Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Geotermikus energiát egy…

#1510920 KawaBazsy Előzmény: #1510918

Geotermikus energiát egy podcastban nem rég mondta vki, hogy az fontos, be is ugrott, a Totalcar-on volt egy ilyen, s ott.

https://totalcar.hu/video-podcast/2026/03/11/benzi...

Ja, egész jól szól, itt egy téli,csapatós videó. Hamar el kellett vennem mindig a gázt, mer 6m hosszú, s könnyen leesik az útról. A plugin hibridnek meg nix hangja, ha töltöm, abban pont az a fasza, űrhajó feeling. :-)

Nem azt mondom, hogy nem…

#1510919 matgab Előzmény: #1510917

Nem azt mondom, hogy nem hiszem el - gondolom 2. emeleten vagy afelett laksz - alulról fűtenek- plusz jó szigetelésű lakás.

Csak azt mondom, hogy nem az az átlag, hogy januáron kívül négyjegyű gázszámlái lennének a családoknak.

Nekem képzeld el nincs is gázszámlám, hőszivattyús fűtésem van.

De attól még egy átlag lakás kifűtése látom, hogy legalább évi 2-300e ft/év és ha nem lesz gázár támogatás és még fel is csúsznak a gáz árak, akkor simán lesz abból millió/ év is. Na ezt nem fogják tudni kifizetni a nyugdíjasok, vagy elárverezik az otthonaikat, vagy megfagynak.

"Az autóm 5.4 literes, s…

#1510918 Ddavid Előzmény: #1510917

"Az autóm 5.4 literes, s 16-ot eszik gázból, kb 10 literes benyás fogyi. A kiskocsi 2.0 literes, hibrid, 5-5.5 közt eszik, ha nem töltöm."

A könny kiszaladt a szememből, régi szép idők,. Gondolom hangja is van ha lépsz vele :) :)

Engem az csesz fel, hogy a geotermiáról egy szót sem szóltak, meg az energia szuverenitás megteremtéséről belföldi eszközökkel. (szivattyús víztározó stb.).
Az az érzésem, hogy átadják az érdekszférát másnak.

Az öreget nem szerettem amúgy, mert radikális volt és inkább vicces, de akkor ha túlozva is de látott valamit. (nem voltam támogatójuk sosem!)

UI:
Magyar általában egy furcsa nép, ha a másiknak több van és előnytelen dolog éri akkor a legszebb öröm a káröröm. Ha más nehéz helyzetben van, engem az nem érint, ha kicsit jobban megy akkor mutatjuk... Lehúzzuk a saját fajtánkat mintha nem lenne holnap. Külföldön élők is sokszor mondják, hog jobb külfikkel együtt dolgozni inkább :D.

Bmeg megint nem hiszel n…

#1510917 KawaBazsy Előzmény: #1510912

Bmeg megint nem hiszel nekem, fogadjunk!!! Utána átjössz, s minden gázszlát megmutatok az elmúlt évekre, a diktálásokat is. Télen csak januárba 5 számjegyű a szla, nyáron 1-2 ezer, amúgy a kettő közt. Van merszed fogadni vmi yo piában?? A lakás amúgy 86 m2, s a gáz a meleg vizet is csinálja, s nincs semmi segítség, kollektor.

Az autóm 5.4 literes, s 16-ot eszik gázból, kb 10 literes benyás fogyi. A kiskocsi 2.0 literes, hibrid, 5-5.5 közt eszik, ha nem töltöm.

Bazsy, nyilván zseniális…

#1510912 matgab Előzmény: #1510893

Bazsy, nyilván zseniálisan csinálsz mindent az élet minden területén, ezért is csak 10e ft a gáz számlád januárban... És nyilván a 3 literes benzin motoros autód is 3 litert eszik százon, ha nagyon nyomod a pályán.

Nem tudom, hogy csinálod, az én anyám most kapta meg a gázszámláját 260e Ft volt az elszámoló számla (a havi 20e Ft részszámla felett (!), ami még jóval kedvezőbb volt, mint a tavalyi 380e Ft-os elszámoló számla.

Ha ez duplázódik, triplázódik, akkor megnézheti magát . Én ki tudom segíteni, de egy átlag magyar családban nem lesz olyan, aki a sajátja mellett a muternak is betol még fél millió forintot csak gázra.

Már ha lesz gáz egyáltalán. Mert a csúnya orosz gáz nem fog jönni, a többit meg logisztikailag nem lehet majd idehozni. És akkor mindenki nagyot fog spórolni, mert 0 ft lesz a gázszámlája mindenkinek. Végre egyenlőség lesz, mint ahogy azt a kommunizmusban áhítottuk...

Tiszásoknak üzenet

#1510911 matgab Előzmény: #1510887

Ki akar itt háborút?

Hát csak hallgasd meg miket nyilatkozott Ruszin Szendi...

De amúgy az nem is érdekes, hogy itt ki akar vagy nem akar háborút.

1941-ben sem akartak háborúba menni a magyarok. Ma az egész EU háborúra készül. A németek és a lengyelek már ma rohannának , ha lenne fegyveriparuk. Még kb 2-3 év és ott lesznek az EU csapatai Ukrajna földjén.

Ne gondolj az elefántra!

