Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

3 szoros ár

#1511878 Koffein Előzmény: #1511872

Szerintem ennek marketing értéke lesz, majd az év második felében, amikor a megszorításokat elkezdik bejelenteni, hogy miket vágnak meg jövőre és majd akkor vissza tud utalni, hogy az urizálás miatt kell megtenni, mint ahogy most is teszi.. ad x milliárdot a korházak klíma felújítására és visszautal, hogy ő tavaly hőmérővel járta az országot, miközben orbánék az adrián pihentek és semmit nem adtak a korszerűsítésre.. hogy a szemük előtt jelenjen meg ov, orbán balázs, és a többiek a ladikon ahogy tableten mutatják a győzelmi tervet, és a kis dávid, aki hőmérővel járta az országot, és most rendet tesz, miután legyőzte góliátot, ad egy kis pénzt a kórházaknak.. habár én keveslem, de több a semminél..

3 szoros ár

#1511872 matgab Előzmény: #1511824

Tehát vettek kb 200.000 darabot, amin valószínűleg nyert Balázsy cége kb . 2 milliárdot, ha jól értem.

Nyilván felháborító, hiszen így ment minden.

De egy újonnan felálló kormány esetén én azt várnám el elsődlegesen , hogy határozza meg az új irányokat, vázolja fel a stratégiát, tegye hatékonyabbá a működést.

Aztán elkezdheti a múlt hibáinak lényeges felgöngyölítését. Keressenek 100 vagy 1000 milliárdos csalásokat, ne 2 milliárddal "szarakodjanak" nemzetgazdasági szinten.

Meg ne az legyen a legfőbb problémájuk, hogy milyen bútorok vagy festmények vannak a korábbi kormány épületekben. Ne az legyen az első, hogy minisztériumokat, kormányokat intézményeket helyezgetnek át onnan-ide , innen oda!

Ne a vagyonadó bevezetésével foglalkozzanak (ami még Oszkó szerint is max a költségvetés bevételi összegének maximum a 0,5%-át jelentheti, ellenben jelentős nemzetgazdasági hátrányokat okozhat az amúgy tisztességes vállalkozóknak, vállalkozásoknak is, arról nem is beszélve, hogy mennyire szubjektív módon lehet az adott vagyonokat felértékelni és milyen nehézségek által, hogyan lehet felderíteni egyáltalán a különböző vagyon elemeket!

Milyen marhaság ezekkel foglalkozni, egy látszat kormányzás, egy proli-vakítás, ahelyett , hogy érdemi dolgokban haladnának előre.

Ha jól emlékszem 2010-ben anno amikor a Fidesz átvette a kormányzást, ennyi időn belül már új törvények garmadáját hozta létre szavazta meg, amivel elkezdték az érdemi irányítást...

Itt meg csak a leváltásokig , fenyegetőzésekig, facebook- kirakat politikáig jutottak...

gáztározók feltöltése ?

#1511861 TrendMan

Arról olvasott valaki valahol valamit, hogy a kiürült gáztározók feltöltése jelenleg rendben zajlik?

Én csak odáig jutottam, hogy minden kiürült a tavasszal ....

?

3 szoros ár

#1511824 prfecó Előzmény: #1511821

Amit az egyszerű emberek is megérhetnek. Fideszes képviselők átadták az Óvodákba megvett nyuszi motorokat . 15000 Ft /db Balázsí cége beszerzésében. Egyszerű kisker ár 5.000. Ft /db.

70-30

#1511821 matgab Előzmény: #1511803

Balásy-Szíj- Mészáros egy más téma. Mármint ők nem csak egy sima túlszámlázást csináltak, hanem a (korrupciós) rendszer üzemanyagát szolgáltatták. Ők beszámláztak az állami cégeknek intézményeknek kb tízszeres áron , megcsinálták gondolom 2-3-szor annyiból , mint amennyiért egy gondos vállalkozó megcsinálta volna (mert hát hatékonyság az kevésbé volt elvárt, meg hát akik tőlük kapott munkát, annak is már eleve vastagabban fogott a ceruzája) és az ár 50-70%-át azt tolták vissza a pártkasszába vagy a NER családi kasszába.

70-30

#1511803 Koffein Előzmény: #1511793

Látod ez a probléma, amikor túlcsordul és oda jutunk, ahova jutott az ország 30 év alatt ilyen megegyezések miatt.

Ha nem azt csinálják amit mondjuk balássy is, meg szíj, mészáros az autópálya, vagy vasútépítéssel, akkor több mindenre maradt volna pénz..

olyan érzésem van az egésszel kapcsolatban, hogy leültek év végén, oké, terveket hogy lehetne túlszárnyalni? oké, árat emelünk, 2x ből lett 2,5, majd 3, majd 4 és észre se vették máris 5x volt más országokhoz képest... persze visszaosztva megkapta mindenki a jussát..

70-30

#1511793 matgab Előzmény: #1511791

gyerekek, ne legyünk már teljesen naívak!

Erről szól a politika! A politikusok legalább 70%-a csakis azért lett politikus, mert könnyű pénzt látott benne és máshoz nem is értett.

