Köszönöm a megerősítést, én is ezt látom bele, 18412 a mumus előtte..
Köszönöm a megerősítést, én is ezt látom bele, 18412 a mumus előtte..
Ahogy várható volt 17.510 megállította és most jó lenne nekifutni a 17.610-nek.

Jó reggelt, sziasztok!
17412 MA200 napos, ezen áthúzták reggelre, tegnap megvolt a csúcsról a 10%-os esés ez az egészséges korrekció kategória, de amit tegnap műveltek, az nem az volt, sokan beszorultak. Az ilyen nagy eséseknek, gyakran van egy párja. 17625 a résalja, jó lenne tölteni, de nem lesz könnyű. MA200 napos reggeli vissztesztje után lesz-e erő fel menni, kiderül.
Sziasztok, jó reggelt!
A kulcsszint az MA(200) napos 17.412.

Ha sikerülne fölé mennie, akkor 17.510 környéke, majd 17.610 elérhetővé válna.
Ha visszaesik, vagy marad az MA(200) napos alatt, akkor további esés várható.

Jó reggelt, sziasztok!
Igen, én is azt néztem a fej-váll célárát hozta. Köszönöm a chartokat! H1-en talán készül egy alsó kanócos gyertya, fordulási lehetőség.
Ahová vártam az "v". és egyben a 4. hullám alját már most elértük.
Jó reggelt, sziasztok!
Most az a gondom, hogy két lehetőség áll fenn.
a.) vagy itt lesz az alja, mert már 17.265-nél is jártunk.
b.) vagy lesz egy "iv" hullám és egy kisebb "v" hullám, mert nagyon már nem mehet lejjebb 17.002 alatt szabály sértene.

A közel-keleti feszültségek és a Bank of England (BoE) csütörtöki kamatcsökkentése, valamint a német gazdaság vergődése is növelte az ország államkötvényeinek vonzerejét. Az euróövezeti országok, például Olaszország állampapírjai azonban kevésbé teljesítettek jól ? írja a Reuters.
Németország 10 éves kötvényhozama, amely az euróövezet referenciaértékének számít, 5 bázisponttal (bps) 2,201%-ra csökkent, ami február óta a legalacsonyabb szint.
A hozam fordítottan mozog az árfolyamhoz képest: amikor az árfolyam emelkedik, a hozam csökken.
A befektetők figyelme most a júliusi amerikai foglalkoztatási adatokra irányult, amelyek segíthetnek belőni a Federal Reserve (Fed) kamatpolitikáját. A várakozásoktól ezek most jóval elmaradtak, sokkal kevesebb munkahelyet teremtettek az USA-ban.
Csütörtökön kiderült, hogy az amerikai munkanélküliségi kérelmek száma 249 ezerre emelkedett múlt héten, ami 2023 augusztusa óta a legmagasabb érték. Emellett az amerikai feldolgozóipari aktivitás mérőszáma nyolc hónapos mélypontra esett júliusban az új megrendelések visszaesése miatt.
Olaszország 10 éves kötvényhozama jelenleg 3,644%, míg Franciaországé 2,978%.
A pénzpiacok most már 60 bázispontnyi kamatcsökkentést áraznak be az Európai Központi Bankktól (EKB) 2024-re vonatkozóan. Ez magasabb érték az egy héttel ezelőtti 50 bázispontnál.
Németország kétéves kötvényhozama ? amely érzékenyen reagál az EKB kamatlábvárakozásaira ? legutóbb 6 bázisponttal csökkent és jelenleg 2,41%-on áll.
Az amerikai kincstárjegyek hozamai is csökkentek csütörtökön Jerome Powell Fed-elnök megjegyzései és kedvezőtlenebb gazdasági adatok hatására.
Adatra 17666-ig le, ez talán elég lesz III-nak.
nehéz azt elképzelni, hogy mitől állna meg az esés és mitől menne az 5-ös pontra vissza felfele.
De mivel nehéz elképzelni és a piac mindig a tömeg (logika) ellen megy, még akár igaz is lehet majd egy szeptemberi kamatcsökkentésnél...