Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

zöld utat a mobiltelefonosoknak (a többiek meg le vannak ejtve)

#1511627 Koffein Előzmény: #1511625

Amúgy én azt látom, hogy a többség telefonnal fizet. Külföldiek keresik az automatát, meg nekem is jól esik, ha külföldön van automata és nem telefonnal, vagy egyéb módon kell fizetnem a parkolásért..

Már nem is tudom hol, kp nem működött, csak viberes előfizetéssel tudtam fizetni a parkolásért, pfúúú de ideg voltam, hogy bankkártya nem müxik, kp nem müxik, csak viber, azt is aki kitalálta...

Tehát meg lehetne oldani, hogy nincs kp, mert kiírják, hogy nem müxik, csak ha kártyával, vagy sms-el fizet, mint ahogy most is ki van írva minden infó. Nincs pénz elszállítás, csak minimális fenntartási díj..

Csak az lehet, hogy új rendszer, új szerződés, új haveri cég megcsinálhatja, amiből majd visszaoszt...

#1511622 TrendMan Előzmény: #1511621

Azt gondolom te is érzed azért, hogy a forint, az törvényes fizetőeszköz, az ezüst garas meg az arany tallér pedig nem.

Ha valaki a törvényes fizetőeszközzel nem vásárolhat parkolási lehetőséget, akkor az gáz.

Az, hogy ezt hogyan lehet megoldani, technikai kérdés.

Ha a rendszer üzemeltetője a technikai kérdést nem tudja megoldani, azt nem a kisebbségen kell leverni.

#1511621 matgab Előzmény: #1511614

Azért egy egy kenyér ára nem indokolna háromszoros árat.

Azért mert manapság még mindig elég sokan fizetnek egy közértben kp-vel.

De ha eljön az az idő, amikor már csak digitális pénzekkel fizet mindenki és betér az üzletbe egy ember, aki készpénzzel akarna fizetni, akkor azt inkább el fogják utasítani. Vagy épp kifizettetik vele extrában a készpénz visszakonvertálásának költségeit, mint "kényelmi díj".

Most szokás még a kp-vel fizetés. De próbálj meg bemenni és kenyeret venni mondjuk a régi idők pénzéből, mondjuk ezüst garassal, vagy arany érmével. Van értékük (még csak nem is Pengőt, vagy koronát írtam, amiknek ma már csak max numizmatikai értéke van). De az arany és az ezüst az mindig is fizető eszköz volt a kereskedelemben. Miért csak a készpénzt kell elfogadnia a pénztárosnak?? Akkor tegyük kötelezővé az arany , az ezüst , esetleg a só, vagy prémek elfogadtatását is.

És akkor valóban hipp hopp háromszorozódna nemcsak a kenyér ára, mert az aranyat majd be kell szállíttatni, vagy őrízni kell ezeknek meg mind ára lenne.

#1511614 TrendMan Előzmény: #1511611

Ennyi erővel azt is felvethetnéd, hogy rendben van, ha a szociálisan hátrányos helyzetű családnak (akik nem használnak bankkártyát) és akik számára ezért a készpénz használat alapvető fontosságú háromszoros árat kell fizetni egy kiló kenyérért.

Ez nem más, mint demagógia.

#1511611 matgab Előzmény: #1511604

Értem. És az rendben lenne, hogy a többség fizesse ki az üzemeltetését azoknak a parkoló órák fenntartásának, amit a ksebbség miatt kellene fenntartani?

Vagy akkor is kp-ben akarna fizetni a kisebbség, ha mondjuk a kápés fizetés esetén a díj mondjuk óránként nem 500 Ft lenne, hanem 5.000Ft? Vagy mondjuk 1000 Ft lenne, de akkor nem 300 méterenként lenne egy ilyen automata, hanem 1 négyzetkm-en 1 darab?

#1511604 TrendMan Előzmény: #1511601

Értelmezésem szerint a társadalom szabadságához és a kisebbségek megfelelő érdekképviseletéhez ez is hozzá tartozik.

