Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

OV és Trump (egy másik nézőpontból)

#1508203 Ddavid Előzmény: #1508200

Ami lényeges dolog szerintem, nem vagyok hívűk csak szigorúan technikai alapon mondom a véleményem. A moduláris reaktorok, mert EU az 2-3x energiaár miatt az AI data centerekkel instant hátrányban van Kínával/USAval szemben. A moduláris Westinghouse reaktorok előre mutatnak és sok jót hozhatnak el. A másik ami felett sokan elsiklanak a dollár SWAP aminek részletei/időtartama nem ismert, de ezzel gyakorlatilag megtartják a forintot ott ahol akarják, se Gyuri bácsi, se Uniós forrásmegvonás bővítése nem lesz hatással. Nem lesz "Azorbán elrontotta az eurót, azorbán a benzint felemelte", így jól bebiztosította magát választások előtt.

OV és Trump (egy másik nézőpontból)

#1508198 TrendMan Előzmény: #1508193

"Miniszterelnök úr rezzenéstelen arccal hazudta, hogy időkorlát nélküli felmentést kapott az orosz fosszilis energiahordozókra. Ezzel szemben a Fehér Ház közölte, hogy mindössze egy év haladékot adott Trump. Vagyis annyit, hogy Orbán Viktor a választásokig kihúzza. Ezért cserébe irgalmatlan pénzt fizetett az államkasszából, hogy bevásároljon pl. nukleáris energiával kapcsolatos termékekből és szolgáltatásokból, amelyek amúgy az oroszok érdekeit is sértik. Szép ez a pávatánc. De Putyin örül, mert így talán kevesebb erőfeszítésébe kerül hatalmon tartani a hazaáruló bábkormányt, mint amivel egy nagyobb, társadalmi elégedetlenség kialakulása járt volna. Hurrá! 7000 milliárd forintnyi vállalásunkba került (forrás: Bloomberg), hogy a választásokra nagyobb magabiztossággal készüljön a Fidesz, .."

Strabag vs Lézer

#1508074 matgab Előzmény: #1508006

https://24.hu/belfold/2025/10/30/lazar-janos-strab..
Valahol elképesztően irritáló értelmesebb emberek számára ez a fajta kommunikációs stílus amit a politikusok képviselnek mostanában. Nemcsak Lézer Jani, de Trump-é is katasztrófális.

Trump nem ennyire alpári, csak ő is egyfajta proliknak szóló stílusban kommunikál (Ezek a jó srácok, azok meg a gonoszak, kiosztunk majd egy két sallert , stb stb).

Itt ráadásul a minisztérium nevében azt nyilatkozni, hogy egy autóút építő cég átbaszta őket - az Építésügyi Minisztériumot - az kb olyan , mintha a a jegybank a portásokat okolná azért, hogy eltűnt a pénz az MNB számláiról (Bár ugye a Postabank esetében még a taxis Gyuri volt a bűnös, lehet itt is hasonló a koncepció).

Létezik, hogy az ÉKM-ben nincs olyan szellemi kapacitás, ami az építési tervekről el tudná dönteni, hogy jók-e vagy sem? Vagy nincs olyan műszaki csapat , aki műszaki ellenőrzési munkákat el tudná végezni? Mert ha a tervek jóvá lettek hagyva és a munkák műszakilag felügyelve voltak és át lettek véve, akkor vagy az ÉKM "hülye" vagy valami előre nem látható ok következett be.

Mivel Lázár nem azt mondja, hogy előre nem látható ok történt, ezért a legerősebb gyanú, hogy az ÉKM nem tudja ellátni feladatát csak azt kell eldönteni, hogy mi miatt? Szellemi kapacitások hiánya, korrupció, hanyagság vagy más oknál fogva??

USA Mo

#1508000 matgab Előzmény: #1507998

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251027/washing...
https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20251027/o...

Ha valamire kvára berág Trump, az az ha valaki nem ismeri őt el "tévedhetetlen" vezetőnek.

Orbánnak ezen a nyilvánosság előtti kijelentésére, hogy Trump hibázott és majd ő kimegy diktál neki (visszavonatja a szankciót), ha erre Trump ha nem azt reagálja le, hogy kioszt Orbánnak egy sallert esetleg hasonló módon dominálja le, mint Zelenszkijt azon a bizonyos találkozón, akkor nagyon csalódnék saját ember-ismeretemben.

Sztem Trump - amilyen személyiség- soha nem fogja hagyni, hogy valaki egy mini ország vezetőjeként meg főleg- fölé helyezze magát. Erre az egyetlen természetes reakciója a földbe döngölés vagy a teljes elutasítás (nem hajlandó találkozni vele , amíg Orbán nem jár kanosszát) lesz.

Olvasás

#1507998 matgab Előzmény: #1507936

apropó ,most jut eszembe, valójában én minden nap olvasok könyveket.

Bogyó és Babócát, meg Brunót, meg Süsü a sárkányt, Borit, meg az ERdei focibajnokságot... Meg hasonlóakat. :-)

Olvasás

#1507936 Ddavid Előzmény: #1507931

Dettó nálam is. Szakmai dolgokat, gyakorlati labokat stb. megcsinálom és elolvasom évente több ezer oldal (ami kézzel fogható gyakorlati információ) kb., de a könyvekre egyszerűen nincs időm és nem is vonzanak. Elég rövid az ember élete így is ha mindig csinál valamit...
A másik a Netflixes egybites moslék gyártás és a Marvel saga 2 filmek miatt a sorozatok, filmek sem érdekelnek már annyira. Sokszor előre látható mi lesz és így unalmas tovább nézni. Az a durva, hogy megnézek 1 régebbi(90-2000-es évek eleje) filmet ott meg a lassúság idegesítő, mert jelenleg annyira nagy intenzitással és gyorsan jön a data, hogy az agyam egyszerűen unatkozik az akkori filmek alatt :\

Olvasás

#1507931 matgab Előzmény: #1507913

én rontom az átlagot , már sok éve nem olvastam el egy könyvet sem.

Sok mindent olvasok, leginkább cikkeket (gazdasági, vagy történelmi leírásokat, elemzéseket, sportot, esetleg politikait). De tényleg az elmúlt 15-20 évben kimaradtak a könyvek. Ha van szabadidőm (na az nincs sok), akkor meg inkább nyomok egy PS-t.

Pedig régen rengeteg könyvet olvastam.

Olvasás

#1507921 TrendMan Előzmény: #1507918

Azok számára, akik felvették azt a szokást, hogy elektronikus adatközvetítő eszközön keresztül próbálnak olvasni, már csak a következők megértését tudom javasolni:

Egy mega trend, hogy minden emberi szokást, amelyet a történelem folyamán analóg módon folytatott az ember, most elektronikus úton is megpróbálunk lemásolni. De ettől ez még nem jó vagy nem helyes és pláne nem egészséges.

Olvasás

#1507918 Ddavid Előzmény: #1507916

Nekem is ez volt, jó kis 60Hz-es Iphone kijelzőt bújtam 1 hónapig autóhirdetéseket nézve apró betűk, sok paraméter. Utána észrevettem a romlást. Azóta telefon és kis kijelző időket próbálom minimalizálni és olvasni is jó fényviszonyokkal próbálok, normális betűmérettel. A Kindle sime bejött, de a háttérvilágításos vagy tablet annyira nem :\ .