Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Tisza reformok

#1508533 Tapasz Előzmény: #1508518

A rendszerváltás óta az összes reformnál mindig az volt, hogy a magasabb jövedelműeknek növelték az adóját (lásd több sávos adók), kivéve az elmúlt 15 évet. Tudom, szolidaritás, stb. de ez engem nem érdekel, csak a saját érdekemet nézem, már kinőttem a Teréz anyaságból. Csak az állatok és a természet védelmére és a ténylegesen rászoruló (pl. beteg gyermeket otthon nevelő) embereknek adnék szívesen többet.

Üres a kassza, kell a pénz​

#1508530 Koffein

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251202/bekemen...

"Külföldi befektetése/tőkejövedelme van? Mostantól még fontosabb a felkészülés

A fent említett következmények miatt most még nagyobb jelentősége van annak, hogy azok a magánszemélyek, akiknek külföldi bankoknál vannak befektetéseik, elkezdjék begyűjteni a szükséges banki dokumentumokat, átnézzék, hogy a bevallásaik e tekintetben rendben vannak-e, annak érdekében, hogy ha az adóhatóság jogkövetési vizsgálatot indít náluk, akkor időben tudják a kért dokumentumokat a NAV részére átadni és szükség esetén az önellenőrzést elvégezni.

A jogkövetési eljárás indításakor az adóhatóság 3 munkanapos határidőt tűz ki a dokumentumok átadására. Ezt adózói kérelemre néhány nappal meghosszabbíthatja az adóhatóság, de figyelemmel kell lenni arra, hogy külföldi bankoktól az iratok beszerzése jellemzően hosszabb időt vesz igénybe."

Tisza reformok

#1508519 Koffein Előzmény: #1508511

Erre egy haverom azt mondta, tök mindegy mit írnak, vagy mondanak, ezt csak akkor tudjuk meg, ha hatalomra kerülnek :)

Gyurcsány interjú

#1508460 Koffein

Elemében volt :)

Amúgy az érdekes, ő is azt mondja, hogy a társadalom nincs felnőve.. kb mint Vona, vagy Puzsér..

Egon on!

#1508395 TrendMan Előzmény: #1508392

A politikusnak van egy prekoncepciója a valóságról.

Ha kérdezik, előbb lefordítja magának a kérdést a saját prekoncepciója szempontjából és utána már nem a kérdésről beszél, hanem arról, hogy a saját prekoncepciója hogyan tükröződik a valóság tengerében a kérdés viszonylatában.

Vagy akár a barlang falán:

https://janus.ttk.pte.hu/tamop/tananyagok/esztetik...

Így a kérdező tulajdonképpen soha nem kap választ a feltett kérdésre.

És mivel a politikus sokat beszél, ezért okosabbnak is hiszi magát, mint amilyen valójában.

Egon on!

#1508394 Koffein Előzmény: #1508392

Igen, látszik, hogy nagyon sokat olvasott, nagyon sok témában és sok minden érdekli. Bármihez hozzá tud szólni és letudja vezetni érthetően, hogy miként gondolja.

Sajnos a legnagyobb bűne, hogy engedte a slepnek, hogy 4-5szörös áron számlázzanak, ha megelégedtek volna a 2x-el, már jobb lenne az ország..

Egon on!

#1508392 matgab Előzmény: #1508391

Orbánnál azt szerintem még kiritkusainak is el kell ismernie, hogy verbalitás szintjén gyakorlatilag zseniális a csávó.
Nem nagyon lehet megfogni egy interjúban vagy vitában.

Egon on!

#1508391 Koffein Előzmény: #1508390

Szerintem is jó interjú volt.

Sokan hiányolták, hogy nem pusholta mint a Partizános Marci, hogy ugyanazt a kérdést nem tette fel 10szer 100szor, amíg nem ismeri be...

Az a helyzet, hogy politikus attól politikus, hogy kitérő választ tud adni bármire, ha 100szor felteszik ugyanazt a kérdést, akkor is kitérő választ fog adni, ha nem akar rá válaszolni, Feri volt ennek a nagymestere, kapott egy kellemetlen kérdést, egy mondatban képes volt elismerni és megcáfolni a dolgokat.. :))