Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Háááh bazzze ezen jót rö…

#199686 Koffein

Háááh bazzze ezen jót röhögtem :D Csodálkozom, hogy ennyi ideig húzták, akkor egy pancser amatőr banda, mint ide lacháza :-))))

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/02/24/fel_eve_vizsgaltak_a_capital_partnerst/

Azt kell tudni, hogy anno 2008 tájékán állásváltásra adtam fejem, feladtam a hirdetést és egy idő után elkezdtek hívogatni, hogy menjek oda dolgozni... há mondom semmi bróki képesítésem, tapasztalatom, hobbi szinten kereskedem, de mint szakmabeli meg nem fordult fejemben ilyesmi... szó szót követet ok, lebeszéltük az időpontot, ekkor még nem volt gyanús, akkor kezdett gyanús lenni, amikor három órán belül négy különböző ember hívott fel, három különböző emeletről. Mondom mi ez? Valami szekta? Három emeletről, négy ember keres és egy cégtől? brrrr... nem is mentem, hagytam a fenébe, vissza sem hívtam őket... kb 16 után abbahagytam a számolást, másfél év alatt min 30szór hívtak, hogy menjek oda dolgozni, mindig más más ember... önéletrajzom már nincs fent a neten... mondtam is az egyiknek, hogy ti betegek vagytok? felhívtok 20on valahányszor és nem veszitek észre, hogy mindig visszautasítom? hááá ízé elnézést köszönés nélkül szembecsuk... há há há

Még jó hogy nem találtak meg másképp, azt nem tették volna zsebre :-D

Re: .

#199366 Robag Előzmény: #199358

Nyugodjék Békében!

Voltunk egyszer mi is a családdal a Taródi-várban. Remélem, még sokáig állni fog.

.

#199358 Sumér harcos

Elhunyt a soproni várúr

2010-02-24 04:19:00

4500 négyzetméteren 200 vasúti kocsira való követ épített fel Taródi István

SOPRON — Elhunyt Magyarország utolsó „várura", Taródi István (†85). A soproni különc 1951-ben fogott neki furcsa erődítménye építésének, amely mára a város egyik nevezetességévé vált. A Taródi-várként, vagy az irigyek által olykor Bolondvárként emlegetett épületegyüttesbe a közép kori lovagvárak mintájára a várba szabályos felvonóhídon lehet bejutni, a tornyokba pedig csigalépcsőkön kapaszkodhat fel a látogató. Az épületben kút, lovagterem és borház ugyanúgy megtalálható, mint egy „valódi" várban.

A vár Sopronban, a Lővérekben található Taródi István lovagvára, amelyben lovagtermet és borospincét is épített

– Bár középkori jellegű, valójában egy modern kori építménnyel állunk szemben, amely semmiképpen nem tekinthető műemléknek – magyarázta Kelemen István történész, a Soproni Múzeum munkatársa.

A várúr egész életében megszállottan kutatta a középkori várak történetét, és rendszeresen felkeresett régi romokat, hogy ötleteket merítsen a látottakból. Évtizedeken át a maga két kezével építgette a saját telkén élete művét, és hiába fogadkozott, hogy 1986-os nyugdíjazása után nem rakja tovább a köveket, a munkát soha nem bírta abbahagyni. Becslések szerint Taródi István mintegy 150–200 vasúti kocsira való követ épített a 4300 négyzetméter alapterületű várba, amelynek legnagyobb tornya húsz méter magas. Taródi az elmúlt 10 évben semmire nem kért építési engedélyt, ám Sopron városa nem kívánja vizsgálni a Taródi-várat, mivel jelenleg nem folyik ott építkezés. Úgy tudjuk, a jövőben is legfeljebb állagmegóvásra fog sor kerülni, ez viszont nem engedélyköteles – mondta Kuslics Balázs sajtóreferense.

– A tulajdonos soha nem kért pénzt a látogatóktól. Ehelyett ki-ki annyit ajánlott fel belépőként, amennyit gondolt – tudtuk meg Pintér Évától, a helyi Tourinform-iroda munkatársától, aki úgy tudja, Taródi István gyermekei tovább folytatják az atyai hagyományt.

