Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pannergy fórum

Re: nincs cím

#150927 Kutató Előzmény: #150867

Ez hét éve volt, azóta a technológia fejlődött, támogatások -halkan merem csak megemlíteni- növekedtek. A megtérülési idő a gázáremelkedés (kiszólgáltatottság lásd UKR-Orosz vita) és a kompenzáció csökkenése végett erőteljesen csökken. Ha legközelebb építkezek kihagyom a gázt, talán nem gáz :)

#150873 hAliG Előzmény: #150867

Na én harangszó után szépen kiszálltam :) Egy körnek jó volt, bánom, hogy nem hagytam a STOP (840) után.. bár így sem panaszkodom :)))

#150867 Kissherceg Előzmény: #150825

geotermikus energia egyelőre még fejletlen, technológián kellene sokat dobni és előbb megtérülne... Pellet égetőt vettél volna az megtérül 4év alatt :)

Re: 1000 ?

#150829 akpo7 Előzmény: #150803

Synergont nem adnak, adnak helyette Pannergyt. Erdekes koncepcio, h. srv. eladasbol toket emelnek a cegekben. Szegeny ember vizzel foz.

#150825 Kutató Előzmény: #150819

Nálam a megtérülési időt 15-20 évre tették, a napelemek élettartamát max. 20 évre tette a forgalmazó. Lelehet vonni a konzekvenciát. Akkor lendülne fel és nyerne teret a zöld energia hasznosítása, ha ÁFA 0%+ adókedvezmény, és nem tennének -támogatásban- különbséget hőerőmű által termelt energia és alternatív között.

#150819 Kissherceg Előzmény: #150818

unokatesom volt háza geotermikus + napelem komboval lett megépítve, de irgalmatlan drága. Egyelőre nem éri meg a technológia, pannergy is csak eus pénzek és pénzmosás miatt találta ki :)

#150818 Kutató Előzmény: #150813

2002-ben építkeztünk, akkor napkollektorra/gáz kombinációját akartam beszereltetni, sajnos maradt a gáz, mert kb 2 millióba került volna csak a komplett napkollektor rendszer+munkadíj. Ausztriában régóta állami támogatást kapnak a hasonló beruházások.

#150813 Mezuska Előzmény: #150805

biztos hogy ez a jővő, ha tisztességesen hozzáértők csinálnák, a fiamnál ilyen fütés van szuper, igaz ő földmérő, igy érti az egészet, előtte 1 évig járta körül a témát

Re: 1000 ?

#150803 hAliG Előzmény: #150797

"Az újabb fúrások tőkeigényéhez igazítva a Polifin első, 1,08 milliárd forintos tőkeemelésre január 20-a után keríthet sor az ONP."

"Ezt követi áprilisban - közgyűlési jóváhagyással - a Pannergy hasonló összegű tőkeemelése - hangzott el a Pannergy sajtótájékoztatóján.

Bokorovics Balázs, a Pannergy elnöke elmondta, az ehhez szükséges pénz zöme az év végéig rendelkezésre áll majd. Egyrészt a Pannergy készpénzállományából, másrészt lejáró kötelezettségekből. A hiányzó részt saját részvények, illetve esetleg ingatlanok eladásából teremtenék elő. Bokorovics leszögezte, a Synergon részesedés értékesítése a tőkeemelés lehetséges forrásai közt nem szerepel."

Lehet, hogy már Pannergy adja?

A berenbergtől sokat megvettek "valakik", lehet abból teremtik elő most már a pénzt?

1000 ?

#150775 -Deep-

....most értem a gép elé ...... mi történt ?? mit keres itt 30k 800-on JA és nem vételben hanem eladásban ?

#150760 hAliG Előzmény: #150722

Engem kiütött a stop, aztán visszavettem, hát még mindig szép pluszban vagyok, bízom benne, hogy vége a pánikrohamnak :)

Valószínű, hogy az áf ne…

#150708 Kutató

Valószínű, hogy az áf nem tud tartósan 1000 felett maradni, mert " "az alapok működő üzleti modelleket akarnak, a PannErgy még nincsen ebben a fázisban, de hamarosan ide jut" ennek elérését gyorsították meg" ezért csak hírre megyünk.

#150704 Kutató Előzmény: #150694

Nekem annyi jött le,hogy kell a BB-nek a tőkeinjekció "Bokorovics szerint nem az első, szentlőrinci fúrás sebessége lesz a meghatározó a jövőben, éppen ezért évente várhatóan 9-10 kút fúrását el tudják majd elvégezni" SZTL fúrásnál akadtak gondok és csúszott is. Jövőre üzembe akarják állítani a SZTL fütőművet+min.9 fúrást végrehajtani. Ez a megoldás volt nekik a legjobb a BB kezében maradt a többségi tulajdon és gyorsítaniuk kell.

részemről ennyi, majd dé…

#150697 Kutató

részemről ennyi, majd délután. zárás 805