Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

12 év maximalizált felhatalmazás helyes-e

#1512032 Koffein Előzmény: #1512031

Általában jogászok ezek az emberek, Schiffer is milyen jól eljogászkodik, meg fellép itt ott némi zsebpénzért.. ha jól végzi munkáját mehet tanácsadónak, vagy visszatér a munkájába, vagy akár a versenyszférából is megkereshetik.. ha szarul végzi a munkáját akkor bottal se.. gondolj bele, egy lázárra rábíznád egy cég bármely területét? én kizártnak tartom, hogy olyan jó vezető lenne, mint ahogy kommunikálták..

12 év maximalizált felhatalmazás helyes-e

#1512031 TrendMan Előzmény: #1512028

Azon gondolkodom, hogy ha egy diplomás ember 12 évre visszavonul a szakmájától úgymond a köz érdekében, akkor 12 év után hogyan csatlakozik vissza a szakmai vérkeringésbe?

Lesz-e elég 'tehetség', aki 12 évente újra és újra beletanul és jól csinálja?

Ellentmondásos a helyzet, Kunhalmi egyébként nekem szimpatikus.

Ergo én bizonyos helyzetekben lehet, hogy engednék kivételeket.

PestiSrácok

#1512017 Koffein

Stefka siránkozik..

https://www.facebook.com/pestitv.hu/posts/pfbid037...

Simicska bukása után, amikor a hírtv-től kirúgták a mostani Magyar Hangosokat, akkoriban mekkora volt a srácok pofija, nagy mellény, lenézés, rihiröhi.. majd lassacskán elfoglalták a helyüket... 8évvel később ugyanazt élik át, amit az elődeik...

intézményi bénultság ?

#1512014 TrendMan

Mintha ez a jelenség nem csupán a tudomány világában lenne jelen Magyarországon:

"Svájcban olyan környezetben dolgoztam, ahol egy nagy kutatócsoportot egyetlen felkészült adminisztratív munkatárs gördülékenyen kiszolgált. A kutatók a munkájukra koncentráltak. Magyarországon gyakran a kutató próbál rendszert építeni az intézményi akadályok köré ahelyett, hogy kutatna. Ez nem kényelmi, hanem versenyképességi kérdés, amelyet az ipari kutatás-fejlesztés pontosan
ért: a rossz működés ára a versenyhátrány, az elmaradt innováció és az elveszített tehetség. Itthon ehhez a túlzott centralizáció és a felelősségi körök elmosódása társul. A döntéshozatal lassú, követhetetlen és következetlen, a felelősség mindig máshová mutat, a következményeket pedig a kutatók viselik. Ilyen környezetben a szakmai célokat felváltja a hierarchiának való megfelelés."

https://telex.hu/velemeny/2026/06/22/nem-a-penzhia...

Most indult! Új szerveződés! Lépj be te is!

#1512005 TrendMan Előzmény: #1512001

Igen, valójában a fb-ról loptam, egy ismerős tolta, gondolom nincs mögötte valódi szervezet - még.

De az igény, az meglenne rá!

Nem adnak pénzt...

#1511969 Koffein

Ez egy nagyon jó kérdés, hogy miért nem adnak pénzt a folytatáshoz...

https://www.facebook.com/magyardavid.official/post...

Szerintem azért, mert orbánék is látják, hogy ellustultak, nem éhesek ezek az újságírók, mert szarásig vannak pénzzel... tavaly nekiálltak felépíteni podcastekereket, de nem jött össze, mert nem önerőből nőtt ki, ezért a kutya se nézte, meg a pénzt is égették...

Az elkövetkező években jön a kiéheztetés, és csak az erősek, a kreatívak maradnak fent a felszínen, akikre kíváncsiak lesznek az emberek és fizetnek is értük, mint ahogy a partizánért, telexért stb... és ha versenyképesek akkor mögé állnak pénzel is... az hogy sikerül-e kiemelkednie valakinek, azt majd a jövő, meg a tartalom minősége dönti el, hogy kíváncsiak lesznek-e arra az emberek...

Kb ilyen megérzésem van az egész leépítéses sztorival kapcsolatban..