Regisztráció Elfelejtett jelszó

Foci VB Tippjáték

Most kezdődik az igazi v…

#1489508 TrendMan

Most kezdődik az igazi vb.

Horvátország eddig jobb, mint vártam, de szerintem ahogy közeledik a vége, egyre kevésbé fogják bírni ezt a színvonalat.

Spanyolok úgy rúgták a b…

#1489396 TrendMan

Spanyolok úgy rúgták a büntetőket, mint aki bekakilt. Elképesztő!

Brazília ezzel igen erős…

#1489355 TrendMan Előzmény: #1489328

Brazília ezzel igen erősen esélyes, de az idegölő ki-ki mérkőzések még most következnek:

Én jelenleg a hollandoknak szurkolok, de ebben a mezőnyben jó ha az 5.-6. helyen vannak esélyesség szempontjából.

A horvátok esetén kb. erre számítottam, bár furcsa nekem az az elképzelés, mintha az első perctől kezdve már csakis a tizenegyesekre terveznének.

Nagyon altatnak a Horvát…

#1489314 Koffein

Nagyon altatnak a Horvátok, adtak 1 gólnyi előnyt a Japóknak XD

Na visszaállt a világ re…

#1489278 Koffein

Na visszaállt a világ rendje, Hollandia veri az usákokat :)

Nem komálom az magyar kö…

#1489269 TrendMan

Nem komálom az magyar köztévét, de a foci vb közvetítés sorozat és a mérkőzéseket követő diskurzus egész színvonalas.

Majdnem annyira, mint az (első?) holland gól.

Itt az Esti Hírlap! Vegyék! Vigyék!

#1489255 Spade Előzmény: #1489251

hát pedig egyértelmű h a labda nem volt kint, megjegyzem a tenisznél ugyanígy milliméterezik a visszajátszást, mielőtt bárki azt mondaná h hogy lehet a milliméterben dönteni

#1489251 TrendMan Előzmény: #1489248

Néhány pontban biztos stimmel a leírásod, de azért ilyen messzire nem mennék: Szerintem, amikor a spanyolok tudták, hogy a csoport 2. helyezett Marokkó ellen játszik és nem a tapasztaltabb horvát csapat ellen, akkor rájöttek, hogy nekik még jobb is a csoport 2. helyén továbbmenni.

Erre, amikor a japánok hozták az 'Isteni szél' szerű rohamukat a 2. félidő elején (gondolom ez a japán taktika része, hogy először altatnak, aztán egy 20 perces időszakban lerohanják az egész pályát), akkor nem bánták olyan nagyon, ha esetleg bekapnak néhány gólt.

(Egyébként több momentumban tetten érhető az, hogy a torna menedzsmentje igyekszik a gyengébb csapatokat támogatni:

Ilyen volt a 2. japán gól elismerése előtti videózás, a labda ugyanis nagyon gyanús, hogy kint volt, de persze a perdöntő kameraállást nem látta a nagyérdemű.)

https://www.faz.net/aktuell/sport/fussball-wm/japa...

Im Aus? Japans Kaoru Mitoma passt den Ball an der Torauslinie in die Mitte bevor er zum 2:1-Siegtreffer ins Tor geschossen wird.

#1489250 amix Előzmény: #1489248

Nem baj hogy kiestek a németek. Még idő kell nekik ahhoz hogy újra esélyesek legyenek. Franciák is átmentek ezen. Amióta fekete a francia csapat azóta újra esélyesek. 2030ra a fehér játékos nélküli ujnémet csapat újra esélyes lesz világbajnokságon. Ennyi. Nem több.

#1489248 matgab Előzmény: #1489237

Tök egyértelmű volt a szitu. A spanyolok úgy beszopatták az egész csoportot , ahogy volt.

Mert ugye ahhoz, hogy ők kiessenek, ahhoz az kellett volna, hogy vagy Costa Rica nyerjen és ők kikapjanak, vagy a németek legalább 8 góllal nyerjenek és ők is kikapjanak.

Mit csináltak?

Mindjárt rúgtak japánnak egy gólt és a németek is azonnal belekezdtek.

A németek így jogosan elkezdtek bízni abban, hogy a spanyolok nem veszik félvállról a japán meccset és elég ha győznek, tovább fognak jutni.

Eközben a spanyolok totális kontroll alatt tartották a meccset.

Szünet. Németeknek megmondta Flick, hogy nyugi fiúk, vezetnek a spanyolok, tovább fogunk menni.

Viszont a spanyolok azzal is tisztában voltak, hogy 1 félidő alatt nem fognak a németek 7-et rúgni és vezetnek a németek, ezért gálánsan előbbre engedték a japánokat, hogy majd azok menjenek a nehezebb ágon, ők meg majd a könnyűn.

Na a németek nem nagyon tudtak mit csinálni erre a helyzetre, gyorsan ők is előre engedték Costa Ricát- hisz ezzel bár ők nem nyernek, de Spanyolország is kiesne.

Hátha a spanyolok ezt meglátják és nem merik a japánokat előre, csak egy döntetlent.

Viszont így a németeknek kettőt kellene rúgni a végéig... Ez csak amolyan erő(tlenség)demonstráció volt.

A póker játszmában gyengék voltak (sokkal rosszabb lapjaik is voltak) a németek és mielőtt a spanyolok visszavették volna a japán meccset döntetlenre, azelőtt gólt rúgtak - nyilván hogy ne a végén kelljen még kettőt rúgni, mert az nem olyan egyszerű.

A spanyolok ezt viszont tudták. És biztos vagyok benne, hogy ha a 75. percben a német meccs döntetlenre állt volna (azaz lett volna esélyük a németeknek a spanyolokat kiejtetni), akkor zúztak volna egy gólt a japánoknak és akkor megint ők mentek volna tovább, legfeljebb első helyen.

De a németek ezt ennyire nem merték megreszkírozni - hogy még Costa Ricától is kikapjanak esetleg (vagy döntetlen legyen), ezért a spanyoloknak a végéig megtarthatták kényelmes 1 gólos hátrányukat...

Welldone.

Ez a vegyes német csapat- ami már csak állampolgárságilag német semmi más szempontból nem- aki inkább politizál , mint focizik, meg megérdemelten esett ki. Úgy látszik megszerették ezt a csoport 3 helyet, VB, NL, jól áll nekik! :-)