Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#188661 hosszhuszár Előzmény: #188660

És az ügy folytatása.....:

Autósok figyelem! Parkolás-ellenőrzési szünet 2010. 2. 3. 15:24|Utolsó módosítás: 2010. 2. 3. 15:27|Gazdaság » Önkormányzatok

A Főváros felmondta a szerződést a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-vel - a cég vizsgálódik, de nem ellenőriz

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP Kft.) szerda délután kettő órától szüneteltetni a parkolás ellenőrzését a tartósan fennálló rendkívüli időjárás miatt - a cég így reagált a Fővárosi Kabinet döntésére, mely szerint áprilistól felmondják a részben fővárosi tulajdonú Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-vel kötött szerződését, és kilépnek a kerületekkel létrehozott parkolási társulásból. A döntés közvetlen kiváltó okaként azt nevezte meg a Főváros, hogy a Kft. nem takarította el a havat az általa üzemeltetett parkolóhelyekről.

A rendelkezés a 6. 7. 8. 9. és a 13. kerületi, fővárosi tulajdonú utakat érinti.

Folyik a hatalmi átrendeződés.....érdekes, hogy a centrum parkoló kft-t nem ba....tják......

Jó reggelt. Kezdődik a …

#188660 hosszhuszár

Jó reggelt.

Kezdődik a parkoló társaságok megbolygatása is:

A hétvége óta ugyanakkora, majd félméteres a hó szinte minden parkolóban. Nem olvadt el, és nem is takarította el senki. Sőt, ma ismét havazott.

- Meghatározott természetes, vagy jogi személy által kizárólagosan vagy rendszeresen használt közterület tisztántartásáról a használó, több rendszeres használó együttesen köteles gondoskodni – hangsúlyozta Horti Zsófia a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. szóvivője.

A Közterület Fenntartó szóvivője hétfőn mutatta meg a rendeletet, ami egyértelműen kimondja: nem az ő dolguk a parkolók tisztántartása. A Főváros rendel ete szerint a ház előtt lévő járdarészről az ott lakóknak, a mellette lévő parkolóhelyekről pedig a parkolótársaságoknak kell eltakarítaniuk a havat. Csakhogy ennek a rendeletnek egyetlen parkolótársaság tett eleget a hétvége óta.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetője hétfőn azt mondta: ők nem takarítják el a havat, mert az nincs benne a szerződésükben. A főváros ma döntött: felbontja velük a szerződést.

Most az a cél az idei évre, hogy az összes fővárosi útvonal - kivéve az ötödik kerület - az ide kerüljön. Vagyis a Parking Kft.-hez, ha a közgyűlés is megszavazza. Azt mondják: olcsóbbak, jobbak lesznek mint az elődjük.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetője ma már nem állt kameránk elé. Egy közleményt adott ki, amiben azt írja: továbbra sem rendezett a helyzet, de egyeztetnek a közterület-fenntartóval, hogy mielőbb megtisztítsák a parkolókat. Kérdés, hogy ez sikerülhet-e.

- Úgy nem lehet a havat eltakarítani, hogy rajta állnak az autók szép sorba, hiszen alatta, mellett, fölötte van a hó. Tehát nekünk az kell, hogy a munkaterületet úgy adják át, hogy ott gépkocsik ne parkoljanak – mondta Gyarmati Zoltán a Parking Kft. Ügyvezető Igazgatója.

Budapesten az összes parkolóhelynek csak a 10-15 százaléka a fővárosé, a többi a kerületeké. Ez körülbelül 6000 parkolóhelyet jelent.

Annyira érdekes, ha az emberfia, bérel mondjuk egy üzletet, nyilvánvaló, hogy a bérlőnek kell az üzlet előtti járdát, takarítani, szerintem.

Nos, ez állami körökben nem nyilvánvaló.

Érdekes, hogy egybeesik a bkv botránnyal.....

#188645 Robag Előzmény: #188643

Már jó. :)

Kemény képek, régen láttam már őket (na jó, nem mindegyiket). Gondolom áldották azt, aki résre nyitva hagyta az ablakot. :)

#188641 Hathor Előzmény: #188604

a telek tőletek legalább 500méter.. mit csinál az öreged addig? Jó tudom tesód közbe esik, de az sem lehet több 30méteres szakasznál :)

de a telek körül tényleg elég meleg :)

hát legalább öreged kiéli magát télen a géppel :)

#188604 hosszhuszár Előzmény: #188598

Hmm, az öregem, előlün kindulva, végig a telekig, a rezgőfű utcai szomszédig, aztán az Ő szomszédai előtt,majd a templomig, végig, oda az egyik oldalt, vissza a másik oldalt....no meg a temlom udvarát is......

#188598 Hathor Előzmény: #188593

Nekem direkt jól esett :)

szombat vasárnap egész nap toltuk az utcát is, mert mellékutcába nem jön be a hótoló..

ráadásul az utca 15-20%os lejtésű, így muszáj letolni, mert nem tudunk hazajönni :))

az összes idős néni háza előtt is megcsináltam, jó volt.

Nekem ipari kézi tolóm van, 70cm széles kb..

#188593 hosszhuszár Előzmény: #188592

Nem romlik el, az olyan könnyen:)))

1 cm hóra, nemveszem el, letolom lapéttal.

Nevetsz a hómarón, de a 30-40cm-es havat izzadás nélkül eltakarítottam:))

#188592 Hathor Előzmény: #188273

Mi van Józsi?

Elromlott a hómaró??? :)))))))))))))))))

Nekem jól jött ez az ESŐ hó.. ,-)

Re: hibaz

#187854 rbbj11 Előzmény: #187851

mindegy, van még 12 napja!!! Ideális! A sebész barátom is már csak 26 napot marad ;)

Búcsúparti stb :))

Ha már erre jársz, akár össze is futhatnánk egy kávéra ;)

hibaz

#187848 rbbj11

re: Az király,hugom ott rezidens,12 nap mulva megyünk érte...::((((

Tényleg? Ismerek még két másik magyar orvost itt, de rajtuk kívül senkit! Nem akarod megadni az elérhetőségét? Mert egyik orvos barátom is megőrül már tőle, hogy rajtam kívűl nincs magyar ismerőse itt :)))

#187830 Hathor Előzmény: #187747

azt hittem a te lányod barátnőjének a.....

jajj Te!

Szóval lehet valamikor aktuális volt, ma már nem..