Regisztráció Elfelejtett jelszó

Karácsony

Lányomnak 9 éves korában…

#163246 Kutató

Lányomnak 9 éves korában kellett szembesülnie azzal a tudattal, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékokat. A felvilágosítást osztálytársai végezték -én utólag tudtam meg- mikor egymást kérdezték ki mit kap karácsonyra a szüleitől, arany lányom meglepően mondta, hogy ő nem a szüleitől kapja az ajándékot hanem a Jézuska hozza akinek minden évben megírja mit szeretne és szülei postára adják. Nem kell mondanom, hogy kinevették amit szomorúan újságolt nekünk. Akkor mondtuk el az igazat, egész nap sírt és szomorú volt. Azóta minden évben az a szórakozásuk az öccsével, hogy megtalálják az ajándékokat a lakásban. Persze kivisszük az ajándékokat az anyósomékhoz. A karácsonyunk azzal telik, hogy a családunkat látogatjuk, minden nap máshol vagyunk, ilyenkor nagy beszélgetések és evések vannak. Általában 1-2 kilót felveszek. Ebben az évben megfogattuk, hogy elmegyünk éjféli misére. Talán fenn tudunk maradni:))

Jó ötlet ez a topic, grat Hathor

Tényleg jó a karácsony. …

#163245 Ricsi

Tényleg jó a karácsony. Mert a szeretetről szól. Jelenleg legalábbis.

Nekem annyival jobb a sorom, hogy nekem minden napom a szeretetről szól. Mert az én uram, Jézus, maga a szeretet, és miután én vele élek folyamatosan, ezért folyamatos szeretetben élek.

Nem szoktam bibliai idézeteket ide írni, de a szeretet himnuszát most ideírom. Nem akarok róla vitatkozni, csak kérek mindenkit, gondoljon egy személyre, olvassa el a himnuszt, és nézze meg, mit tud ebből alkalmazni az életben. Aztán jöhet egy második személy, és el tudjátok dönteni, valójában hány embert is szerettek az életben.

A szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, nem viselkedik gorombán, nem önző, nem gurul méregbe, nem tartja számon, ha valaki rosszat tesz, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül a többiekkel az igazságnak. A szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart. A szeretet soha nem múlik el.

Re: Karácsony 2009

#163244 hosszhuszár Előzmény: #163224

Jó ötlet.

Van egy történetem.

Míg a gyerekek kisebbek voltak, mindíg nagy fát állítottunk karácsonykor, a családban verseny volt a gyerekek között, kiknél lesz szebb a karácsnyfa.

Ezért külön gond volt a karácsonyfa kiválasztása.

Nagy, és formás legyen.

Nem volt egyszerű, mert azok a fák, amik tetszettek, arany árban voltak.

Azért sikerült egy formás, aránylag jó árban levő fát kiválasztani.

Feldíszítettem, tényleg szép volt, a gyerekek odáig voltak érte.

Másnap reggel, 25.-én felkeltem, és mit látok, a gyönyörű karácsonyfánkból, egy torzonborz semmilyen fa lett.

A melegtől megereszkedett, szélte, hossza egyforma lett.

Rögtön arra gondoltam, ha a gyerekek meglátják, azt fogják mondani, hogy ezt kicserélte valaki az éjszaka.

Na, gyorsan leöltöztettem a fát, és metszőollóval, fazonra igazítottam, olyan lett, amilyen a rajzfilmekben szokott lenni, gyorsan felöltöztettem, mire a gyerekek felédredtek, minden a legnagyobb rendben volt......

Szerk:

Ezk után megfogadtam, hogy műfenyőt veszek, ( tudom, sokan nem szeretik), de olyat, ami teljesen olyan mint az eredeti, csak illata nincs.

Találtam is, nem volt olcsó, de azóta ezt használjuk, az illatról pedig a műfenyő alá helyezett fenyőágat gondoskodnak...

#163243 Joello Előzmény: #163224

Nagyon jó, hogy vannak ilyen emberek, akiknek ilyen meghitt az ünnep, és ki tudnak lépni a rohanó hétköznapokból. Én is imádom a "karácsony szelemét", bár mióta egyetemista vagyok, ez kicsit kezd elveszni, mivel karácsony előtt elkezdődik a vizsgaidőszak, és tanulással telik a két ünnep közötti időszak nagy része is. Idén például nekünk a Corvinus-on 23-án is vizsganap van még:S

Ilyen hozzáállást és átszellemülést kívánok mindenkinek, mint ami Nálatok van. Irigylésre méltó!

Tegnap este 10óra magass…

#163238 Koffein

Tegnap este 10óra magasságában a párommal én is voltam a Vörösmarty téren. Bécsi advent piciben, kevesebb forralt bor választékkal, mint az átlag. Habár az is szar volt, még langyosnak sem lehetett nevezni.

#163236 Spade

asszem ez a beírásod, lévén ez egy karácsony topic, elég bunkóra sikeredett :( bocs...

#163225 Josef Előzmény: #163224

ez jó.. én karácsonykor mindig kissé elérzékenyülök... bár nincsenek gyerekeim, ( 30 ) a szüleimmel élek egy kertes házban, szerencsére van 1 barátnőm idestova 4 hónapja és iszonyat boldog vagyok... buktam elég nagyokat az életben, de az egészségnél nincs nagyobb kincs....

karácsonykor mindig átgondolom az elmúlt évet... és ez az év nagyon jó volt... nekem.... 60%+ a tőzsdén, és még barátnőm is van... és mesélhetnék de nem teszem... VW forever...

mindenkinek jó egészséget kivánok....

Karácsony 2009

#163224 Hathor

Sziasztok!

Azt hiszem itt az ideje, hogy nyissunk egy karácsonyi topicot.

Nyakunkon a karácsony, holnap advent első vasárnapja lesz. Azt gondolom, hogy kell egy ilyen topic is, mert ahogy elnéztem elég jó kis csapat jött itt össze, olyan tagokkal tele akik figyelnek egymásra, meghallgatják, segítik, vagy próbálják segíteni a másikat.

Gondolom írhatunk hasznos tippeket karácsonyra itt, ajándék ötleteket, karácsonyi recepteket, jókívánságokat is írhatunk majd. Vagy akár kedvenc karácsonyi történetünket, emlékezetes pillanatokat is leírhatjuk itt.

Én nagyon szeretem a karácsonyt, mert tényleg a szeretetről szól és a családról!!

Mi nagyon élvezzük a kicsi gyermekeinkkel. A gyerekek már most számolnak vissza, hogy hányat kell aludni a Jézuskáig, hányat kell aludni a télapóig, és minden reggelinél elmondják, hogy már csak ...napot kell aludni.

Holnap tervezzük díszíteni a házat, kertet, adventi koszorút készíteni.

Ma voltunk a családdal a Vörösmarty téren, ahol elkezdődőt az adventi vásár!!

Nagyon jó kis hangulat volt a színpadi produkciókkal együtt.

← Újabb hozzászólások 201 - 209 / 209