Regisztráció Elfelejtett jelszó

Formula 1

F1

#16481 Waszeitung

Ezt sem gondoltam volna hogy Brawn kettős győzelemmel kezd,kemény volt gratula,fel kell kötni a gatyót a nagyoknak!

Kubica

#16469 Ozzy_

Az én kedvencem továbbra is Kubica.

Szerintem meg is lett volna neki ez ma, ha....

De hát itt nincs ha.

Legközelebb meglesz.

Baromi érdekesek ezek az újítások. KERS, szárnyméretek, szuper lágy gumi, 8 motor egy évben stb.

Nekem nagyon tetszik ez az új szabályrendszer még akkor is, ha a kocsik baromi csúnyák.

Re: gl

#16444 Hibaz Előzmény: #16420

Azért érdekes ez a válság,nemhiába mondják,a válság lehetőséget is teremt.Itt a példa,1 Euróért vásárolt csapat nyert ma.A globalizmus,multik összeomlása az F 1-ben is tetten érhető.Távolabbról nézve az új évezred elején,a globalizmus fénykorában mindig Schumacher nyert.Az ő visszavonulásával(no és Frank Sinatra halálával)véget ért egy korszak.A következő 20-30 évben nem lesz 7-szeres világbajnok,mint ahogy Magyarországon sem fogyasztói társadalom...

#16420 kerikoma Előzmény: #16361

Én nem bánom, hogy ha más néven is futnak, de jó kis idénynek nézünk elébe. Azért a nagy csapatokat sem kell leírni, mert nagyon sunnyognak. Az évadnyitó nagyon jó volt az biztos. Reggel lehet drukkolni bárkinek, de Brawn nagyot alkotott az biztos és ebből látszik, hogy a pilóták szinte egy szinten vannak, mert amelyiknek jó gépje van az hozza a kötelezőt. Lásd Barrichello vagy Button. Tavaly sehol nem voltak szegények, köszönhetően a technikának. Most a nagymenők vannak hátrébb! Hajrá!

#16361 Kissherceg Előzmény: #16346

55 éve nem volt olyan, mint a Brawn GP

Joó Gábor - joogabi@mail.index.hu

2009. március 28., szombat 13:51 | Frissítve: 59 perce

Jenson Button fél évig munkára várt, Rubens Barrichello egy hónapja majdnem visszavonult, de a zseniális Ross Brawn az Ausztrál GP elejére menedzselte őket.

Története első Forma-1-es nagydíján, Ausztráliában azonnal megszerezte [1] a két legjobb helyet a vasárnapi futamra a Brawn GP [2]: Jenson Button az első, Rubens Barrichello a második helyről indul.

A Honda kilépésével alakult istállóéhoz hasonló teljesítmény egyszer volt a sorozatban, 55 éve, amikor a Mercedes első GP-jén, az 1954-es franciaországi futamon azonnal kisajátította az első rajtsort.

Brawn GP

Ross Brawn exferraris, exbenettenos, sokszoros világbajnok, a zseniális mérnök egy hónapja alapította az istállót, miután sikerült megoldania a Honda átvételét.

Két versenyzője novembertől márciusig azt gondolta, nem versenyez idén, Barrichello a visszavonulását fontolgatta kényszerből, Button meg, hogy kihagy egy idényt.

”Az utóbbi fél év kemény volt, azt gondoltuk, munkánk sem lesz, most meg a pole pozícióban vagyunk, hihetetlen – nyilatkozta az angol az időmérő után. – Ross érdeme, hogy mindez megtörtént, megérdemeljük az első sort a sok bizonytalanság miatt. Nem is találok szavakat, a csapat remekül összeállt, sok mosolygós arcot fogok ma látni.”

Button életében negyedszer rajtolhat az élről, eddig egy futamon győzött, 2006-ban, a Hungaroringen.

A BGP001-est – a Toyotával és a Williamsszel együtt – be akarták tiltatni [3], de a feljelentés elbukott, a kocsi szabályos, jelenleg a leggyorsabb a Forma-1-ben.

”Lehet mondani, hogy nagyon jó az autó, tényleg az, de oda is kellett vinni valakinek az élre” – viccelt Button.

”Gratulálok az egész csapatnak, mindenkinek, aki csak érintette a gépet, mert nagyon jól sikerült. Bíztam benne, hogy enyém lesz a pole, de kevés benzinnel jobban ment nekem, mint feltöltve. Nagyszerű nap ez a négy hónapnyi bizonytalanság és várakozás után, gratulálok az istállómnak” – mondta Barrichello, aki majdnem abbahagyta egy hónapja.

Kevés benzinnel fejezték be az edzést, a versenyen valószínűleg a leghamarabb fognak tankolni, de ennek ellenére tiszta favoritok a győzelemre. Button hajszállal talán esélyesebb, neki épp a feltöltött kocsival megy jobban, szemben a brazillal.

Ellenfelük várhatóan a 3. Sebastian Vettel és a szabadedzéseket [4] uraló Nico Rosberg lehet [5]. A Toyoták már nem, mert az utolsó sorba száműzték mindkettőt.

A Ferrari szenved, a McLaren az utolsó harmadból indul, nem sokkal előzi meg őket a renault-s Fernando Alonso. Nekik csak akkor van esélyük nyerni, ha összekavarodik a mezőny valamilyen nem várt esemény miatt.

Teljesítményük a pénteki tréningek után nem meglepetés, az új szabályokhoz egyelőre kevésbé jól alkalmazkodtak.