#1510909 TrendMan Előzmény: #1510905

Ezen a helyen ismételten ajánlom elolvasásra a következő alapművet:

https://moly.hu/konyvek/george-lakoff-dont-think-o...

A republikánusok és a demokraták fő témái között az inga oda-vissza mozog. A republikánusok fő témája a 'biztonság' és a 'védelem' szükségessége, a demokratáké a 'gondoskodás'.

Orbán is ebből merítette politikai eszköztára egy részét.

Ez az inga ért most vissza és fordult át a másik oldalra.

Kár, hogy a "szaktudását…

#1510908 KawaBazsy Előzmény: #1510905

Kár, hogy a "szaktudását" nem a köz, hanem a saját, s haverjai hizlalására fordította. Az országot meg a ruszkik felé.. Ugyanúgy rühellem, mint Kurcsányt.

Sok szempontból húzos le…

#1510905 TrendMan

Sok szempontból húzos lehet a következő időszak, ez egy ugrás a bizonytalanba.

Igen, én is azt érzem, mintha épp most dőlt volna le a vasfüggöny és szerintem a jelenlegi Z-generáció ezt így még soha nem élte át, valószínűleg emiatt is akarták olyan nagyon.

Másrészt ezek a fiatalok kb. nulla élettapasztalattal rendelkeznek és ennek nagy bukás is lehet a vége.

El kell a tapasztalat, Orbán nagyon jó leköszönő beszédet mondott, lehet szeretni vagy nem szeretni, de a szaktudását el kell ismerni és meg kell őrizni, mint a magyar politika 'non plusz ultráját'.

Aki meg rá szavazott nem szabad bántani, az aggodalom és a biztonsági utáni vágy a jelenlegi helyzetben teljesen valid.

Kicsit dejavu érzés 89, …

#1510901 Ddavid Előzmény: #1510891

Kicsit dejavu érzés 89, ment a tapsolás öröm, de a háttérben meg a takarítás. Mindent is eladtak vagy előnyösen tálalták az előnytelen privatizációkat. Ez lesz most is, onnan gondolom hogy Biatorbágyon volt váltás supportáltam őket részt vettem a dolgokban és kiderült, hogy fővárosi szinten kompetensek...
Első évben ami gáz lesz, hogy az EUs pénzek bejönnek a kasszába, de nem biztos hogy lehet energiát venni pénzért, mert vagy nem adnak vagy nem tudják behozni. Ez lesz a szívós időszak, utána meg az AI előretörése ami sehol sincs szabályozva jelenleg...

Neked ez lófütty pénz, n…

#1510898 Koffein Előzmény: #1510893

Neked ez lófütty pénz, nekem is, mint ahogy sokunknak, de vannak sokan, akiknek ez sok lesz, télen kifizetni a 40-50e ft-ot. Meglátjuk, mi lesz. :)

Óriási buli volt a város…

#1510897 KawaBazsy

Óriási buli volt a városban, bementem én is... Át kellett élni.

Hú vazze, akkor kétszer …

#1510893 KawaBazsy Előzmény: #1510891

Hú vazze, akkor kétszer 7 ezer lesz a villanyszlám, a gáz megcsak januárban megy 10E fölé, a dupláját is kibírom.. de ugye azt is tudjuk, h a rezsicsökkentés az maszlag. Vissza kell venni az ellopott pénzt, az segíthet. .-)

Te is jól tudod, hogy a …

#1510891 Koffein Előzmény: #1510883

Te is jól tudod, hogy a kegyelmi ügyel ment félre valami. Ha elmondják mi a tosz történt és Balog Zoltánt beáldozzák Novák Katalinnal együtt, akkor másként alakul sok minden.. de lehet említeni az MNB lenyúlást is és sok, sok ügyet, amiről nem mondtak semmit.. amit te is elítéltél számtalanszor..

Szerintem az látszódik, hogy a kampány végére arról szavaztak sokan, hogy eu, vagy orosz befolyás legyen a jövőben, és az emberek többsége az eu-ra szavazott..

Mi itt a fórumon már beszéltük, rezsi emelkedni fog, ki lesznek vezetve a kedvezmények, jönnek újabb adók stb.. én tisztában vagyok h lehet min 2x több rezsit fogok fizetni, de sokan ezzel még nincsenek tisztába, na nekik fájni fog és dühösek lesznek ha a gazdaságot nem tudják emelkedő pályára állítani..

Remélem MP kiélvezi h a …

#1510890 Koffein

Remélem MP kiélvezi h a tömeg élteti, mert ilyen nem hiszem h lesz 4 év múlva..

Tiszásoknak üzenet

#1510889 Koffein Előzmény: #1510882

Nem tudom ki vagy, csak kampányolni jártál ide. Gondolom 4év múlva visszatérsz, addig is jó pihenést.

Én nem örvendezek, nem d…

#1510888 TrendMan

Én nem örvendezek, nem dorbézolok és senki nem tagadja, hogy a helyzet nem egyszerű.

Csak remélhetjük, hogy jól alakul, igen, van rengeteg kérdőjel, de időnként, ha egy szekér már nagyon megakadt, akkor kell a változás.

Egy olyan pártra, amelyiknek az egyetlen mondanivalója az ijesztgetés és a riogatás nem lehet szavazni. Ez nem megy.