K. R. M.

Re: nincs cím

#198029 Csokigyáros Előzmény: #198025

nekem is zárt sisakom van... rostélyos-felhajthatós... airoh... nem kockáztatok, darázs, kavics, bármi jöhet... a divatot másra hagyom.. :)

#198025 Ricsi Előzmény: #198017

Chopperes sisakban, mi??? Én mindig zárt sisakot veszek, csapott már arcon darász, kidobott csikk, ez+az.

#198017 Csokigyáros Előzmény: #198008

okszi majd egyeztetünk :)))

tegnap szép idő volt... napsütés, száraz utak, csak 3-4 C volt... hát nem tett jót a gyógyulófélben lévő arcüreg gyulladásomnak.. :(

#198008 Ricsi Előzmény: #198007

Te berakod eladni, én meg megveszem, és máris önthetjük tovább:)))

Tegnap megint nem tudtam menni, a szombat este esett hó betett:(

#198007 Csokigyáros Előzmény: #198005

mert nincs vevő, hiába mész fölé... attól nem lesz több vevő, ha 1 db-bal fölé állsz...

de nem tudom.. bölcsebb lett volna, ha csendben maradok.. :)))

motoroztam tegnap, de elég cudar idő volt.. :(((

#198005 Ricsi Előzmény: #198003

Miért, 1 db-al fölémész, és megint mehet a -10%. Megéri, nem?

De ha naponta mérik, akkor is az lesz, mint itt volt, minden nap kinyit -10%-on, és ott stagnál. Ha önteni akarnak, akkor ráérnek önteni 3-4-5 napig is, nem kell hozzá 1 nap.

Itthon is -15% a határ, mégis megöntenek bármit.

#198003 Csokigyáros Előzmény: #197990

nem ismerem, de szerintem, ha felment 1 pennyvel, akkor újraindul a 10%... de ki az a hüle, aki fölémegy??? de ez csak magánvélemény, valaki olyat kellene kérdezned aki kereskedik(ett) ott... :)

inkább a dolog hatását látom, nem zörög a haraszt... :)))

Köszönöm szépen a segíts…

#197796 Csusza

Köszönöm szépen a segítségeteket, de időközben előkerült egy helyi szakember, aki állítólag a nyomára bukkant az eltűnt mappának, bár valószínűleg csak holnapra jut a dolog végére.

Hogy pontosan mit is csinált, azt nem tudom.

Mndenesetre ezzel a felelősséget is átadtam neki! :-)

Ettől függetlenül nagyon hasznos dolgokat írtatok, el is mentem a dolgokat. Sose lehet tudni, időnként "mellétörölhet" az ember...

#197789 lackok Előzmény: #197780

Nagy kérdés hogy történt a galiba? Ráengedted a mappa tömörítést? Mert olyankor létrehoz minden mappájáról egy ugyanolyan nevű .bak kiterjesztésű file-t az eredetiről és elkezdi az indexelést. Majd ha végez akkor dobja a lomtárba a .bak-ot. A folyamat alatt gyakorlatilag a .bak file a művelet biztonsági mentését hivatott elvégezni.

Az ajánlott visszaállító progikakkal próbálj .bak kiterjesztéseket keresni pl.

beérkezett üzenetek.bak.....stb.

Ha nem így történt akkor meg .ndx kiterjesztésű állományokban tárolódik a levelezés OE esetén.

Sziasztok! Nincs valakin…

#197780 Csusza

Sziasztok! Nincs valakinek ötlete egy véletlenül törölt Outlook Express mappa visszamentésére?

Nem én voltam ilyen hülye, de nagyon sok fontos levelezés odalett. (Egy szálloda komplett levelezése, foglalások, miegymás... )

Természetesen a kukában sincs már, mire észrevettük, már törlődött onnan is.

Lefuttattam a undel ete plus progit, de az eredmények között nem találtam meg, amit szerintem kellene. (vag ynem vettem észre)

Neten bogarászva találtam arra utalást, hogy talán nem is törlődött fizikailag, tehát valahonnan előguberálható valami tömöríett csomag formában. (vagy mifene...)

Van esetleg valakinek ötlete? Kösz.