Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Ingatlan

Re: Értékesítés

#19585 Kissherceg Előzmény: #19577

Helyes, a föld nemesít!!! Aki földdel dolgozik tisztelni, becsülni kell, nagyon kemény munka. Bor meg csoda, ott tudod, hogy amit létrehozhatsz az isteni áldás az embereknek! SZóval további kitartást!

#19583 Hathor Előzmény: #19558

Én nemrég fejeztem be az építkezést. Ez volt az első, mi terveztük a házat, a tervező csak hivatalossá tette. Nagyon jó lett, nem cserélném le. Minden jól funkciónál, nem alakítanék át semmit :)

Nagyon jó volt a kivitelező csapatom. 7-19óráig nyomták. Senki nem ivott, nem dohányzott, nem anyázott!

Az olcsó brigádokat kerüljétek. Az olcsó csapat a későbbiekben sokba fog kerülni

#19577 kerikoma Előzmény: #19576

Már rájöttem!!

Nagyon bírom az öreget és vérre menőleg soha nem volt veszekedés közöttünk.

Most 65 éves és nagyon beteg. Nem tudja élvezni a nyugdíját normálisan. Szőlője van tanyával. Ezt most én próbálom tovább vinni, már csak azért is, mert nem akarom, hogy lássa elveszni. Próbálom megszeretni ezt a fajta munkát is. A metszés már elég jól megy! De hol vagyok még a borkészítéstől (mármint önállóan). Eddig is sokat segítettem neki, de ő mondta, hogy mit kell csinálni. Most meg hirtelen rám szakadt az egész és ki sem jön. A szomszédoktól tudok csak tanácsokat kérni. De akkor sem hagyom!

Na elég a lelkizésből és bocsi, hogy ilyenekkel fárasztalak!

#19576 hosszhuszár Előzmény: #19574

De azt is mondom, ha kicsit idősebb leszel, rájössz, hogy apósodnak volt igaza, mert pont jó lúgy, ahogy ő akarta.

Az én öregem a levezényelézben segített, meg azért dolgozott is egy csomóz a hézon, engem hagyott pénzt keresni :)))

#19574 kerikoma Előzmény: #19564

Az első kettő használt ház és azok átalakítása igény szerint. A harmadik lett zsír új, de én is úgy jártam mint Te. Anyagiakat én álltam, de az apósom mester kőműves volt és így hatalmas harcok voltak, amibe mindíg én kellett engedjek a végén, mert én nem értek hozzá. Persze hatalmas segítség volt az öreg és most is csak dícsérni tudom, de ők egy másik korosztályba nőttek fel és más igények voltak. Ettől függetlenül jó a kéró, de mint mondtam sokmindent másképp csináltam volna. Pl amiket leírtá nagyon jó dolgok és az energiával mostanában csínján kell bánni, ahol lehet spórolni kell.

#19567 Alter Előzmény: #19550

Már él az új szabályozás az új építésekre.Azért a régieknél is bazi fontos (30 éves tetőtérbeépítéses családi házak,pince-fsz-emelet,nagy légköbméter,nagy felületek,gyenge hőszigetelés,gyenge nyílászárók=drága fenntartás,ugyanez panel).

#19566 hosszhuszár Előzmény: #19563

Addig el se kezd, amíg önellétót nem tudsz építeni.

Én, ha eltudom adni a telkemet, abbó akarom önellátóvá tenni a házat.

#19564 hosszhuszár Előzmény: #19558

Pedig azt mondják, a 3. ház lesz olyan, amilyennek lennie kell.

Én csak 1-et építettem idáig, apai irányítás mellett, és úgy sem volt egyszerrű.

Csak egy apróság.

A melegvíz keringető szivattyúja, 24h-ban megy, általában.

Ezt egy sima időkapcsolóval, ha ejszakára leállítja az ember, jelentősen csökkentheti az áram fogyasztást,vagy ha úgy építim ki az ember, hogy minden melegvizes haelyiségben, van egy mozgásérzékelő,ami ha mozgás van a helyiségben, bekapcsolja a melegvíz keringető szivattyúját.

#19563 Kissherceg Előzmény: #19553

Nekem már megvan a célterületem, ahova felhúznám a házat, szép is jó is, csak pénz nincs:D

#19558 kerikoma Előzmény: #19553

Én házat építettem nem is olyan rég, és a család két kezi munkája benne van, de már most is sokmindent másképp csinálnék. Ez már a harmadik házunk, én már nem akarok mégegyszer építkezni. Esetleg építtetni!

#19553 hosszhuszár Előzmény: #19550

Ház, vagy villa:)) építéséhez lenne gy két takarékos ötletem.

Ha még egyszer építkezek, felhasználom.

#19550 kerikoma Előzmény: #19547

Igen az új háza építéseknél lesznek energetikai előírások és ez a közeljövőben le is lesz szabályozva. Persze kérdés, hogy mennyi új családi ház fog épülni.

#19547 Hathor Előzmény: #19399

egyelőre nem.. én nem hallottam semmi különöst ezzel kapcsolatosan. Ki kell járni a dolgot

#19391 Hathor Előzmény: #19257

na ez kicsit más dolog..

ma nem sok jelentősége van. Előírás az új építésű ingatlanoknál. A vevő nem fog többet adni ezért a lakásért. Gondolom kapcsolattal jó lehet a buli, pont úgy mint az értékbecslés.

#19257 FrankDrebin Előzmény: #19085

Hathor, szeretnék töled kérdezni a következőkről. Az egyik ismerősöm arra akar rávenni, hogy kezdjünk el ilyen energetikai vizsgálatokat csinálni, ezt a zöldkártyát. Azt mondja mekkora biznisz lesz ez... No nem tudom, kissé szkeptikus vagyok erről. Neked mi a tapasztalatod, létezik már ez a piacon, számít-e a gyakorlatban hogy van, kérik-e a vevők, stb. Mit gondolsz erről?

Előre is köszi.

#19085 Hathor Előzmény: #19038

privibe írd meg az igényeket konkrétan, majd megnézem a közös adatbázisban.

Nem kell megvenni még semmit, de nem árt elkezdeni nézelődni :)