Lehet innen ered a kifejezés 'elsinkófálni'?
Lehet innen ered a kifejezés 'elsinkófálni'?
Inkább arról kérdezzék Sinkó Ottó urat, hogy hogyan tudott egy 1982-ben végzett mérnök 1983-ban már osztályvezető lenni , hogyan fért hozzá a Műszertechnika cocom listás termékekhez, hogyan lett 88-tól a Műszertechnika USA-beli leányvállalatának rezidens igazgatójává válni.
Nem szokványos út ez egy átlag ember számára a szocializmus ideje alatt. Általában az ilyen típusú karrier csak a nagy hatalommal bíró káderek és azok gyermekei számára voltak adottak...
Aztán, hogy az egykori Videotonból csináltak egy ilyen lebutított összeszerelő üzemet, hát azért az nem egy nagy teljesítményt...
Nem tudom mennyire igaz..kb 2018 óta vannak olyan pletykák, hogy választások előtt menekítik a vagyont, ha ténylegesen menekítették 4évről 4évre, akkor most hova a nagy sietség vagyonmenekítés terén?
Milyen eredmények születtek az éttermekben, a presszókban és nem utolsósorban a kastélyokban?
Talán a legnormálisabb a listából Jeszenszky.. amúgy én amondó vagyok, legyen fiatalos, kemény, odamondogatós, Csernus vagy Puzsér.. XD vicc kategória, amit csinálnak MP győzelmén felbuzdulva..
"Csajok meg voltak őrülve ezekért a helyekért."
Több dolog miatt.
Leginkább azért mert a nők mindig mindenért megőrülnek amit az arcukba nyomnak, hogy az a trendi. Ha méregdrága kulacsot vagy cipőmárkát, vagy ruhát, vagy kaját vagy éttermet vagy filmet, kezdenek el reklámozni nekik (direkt vagy indirekt marketinggel), akkor nem nehéz észrevenni, hogy az a nők körében hirtelen népszerűségnek kezd el örvendeni és boldogan adnak érte sok pénzt, akkor is , ha az adott használati tárgy használati értéke erősen korlátozott (pl. hordhatatlan vagy kényelmetlen ruhák).
Másik ok: nyilván ezekben a bárokban lehet a nőknek önfeledten- egymással vetélkedve szexi -erotikus módon táncolni viselkedni, hiszen kevés heteró csávó van ilyen helyeken. A meleg pasik értékelik ezt önmagában, anélkül , hogy odamenne egy csomó részeg félrészeg pasi, agresszíven, vagy kevésbé agresszíven. Azok a nők, akik csak táncolni, vetélkedni akarnak (a nők közötti rivalizálás az nagyon mély ösztönük), de nem feltétlenül pasit akarnak maguknak keresni, azoknak ezek a bárok szintén kiválóak.
Afrikában nagyon más a kultúra, valószínűleg a nyugatról érkező pénzt elveszik de nem terjesztik..
Azóta nem állja meg a helyét, amióta Trump van? :) addig az volt a mondás usában is, hogy azért is tolni kell, nem érdekli őket, hogy ha csődbe is megy a cég.. go woke, go broke..
Amúgy onnét veszem ezt, hogy anno kamala enyhén becsiccsentve egy konferenciát bevallotta, hogy dolgoznak azon, hogy egyre kevesebb ember legyen a földön, hogy a jövőben egészségesebb levegőt tudjanak szívni a jelenlévők.. csak valaki kamerázta és feltolta a netre.. akkoriban amit toltak erőből, az mutatta, hogy a válasz lmbtq, nemátalakítás, mert ha hozzányúlnak egy gyerek testhez, akkor az már nem fog szaporodni a jövőben, covid, háborús konfliktusok a világban..
Ha jól tudom a rakparton volt az a klub, meg most is ott van.. lehet a nagykörút és üllői út sarkán is volt, de én a rakpartiról hallottam..
Az orruk alá dörgölés és a ha-kell-ha-nem felvonulás naggyon irritáló.
A népességszabályozás, mint érv pedig néhány éve már nem állja meg a helyét.
(Ha ez lenne a cél, akkor épp, hogy fekete Afrikában kellene, hogy a legerősebben tolják.)
Én az LMBTQ terjedését valahogy a női emancipáció melléktermékének gondolom.
pl. Emlékszem egy zenei klubra úgy 2005 - 2010 tájt, az Üllői út-Nagykörút sarkán, ahova lehetett tudni, hogy melegek járnak.
A csajok meg voltak őrülve a helyért, rengeteg csinos nő is odajárt.
Nem is emlékszem már, hogy és mikor zárt be a hely.