Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#171806 Csusza Előzmény: #171757

Legalább másfél órát hagytam kínlódni, annak azért csak elégnek kellett volna lennie... :-)

Kipróbálom nem sokára (kis kaja után) egy újra kiírt verzióval, és ha az sem, akkor elkezdek keresni egy másik biztonsági másolatot.

Úgy emlékszem, annak idején két xp-t is vásároltam...

;-)

Drivereket más korábban levadásztam, ott remélem nem lesz túl nagy szívás. (gyári cd-t nem erőltetem, aszongyák szinte nulla)

#171803 Kissherceg Előzmény: #171799

tegyél rá xp light vagy vista light esetleg 7 lightot. Száguldanak velük a gépek és a sok ms hülyeséget kiszedték belőle... Kivételesen eredeti xp van a gépemen, de két hetente összeomlik ez a szar, amíg a másik másfél évente... Lassú körülményes és zabálja a memóriát. A tört Xp nekem 190megabyte memóriát foglalt, minden kényelmesen szaladt rajta...

#171799 Csusza Előzmény: #171733

No, közben el kellett rohannom, így estére marad a folytatás.

Először kiírom a telepítőt más író programmal (ez Nero volt) másik cd-re, hátha az hibázott.

Kösz, hogy foglalkoztok velem!

#171788 Rozsdáskilincs Előzmény: #171757

Csak az érdekesség miatt irom mi minden előfordulhat. Tavalynyáron gépet cseréltem a boltban egy olyan procit ajánlott az eladó amiről kiderült otthon miután utána nyálaztam a neten biz ezt a procit ez az alaplap nemtudja kezelni. Na ezt nevezem én szaktanácsadásnak. Vissza mentem a boltba mondom neki ez a proci nem jó ebbe a paripába. Kiröhögtek hozzam be az egész gépet kis pénzért majd ők életre keltik. Ragaszkodtam hozzá olvasni még tudok ez a proci nem jó nekem. Majd hosszasan nyálaztak az adatbázisban majd szakszerüen tájékoztattak. Elnézést kérnek elnézték a tipust. Kicsit gáz de ma ez uralkodik a boltokban.

Tanulság ne biszzzz senkiben ha tudod elektronikához közevan vagy áram van benne.

#171757 RemegoKez Előzmény: #171652

1. Nem lehet, hogy mégis csak keveset vártál? (a 39 perccel ne foglalkozz :)

2. Másik XP telepítő? :)

Szvsz egy XP-nek fel kell mennie "bármilyen" gépre. Látatlanban azért nem tippelek driver problémára, mert strandard eszközként ismer fel mindent. A driverekkel majd akkor szívsz, mikor te fogod a gyári CD-kről telepíteni. :)

#171733 Rozsdáskilincs Előzmény: #171675

Új nem új az mindegy. Elektromos készülék mely a természeténél fogva megbizhatatlan:-) Volt már nekem vadi új d meghajtóm ami az égadta világon nem olvasott semmit csak a gyári Wincédét. A szervizben azt monták ők ezzel tesztelik ezzel jó igy bizony kinem cserélik.

Elég az optikán egy kis piszok vagy a cédén egy kis aliglátható szennyeződés és a csucsteknikának annyi. Van olyan íróm ami remekül ír de bizonytalankodik az olvasásban a másiknál meg pont forditva van a kettő szépen kiegészíti egymást:-))

Egyébként mi lett sikerült előbre lépni?

#171675 Csusza Előzmény: #171664

Ez egy új gép, linuxszal adták, azzal rendesen ment. (már amennyire belemélyedtem a linuxba)

Kezd előjönni, hogy mennyire sötét is vagyok ezekhez a dolgokhoz... :-)

#171665 Spade Előzmény: #171663

a win7 sajna a frissitésekkel egyenes arányban lassul, béta korában még pikk-pakk volt :),

ja igen a gyorsabb xp kitétel az előzőben a megmakkolt xp-re vonatkozik :)

Csusza gondolom format…

#171664 Rozsdáskilincs

Csusza

gondolom format előtt jó volt a masina! Tehát vagy cd vagy d meghajtó vagy a telepitő a gond. Setup copy kényes müvelet vannak mikor trükköket igényel

#171663 Spade Előzmény: #171660

Az xp gyorsabb (picit) mint a win7 különösen az azon futó xp-nél....főleg ha 64 bites az xp...

