szeretem írásait amúgy, próbálja mindig hosszabb folyamatokat találgatni és nem csak fülesbögréket nézegeti, ez tetszik. :)
szeretem írásait amúgy, próbálja mindig hosszabb folyamatokat találgatni és nem csak fülesbögréket nézegeti, ez tetszik. :)
Szerintem nem csak államkötvényekre gondolt, hanem a vállalati kötvényekre is, amelyek lehetnek kockázatosak.
...de majd kifejti.
Azon gondolkoznál, mi történt, és nem vennél bele:)))
:) Jó!
Mondjuk egy otp 2010-el kiegyeznék most...akár egy percre is! :))
Álljunk be 2011re, hogy ne legyen igaza :)))))
A 2010-es mol célára inkább jelzés értékű, nem hiszem én sem, h a konkrét szám fontos.
Nyilasinak a molról igencsak tragikus a véleménye, de a 2010-et nem hiszem h komolyan gondolja. Esést vár idénre nagyot, kíváncsiam várom a hosszabb előrejelzését.
Egyetértettem veled előzményekben kötözködtem kicsit Nyilasival arra írtam az ellentmondást.
múltat megnézve azt szűrtem le, hogy eddigi válságokban amikor kamatemelés megindult akkor egy hosszú távú bika piac indult ATH-val a végén, mondjuk most a helyzet elég furfangos. :D
"ugyanis ha a QE pénzeket elkezdik visszavonni, akár a FED kamatot emel,"
Ezt irtam azaz nem kell kamatemelés a kötvényhozam emelkedéshez ha a QE-t visszavonják (pl a FED nem vásárol kötvényeket) nyilván ez előzi meg a kamatemelést, ezt pedig akkor is visszavonhák ha nem indul be a gazdasági növekedés erre utalt tegnap Börni is....friss tőke pedig nem jön mert honnan jönne a piacra, kint van a piacon többszöröse most is mint lehetne....
:) szerintem sem. Inkább azt érzem sanszosnak, hogy még mielőtt beindulna kamatemelés előtte kellene egy komolyabb korrekció (20% mondjuk világ szinten). de így lesz e? :D
nem kell kamatemelés a tőzsdei eséshez, persze lendítene rajta :)
ez is egy fontos hatás, viszont ebben az esetben mivel kamatemelés gondolom akkor lesz, ha tartós gazdi növekedés beindulása valószínűnek tűnik, a részvénypiacokon is kettős hatás lesz, egyrészt a bepumpált plusz likviditás csökken, másrészt a gazdi növekedésbe vetett hit miatt nehéz lesz a tartós esés, mivel jöhet friss tőke, szóval ha ez a helyzet akkor meg a tőzsdei nagy esés is bizonytalan vsz. Ezért éreztem ellentmondást a kettő között.
"vsz részvénypiaci pánik = pénz elsősorban Usa, és egyéb fejlett államkötvénybe, ezért ott árfolyam emelkedés hozam csökkenés, "
.
EZ egyáltalán nem biztos, már a fejlett kötvény hozam csökkenés sőt, ugyanis ha a QE pénzeket elkezdik visszavonni, akár a FED kamatot emel, az a kötvényhozamokat megemeli, és ez a kedvező hozam szívhatja el a pénzt a tőzsdéktől, ráadásul nagyon nagy költségvetési deficiteket kell finanszirozni világszerte, ez is a kötvényhozam emelkedését valószínűsiti. Tehát a trigger a kötvénypiacon van.....
vsz részvénypiaci pánik = pénz elsősorban Usa, és egyéb fejlett államkötvénybe, ezért ott árfolyam emelkedés hozam csökkenés, bizonytalan országok pl Mo kötvényeiből menekülés árfolyam esés hozam növekedés. Ez kb így szokott lenni.
Mollal kapcsolatban kevés dologgal értettem egyet Nyíllal eddig is, privát véleményem szerint a menedzsment felhívná Putyint 30.000ft/db áron eladó az saját részvény csomag, holnap megállna a fekete Volga a székház előtt egy csekkel. :D
ha jól tudom a kötvény piac nem támogatta az elmúlt két hónap oldalazós emelkedését. Árazások estek. MOL könyvszerinti értéke mínuszos, szóval még optimista :D:D
Kezdem, bár nem korrekt amíg nincs részletes magyarázat.
Év befektetése bux short, tételezzük fel, hogy ez az állítás helyes, akkor a kötvénypiac miért bizonytalan, biztos tőzsde összeomlást vár akkor kötvénypiacon is eléggé valószínű folyamatok vannak. Vagy az egyik vagy a másik állítás problémás, vagy mindkettő vsz. :D A másik 2010 Ft-os Mol célár hát ez no komment. Ha a világ tőzsdéi 2009-es mélypontokat is negyedelik tudok ilyet elképzelni, illetve akkor sem. A többit a részletes anyag után. :)
Én a részletes írást várom nagyon, nem mintha befolyásolna. :)
"Az év befektetése a BUX shorteladás lehet..."
http://nyilasi.tozsdeforum.hu/ visszatért az öreg egy idei prognózissal. Kiabáljunk kígyót békát, de vele tartok :)
Biztos pozit nyitott az ázsiai piacon.
Józsefvárosin:)