A maradék 30%-ból kb. 80%-90%-a az lépésről lépésre lesz egyre korruptabb, apró lépésekben , de amikor látja, hogy mindenki így csinálja és senkinek nem lesz ebből baja, akkor ők is azt mondják, hogy "ők sem lesznak hülyék kimaradni!".

És van kb. a politikusoknak a 3-5%-a leginkább kisebb vidéki településeken- akik azért lettek politikusok , mert hittek egy eszmében és azt mondják, hogy tisztességesen is lehet csinálni.

Itt most azokról a politikusokról beszéltem, akiknek már valamilyen szinten döntési jogkörei vannak, mert nyilván az R1-es (eredj ide - eredj oda) kezdő, tapasztalatlan politikusok még sok esetben naívak és idealisták még.

Ja és ez nem csak Magyarországon van így, de az egész világon, Trump-éktól kezde az utolsó afrikai falu vezetőjéig (talán az afrikaiaknál több még a tisztesség).

70-30

#1511791 TrendMan Előzmény: #1511788

Az ember nem tudja, hogy köpjön vagy nyeljen, de leginkább csak rájön a csuklás.

Egyébként szerintem a tizenegykerben aktuálisan is mehetnek ilyen dolgok szembeszökő, hogy az önkormányzat minden szükséges tevékenység helyett is mindenhová inkább épít még egy zöldterületet és ezt maga előtt tolja, mint egy trójai falovat --> csodálkoznék, ha ott nem folynának kenőpénzek jobbra meg balra.

(Belinkeltem a cikket valahová, erre Orbán képével jön fel. Ez sem teljesen korrekt szerintem, simán lehet, hogy erről nem tudott - bár persze mindenért felelős is volt.)

70-30

#1511788 Koffein Előzmény: #1511783

Azt a betyármindenségit és a pletyka beigazolódik..

"„Kezdetben a vállalkozó a budapesti III. kerületi önkormányzatnál Puskás Péter (Fidesz) alpolgármesternek fizetett rendszeresen korrupciós pénzt, aki azon, az ellentétes politikai oldalak közötti zavartalan együttműködés érdekében 70-30 %-os arányban osztozott Ceglédy Gergő (MSZP) önkormányzati képviselővel. Az önkormányzat vezetésében történt politikai fordulat után ezen arányt megfordították. Puskás és Ceglédy a parkfenntartási szerződést rendszeresen támadó Szkaliczki Tünde (Momentum) önkormányzati képviselőnek – a vállalkozó és Matisz Károly (Momentum) pártigazgató közreműködésével – e támadások befejezéséért szintén juttatott a pénzből, illetve a vállalkozó Matiszt külön is vesztegette a pártjába tartozó más képviselők befolyásolásáért.”

A 70–30 százalékos korrupciós elosztásról egy régóta, főleg 2010 előtt keringő pletyka szólt: ennek értelmében a Fidesz és az MSZP a 2010-es rendszerváltás előtt, minimum 1998 óta úgy állapodott meg, hogy a kormányzatilag lezsírozott mutyikban a kormányoldali fél 70, az ellenzéki 30 százalékban részesüljön a lenyúlt pénzekből."

https://444.hu/2026/06/05/70-30

MVM

#1511777 Koffein Előzmény: #1511769

Ennek egy célja lehet, hogy ők használják a pénzt.

Szerintem ez az MVM egy nagy lehúzás. Az eon és a fogyasztók közé betettek egy céget, akik kiszolgálják az ügyfeleket, de ha bármi gebasz van, hívd az eont... semmi értelme..

Sőt! az ott dolgozók is sík hülyék, mert akinek volt esze, az elhúzott a fenébe.. asszonypajti vagy 10éve dolgozott ott, de az, hogy egy túlszámlázást nem ért meg a panaszkezelés, majd neki kell levezetni, könyvelésszerűen emailben, úgy ahogy az ott dolgozók kiszámolják, majd azt is leírni, hogy milyen rendszerbe nézze már meg, vezesse össze, ezt kéne sztornózni stb, és ha nem érti, akkor xy-al legyen szíveses leegyeztetni, mert hogy 500e ft túlszámlázást nem fizetünk ki az is holt ziher... ez kb fél éves oda vissza levelezős sztori volt, érdekes, amikor így megkapták az arcukba, hogy hol ment félre a könyvelésük, és nem egy hülye ügyféllel kommunikálnak kitudták javítani a hibát.. botrány az egész cég...

MVM

#1511769 matgab Előzmény: #1511763

Régen az MVM applikációban vagy az online ügyfélszolgálaton lehetett rendelkezni a túlfizetett egyenlegek visszautalásáról.

Ez a funkció eltűnt mindkét felületről, helyette fel lehet őket hívni telefonon (ha felveszik), vagy be lehet menni személyesen és rendelkezni (marha jó itt a XXI. században), vagy írásban lehet nyilatkozni...

Azért régen ez jóval egyszerűbb volt és nem úgy számláztak , hogy +300k, -80k, +250k, -150k...