) Sőt, kölcsön is adtam vkinek...

Számodra is elég egyértelmű, hogy csak irtózatos kockázat mellett lehet sokszorozni...

#201711 banyaiz Előzmény: #201695

tőzsdén vannak mindig "sztárok" hirtelen sok pénzt összehozók akik nagy gurunak hiszik magukat amíg hosszú távon a dupláját el nem bukják annak amit kerestek. Warren papa bizonyított már hosszú távon. Meg azért világháborútól mostanáig volt néhány lufipukkanás, hidegháború stb, stb szóval ez is csak utólag ilyen egyszerű időszak vsz. :D

#201706 Amatoregy Előzmény: #201695

Az elmúlt 6-7 évben hasonló volt Magyarországon is. Például molt 5500-ért hitelre 2002 környéként.... És eladtan 20 körül. É smég sorolhatnám....

#201705 Amatoregy Előzmény: #201695

azt hallottam, hogy rv piacon ő 10-20 év megtérülésben gondolkodik. És a deviza/árupiacon?

Mondjuk szeretnék én is 0,5-szörös tőkeáttétellel shortolni valamit évekig...

Mármint WB.

#201695 Kissherceg Előzmény: #201693

példátlan rally volt az elmúl 30évben a tőzsdéken 20. század végén, korlátlan hitel booom, usd elvesztette arany fedezetét, minden szárnyalt. Ezért gazdagodott meg buffet, vett vmi és leszarta.

Mellesleg amíg rotscildékkal és rockefellerékkal pacsizik,m int elvtárs többet mond a hozamainál...

#201693 matgab Előzmény: #201666

nyilasi érdekesen lája a világot. Sok mindent mond, sok mindent lát meg amit mások nem, vagy csak utólag.

Most, hogy a tavalyi évet nagyon eltalálta kicsit elszállt vele a ló és Warren Buffet-nek érzi magát...

Az dobja rá az első követ, aki nem így tenne!

Ettől függetlenül nekünk- kis nyilasi blogfüggőknek- tűnhet egy picit nagyképűnek az írás...

#201666 rbbj11 Előzmény: #201661

igen, kezdenek kialakulni olyan dolgok itt a fórumon, amikkel kapcsolaosan "nem ajánlatos" ellenvéleményt megfogalmazni, mert "támadás" a reakció azonnal...

ilyen Nyilasi "sérthetetlensége" is..

#201662 banyaiz Előzmény: #201646

erre is értettem, hogy bátor az írás. :D Vagyis, hogy ebből a néhány évből levonni azt, hogy már nem működik ez a rendszer. Még ez a giga válság is profitot hozott neki, és ha ennek egyszer vége lesz? az a sok milliárdért összevásárolt cég, és tulajdonrész növelés mennyit fog érni. :D Persze lehet összeomlik a rendszer és koldusbotra jut, de azért nem temetném.

#201661 Euroman Előzmény: #201656

egyszer én is minősítettem, aztán azt kaptam a többi fórumozótól, hogy a saját honlapján azt ír, amit akar...ez mondjuk igaz. Viszont holnap már a Tőzsdefórum is biztosan hozni fogja...mindegy, ez azon nem változtat, hogy az öreg Iszapszemű Rája nagy Mágus.

#201655 rbbj11 Előzmény: #201644

egyetértek, ez a cikk kivételesen igencsak ellenszenves nekem, mivel lehúzza a világ talán legsikeresebb és legnagyobb múlttal rendelkező, tőzsdei szereplőt, akihez képest Nyilasi még ovis. Nyilasi ezuttal menjen a f.-ba...és tanuljon némi tiszteletet, és nézze meg a berkshire Hathaway 33 évének erdményét, ne az utolsó 10-et. 30% felett hozott éves átlagban, 33 éven át!! ugasson akkor Nyilasi, ha utána csinálja, addig meg tisztelettudóan firkálhat igen óvatos kritikát...

#201646 lackok Előzmény: #201644

A cikk arról szól amiről a West Side Story egyik kulcs mondata:

Akkor hangzott el mikor az öreg felügyelő az egyik fiatal főhőst neveli mire ő:

- "...Az én koromban, az én koromban, maga soha nem lesz az én koromban...."

Vagyis, hogy akkor és ott jól működött a módszer, de mai szemmel ő is átértékelné szvsz...

#201644 banyaiz Előzmény: #201534

nekem nem tetszik. Büfés a 0-ról indulva világ egyik leggazdagabb embere lett a módszerével. Ritka jó érzéke volt a múltban ahhoz, hogy amikor mindenki szabadul mindentől olcsón megvegye cégeket, részvényeket. Ebben a válságban is eléggé bevásárolt ahogy láttam. Dotcom lufiból teljesen kimaradt, meg egyszer korábban azt hiszem 80-as években visszaadta befektetők pénzét mert semmi jó befektetést nem látott, jött is tőzsdei összeomlás 80-as évek végén . Vsz kicsit bátor ez az írás. :D

#201534 lackok Előzmény: #201533

Igen, ez most kimondottan jóra sikerült. Végre eloszlatta a homályt a témáról....)