Egyébként az egész budapesti városvezetés egy ideje egyöntetűen abba az irányba vonul, ahol a lakosság képviselete helyett a saját pénztárcáját képviseli, a budapesti lakos meg oldja meg a problémáját, ahogy tudja.

Ez ugye nem a lakosság szolgálata.

És minden egyes esetben próbálnak olyan önbeteljesítő jóslatokat felmutatni, ahol egyértelműnek kellene, hogy tűnjön, hogy

1. a lakosság túlnyomó többsége nem is szeretne autóval átkelni a Lánchídon (tehát lezárhatjuk a forgalom elől)

2. a lakosság többsége villamoson szeretne átkelni a Nyugati-téren (tehát a felüljárót le is bonthatjuk --> Így nem merülnek majd fel a felújítási költségek)

3. A lakosság többsége számára nagyon jó megoldás a biotablettás szúnyogírtás (tehát nem kell fizetnünk a kémiai ritkításért, a lakosság meg majd adaptálódik - mert ugye olyan még nem volt, hogy sehogy se lett volna, tehát most is majd túlélik vagy megszöknek) Ja! És majd jönnek a fecskék, és megoldják ők!

4. A lakosság többsége számára nem gond, hogy a város egyes nem kevés frekventált területein úgy járnak oda-vissza a szirénázó vérszállító autók és motorok, mintha ez egy menetrend és a város működésének szervez része lenne. És lám, bár ez több százezer embernek jelent kínt, gondot, magas vérnyomást vagy a gyerekek számára visszamaradó szellemi fejlődést (ZAJTERHELÉS!) mégsem ment be személyesen ennek a töredéke sem, tehát ez akkor a többség számára rendben van, ugye?

5. És most itt van ez: Az RTL-nek nyilatkozó autósok többsége, aki számára nem gond, ha nem fizethet kp. ergo akkor már csak olyan kevés ember szeretne kp-val fizetni, hogy azokat akár semmibe is lehet venni.

(A felsorolás a teljesség igénye nélkül!)

#1511601 matgab Előzmény: #1511585

jó, de azért a racionalitás is valahol utat kell, hogy találjon. Ma már az emberek sztem alig pár %-a fizet kp-ben parkolási díjat. Emiatt fenntartani egy rendszert az kb olyan, mint amikor a Tcom-nak elő van írva, hogy üzemeltessen működő telefon fülkéket.

Minek?

WC az autóban

#1511068 matgab Előzmény: #1511051

azért ha nem egyedül utazik az ember és pottyant egyet ebbe a WC-be, akkor nem biztos, hogy szívesen lennék az adott sofőr útitársa...

De még a kis dolog is okozhat galibát egy esetleges ütközés esetén, ahol a tartály sérül.

​Újabb idióta a Váci úton

#1511018 KawaBazsy Előzmény: #1511005

Jah, kérdezd csak meg a lányomat. Ő úgy tudja, h brutálisan nagy, s állandóan meg szeretné nézni, h télleg így van e.. :-)

#1511007 Ddavid Előzmény: #1511005

Gondolom már oviban is a háromlábú festőállvány volt a jele :S :S Na de OFF vége :D

Stojan na plátno exteriérový Lefranc Bourgeois

#1511005 matgab Előzmény: #1510998

szerintem a Bazsyé még nagyobb , csak ez eddig nem került szóba... :-)

#1510998 Ddavid Előzmény: #1510995

Eddig ezt nem vettem észre bár az első kettő rám is igaz. :S :S
Régebbi munkhelyemen volt 1 manager aki mindenkivel jópofizott, de a vége mindig az lett a beszélgetésnek, hogy neki a legnagyobb...
Utána már amikor odaült tudtuk a templatet azt levert a hideg izzadság, hogy felesleges beszélgetés lesz 15 percig bármiről is, mert a VÉGÉN úgyis az lesz hogy NEKI A LEGNAGYOBB -_-"
:D :D

#1510987 matgab Előzmény: #1510962

Bazsy válaszát én is megmondtam volna előre.

A nője semmit nem hisztizik, a gázszámlája négyszámjegyű 11 hónapon át, gondolod, hogy majd pont az autója lesz nem tökéletes?
:D