#171662 Spade Előzmény: #171652

A cd-t úgy tudod kipróbálni, h átmásolod másik cd-re és ha nagyon ravasz vagy akkor image-t választasz :), ha ez lemegy akkor a cd tutira jó...egyébként a driverhiba is okozhatja a cd befagyást (tipukus)...nemtom sata/pata/usb van-e ? vagy mi de mind1 is...

#171660 Csusza Előzmény: #171653

Tököltem rajta, de sok "régi" programhoz ragaszkodom, és félek, azok nem mennek a win7 alatt.

Igaz, tudom van valami virtuális xp a win7-ben, de azzal meg állítólag néha gondok vannak, és lassú is. (ezekből persze nem tudom, mi igaz, lehet hülyeség is)

Köszönöm az ötleteket! …

#171652 Csusza

Köszönöm az ötleteket!

Először kiírom újra a telepítőt, hátha esetleg írási hiba (bár csináltattam ellenörzést az íróval), ha meg akkor sem, akkor majd valami lesz... :-)

Jé, csak most látom, az eredeti példány valahová elveszett, így csak a biztonsági másolat van meg...

;-)

#171635 Rozsdáskilincs Előzmény: #171611

Két tippem van vagy nemtudja olvasni a Cdt sérült vagy a meghajtó vacakol. Ha a vincsivel lenne gond vagy patricióval akkor azért ugatott volna a telepitő.

Segithet az is hogy kiveszel belőle minden kártyát ami kivehető igy próbálod életre kelteni később mindent visszapakolhatsz. Szerintem nem ez a gond ikább az előbbi.

#171633 Spade Előzmény: #171611

valszeg a driverekbe fagy be alaplapi/chipset, network,video valamelyik....valószínűség ilyen sorrendben...

a megoldás ha ez a hiba, hogy a gyári lemezen kapott drivereket beleaplikálod a telepítőbe ha értesz hozzá, és kaptál ilyet, ha nem akkor szakemberhez fordulsz az egésszel....

Járatos valaki vindóz ik…

#171611 Csusza

Járatos valaki vindóz ikszpé telepítésben?

Most csinálom először, és szerintem elakadt ez a dög. Elején -bármilyen furcsa is ez tőlem- a particionálás sikerült, ám utána nem megy a telepítő tovább.

Ennél a pontnál nem hajlandó tovább menni. Váltakoznak (és ismétlődnek) a vindózt istenítő irományok, jobbra lent a folyamatjelző kockák működnek, a cd lejácccó dolgozik mint állat, de balra a 39 perc nem változik, és mintha helyben totyogna az egész.

Ilyesmi látszik, csak az enyém angol nyelvű: http://ikportal.extra.hu/images/stories/xptelepites/telepit1.jpg

Először hagytam egy órát kínlódni, majd még egyszer nekifutottam. Ugyanaz. Ennél tovább nem megy.

Azután előlröl kezdve tiszta telepítésként megpróbáltam újra. Megint elakad ugyanitt. Most egy órája fújtat itt mellettem. (mondjuk most nem baj, hogy fűt egy kicsit...)

A lemez természetesen a biztonsági másolat, az eredetit nem használom, nehogy kopjon...

;-)

"Magyarországon az ember…

#171356 ilonka

"Magyarországon az emberek 26 százaléka beoltatta magát - ez a világon a második legjobb arány. Ennél többen csak Svédországban oltatták be magukat."

pont ezt a kettősséget csípem a legjobban ebben az országban... :-)))