Esélytelenségüket megerősítette a BMW-s Robert Kubica is: ”A Williams nagyon erős, a Brawn meg egyenes utolérhetetlen. Őket lehetetlen lett volna megverni, a harmadik helyért hajtottunk”.

A ferraris Felipe Massa szerint "a Brawn egy felsőbb osztályban versenyez".

A futam magyar idő szerint vasárnap reggel 8-kor rajtol, Melbourne-ben ekkor délután öt óra lesz [6]. A nagydíj nem sokkal sötétedés előtt fejeződik be.

Nem sokáig lehet Brawn GP

Pénteken az istálló szponzori szerződést kötött a milliárdos Richard Branson Virgin nevű cégével, ami az istálló főtámogatója lesz. Sőt, a mecénás azt nyilatkozta, elképzelhető, átveszi az egész csapatot, és akkor át is keresztelheti vállalata nevére.

#16345 Waszeitung Előzmény: #16344

Ringről vannak élményeim nekem is dolgoztam 2x büfében cigóknál sok évvel ezelőtt pavilononként 1,5 milla volt a bérlet a 4napra volt is vizezett ketchup,700 as kávé termoszból csóválták is a fejüket a németek :(

Viszont meló után jéghideg sörrel a gold tribünön voltunk vagy 5en és néztük a kerékcseréket,utána hompölygés a vigalmi negyedben és a vasárnapi rajt a Minardiktól pár méterre a kerítésre tapadva...előtte nem értettem hogy miért kell a füldugó :D

#16344 Kissherceg Előzmény: #16343

jaja Schuminak az a versenye csodálatos volt, emlékszem még amikor Hungaroringen is ezt csinálta, 5box kiállás és padlógáz körbe körbe, még damon Hilles korszakból.

Hakkinent Én se szerettem, de Zonta sztm azóta is orvosi kezelésre jár :)) olyat kapott...

#16343 Waszeitung Előzmény: #16338

Igen,ez a Brazil verseny iszonyat jó volt az öreg szárcsa megmutatta hogy miért is lett többszörös világbajnok,technika fullra feltekerve,lila köd leszáll,pénz ékszer nem számít,ha jól emléxem uccsó helyről indulva negyedik lett talán olyan defekttel amivel szinte körbe kellett mennie a pályán,célegyenes végén palánk mellett pár centire előzve, "S" kanyarban bevágta a Ferkát keresztbe....nagyon kemény volt :D

Ez hiányzik nekem most a versenyből a semmi nem számít verzió,most figyelnek gumikopásra,boxkiállásra,minden apróságra,talán ezért jobb most a Moto Gp,fej-fej melletti küzdelem 125ccm ben,királykategóriában már egyszerűbb a helyzet Doktor v. Stoner ellép azelején...no nyitok majd Moto Gp topikot is :D

És bár nem szerettem Hakinent,de ez az előzése zseniális volt 300 felett,egy pillanat alatt dönteni.....

#16337 kerikoma Előzmény: #16335

Azért én bízok benne, hogy nagyon sokat fognak villogni a kiscsapatok és megszorongatják a sok nagyarcot. Aztán lehet, hogy igazad lesz és elöbb utóbb átveszik az írányítást ismét de addig is lehet jókat izgulni. Sztem az idei év az egyik legjobb F1-es év lesz a versenyek szempontjából. A mai időmérő is nagyon király volt. Főleg számomra!

Olyan érzés, mint amikor az ember beletörődik, hogy beragadt az egyik részvénybe és nem sok remény van hogy rövid távon ki tud belőle akár már a beker árron is szállni és egyszercsak váratlanul megindul és nyereséges lesz!

#16335 Waszeitung Előzmény: #16329

Jónak tűnik most egykét kiscsapat,legyen is,így izgalmas a verseny,sztem ez nem tart azonban tovább pár futamnál aztán visszaáll az erősorrend,nem véletlen a mai f1 ben nem nagyon nyert kiscsapat,villanások lehetnek azonban........

#16329 kerikoma Előzmény: #16328

Elfogult vagyok, mert én Buttonnak drukkolok már rég óta és nem gondoltam volna, hogy ekkorát fordulnak, hiszen nem is olyan rég még arról volt szó, hogy egyáltalán nem is indulnak. Erre tessék. Első helyről indul holnap. Ez a Brawn valamit tud. Én Buttonra tippelek.

Re: nincs cím

#16246 kerikoma Előzmény: #16222

Igen nem ártana a kis csapatoknak is egy kis sikerélmény. Tavaly is mit művelt Vettel. Évezet volt nézni! Szerintem idén sok meglepetés lesz. Legyen is! Élvezzük a műsort. A MotoGp-re is kiváncsi leszek. Sajnos nálunk idén nem lesz futam, pedig nagyon drukkoltam, dehát a válság, az válság!

#16222 csapa Előzmény: #16221

És a kaszni sem Honda....Brawn! Francba is........Na azért csak szurkoljunk! A Force India még okozhat meglepetéseket, elcsíphetnek idén pár pontot!

#16221 kerikoma Előzmény: #16217

Igen már nem Honda motorral megy az új Brawn gép, de maradok náluk. Végül is a merci sem rossz.

#16217 csapa Előzmény: #16208

Mintha lenne némi HONDA kötödésed........:-))))))). Én is , már rá férne a kis japókra egy kis siker!

ŐŐŐ .........jja tényleg és ennek mi köze a japóókhoz? Pics@ba!