Igazi erőforrás, óh mondd, akarsz-e lenni?

A látszólag semleges diszkrimináció:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20250221/nemi-diszk...
"Mivel az algoritmus a Facebook-felhasználók kattintási szokásaiból tanul, egyoldalú képet alakíthat ki a felhasználóról. Ennek eredményeként az algoritmus elősegítheti a sztereotípiák megerősödését" - közölte az intézet. A közösségi platformnak kötelessége ellenőrizni algoritmusának működését, valamint vizsgálatokat végezni annak feltárására, hogy előfordul-e sztereotipizálás - tették hozzá."
Az egykori cselgáncs Európa-bajnokot ismét nem önmagáért szerették, hanem valami másért:
Frappáns :-)
Egyszerű eszközökkel is lehet jót csinálni.
én más megközelítésből nézném ezt a dolgot. Mert nem gondolom, hogy az erősebb nagyobb férfiak kisebb eséllyel élnék túl a betegségeket, mint kisebb , gyengébb társaik (bár fenntartani élelemmel egy nagyobb szervezetet nyilván nehezebb, ezért lehet, hogy az kevésbé fenntartható állapot tartós élelemhiány esetén).
Én azt gondolom, hogy míg régen a párválasztás sokkal inkább anyagi alapokon múlott, azaz a csóró a csóróval, gazdag a gazdaggal házasodott, ezért azok is nagyobb eséllyel szaporodtak , adták tovább génállományukat , akik kevésbé voltak szépek (alacsonyabb férfiak, csúnyább nők).
A XX. században ez radikálisan átalakult és a férfiak /nők a fejlett nyugaton sokkal inkább a külső alapján választanak és ezek a génpárok mennek tovább.
Ez igaz lesz kb a XXI század közepéig, mert a XXI. század elején a jólét és az emberi egoizmus elérte azt a szintet, hogy a szép emberek bár összejönnek, de nem akarják jólétüket és kényelmüket a gyerekvállalás oltárán feláldozni és ahogy látom az országban a legtöbbször gyereket azok vállalnak, akiknek kevesebb a veszteni valójuk, rosszabb környezetben élnek, kevésbé válogathatnak párkeresés terén és egy gyerekkel magukhoz láncolják inkább párjukat.
https://index.hu/techtud/2025/01/30/szexualis-dimo...
"Hogy kicsit perspektívába helyezzük, az 1905-ben született nők között négyből egy magasabb volt, mint az átlagos férfi, 1958-ban már csak nyolcból egy"
Nem vagyok szakértője a témának, de a gyerekek haja kezdetben inkább világos árnyalatú és később sötétedik be, ha jól tudom.
Elképzelhető. Akár nem direkt ezzel a céllal létrehozott adalékanyag, de ez a hatása.
Én az utóbbi pár évben azt figyeltem meg, hogy nem igazán vannak fekete hajú gyerekek pl 3-4-5 éves korban. Komplett óvodás csoportokban nem látni, amikor elvonulnak, olyan családban ahol apunak anyunak totál fekete haja van a gyerek max világosbarna. Sok cigánygyerek is már barna, nem fekete hajjal, a többi gyerek mind szőkés szőkésbarna, max világosbarna. Ezt is valami okozhatja.
Simán lehet szerepe.
Ellenpróba lehetne, ha megvizsgálnánk, hogy a nimfomán nők esznek-e zöldséget, gyümölcsöt?
Ismersz ilyet?
Szerintem egyébként az okok egész máshol is lehetnek.
Na és mi van akkor ha a zélelmiszerbe tett ilyen olyan adalékok hatása a nőknél a libido csökkenése, ennél gyorsabb módja nincs a népszaporulat csökkentésének, na meg a sok nem teherbe esés is több mint gyanús...billigeci pl olyan vegyszereket fejlesztett ki amivel csak egy spricc a zöldségekre és nem lehet lemosni Valszeg ez is a nőket célozza, kevés manust láttam zöldségeket falni. Sztem zöldséget gyümit tilos botba venni, csak piacon és a gyorsételt és gyorskaját is fekete fehér fotókra száműzni
Durva!!!
Ez már az a szint, amikor nemzetközi szintre kell emelni, az anyacégnél bepanaszolni, akkor lenne változás. Helyi szinten, ha a cégkultúrába már így be van ágyazódva, akkor elsikálják, ha az anyacég kezd vizsgálódni, ő küldi az embereket, akkor a dominó elkezd dőlni, ha tényleg ilyen szinten tolják...