Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

ez akár a világválságba …

#1487501 Koffein

ez akár a világválságba is mehetne...

https://www.facebook.com/kancz.geopolitika/posts/5...

• Biztonságpolitika: miközben Kijev és a Nyugat tapsikol a harci sikereknek, az orosz politikai elit - és benne Putyin - világképében tektonikus változás állt be: az ellenség valójában nem Ukrajna, hanem a TELJES NATO.

Az orosz elnök környezetéből kiszivárgó információk szerint Putyin egyre kevésbé hallgat korábbi bizalmasaira és szinte bizonyosan ESZKALÁLJA a konfliktust, ha úgy érzi, sarokba szorították.

Mai moszkvai beszédében Putyin kiemelte: az USA precedenst teremtett a II. világháború végén azzal, hogy atomot dobott japán városokra.


csak pr-ban voltak nácik…

#1487499 Koffein Előzmény: #1487497

csak pr-ban voltak nácik, kb betyársereg szintjén voltak az azoviak... Putyin is annyira nézi nácinak őket, mint amennyire bármelyikünk a betyársereget, ezért is cserélte el egy, mondom egy emberért, azaz Medvecsukért az 55 azovi foglyot.. leszarja őket, csak ezt majd egyszer el is kell magyarázni, hogy miért ért meg 1 ember 55 azovit, akiket a forgatókönyvük szerint fel kellett volna lógatni...

De ezt innen nem tudjuk …

#1487498 TrendMan Előzmény: #1487497

De ezt innen nem tudjuk megítélni.

Putymo a te hősöd, arra figyelsz, amit ő mond.

A Zetymo meg mást mond, a Butymo megint mást.

Közben lehet a fele sem igaz.

Erről beszélt putymó. Sz…

#1487497 Ibiza Előzmény: #1487495

Erről beszélt putymó. Szitották a nacionalizmust.
Láthattad a kisebbségekkel hogy viselkedtek. Az azov ezred szélsőségesen nacionalista nácik voltak és mindenhol voltak hozzájuk emberek vezetők.
Én úgy látom usa már jó ideje készült erre, zeli erre a célra került hatalomra. Utána jöttek a provokációk.

orosz diplomácia

#1487485 Ibiza Előzmény: #1487476

ukrajna eleve egy vicc ország..most keresnek fogódzót most épitenek maguknak történelmet mert amúgy oroszok..mentalitásban nyelveben is. Amikor ittam szovjetekkel még a szuban, minden országban előjött a nacionalizmis. Litvánok grúzok lettek.azeriek. észtek.. kijevben voltam 2x semmi gondjuk nem volt orosszal, nem mondták külön ukránnak magukat. Litvánok voltak a legkeményebben nacionalisták.

nem lesznek hátrányban m…

#1487484 Ibiza Előzmény: #1487479

nem lesznek hátrányban mert nekik megfelelt a korábbi leosztás, a végtelen mennyiségű nyersanyagukért cserébe technológiát magas feldolgozottságú alapanyagokat kapnak. Ezzel tudják fejleszteni az országukat. Az ürkutatásban a fegyvergyártásban elég jól álltak oroszok. Az orosz az praktikusan gondolkodó nép. Jellemző példa amcsi ürhajósoknak sok ezer dolláros tollakat fejlesztettek irni tudjanak, oroszok ceruzákat vittek fel, sima karandast.
Oroszok nyersanyagot, mezogazdasági és ipari alapanyagokat, épitöanyagokat gyártanak megbizhtó minőségben. Mindezt tömegtermelésben a világban meghatározó mennyiségben.
Biztosan van nekik egyéb fejlesztési területük de nem követtem annyira.

orosz diplomácia

#1487483 Ibiza Előzmény: #1487475

Honnan tudod kamu a népszavazás? mert usa azt mondja? az az usa ahol rég meghalt emberek szavaztak a féleszű bidenre.
Az elcsatolt területekben 90% feletti az orosz népesség és az ukránok lőtték kinozták őket, állitólag 14.000embert lőttek le és bombáztak löttek szét házakat. senki nem vizsgálta ki ezeket az ügyeket a roppant érzékeny eu és ENSZ nem érdeklődőtt a téma iránt. Miért? Semmilyen kisebbségi jog nem illette őket. Szerinted kire szavaztak és milyen arányban?

Ha ez a világ a keresked…

#1487479 TrendMan Előzmény: #1487474

Ha ez a világ a kereskedelemre épül majd, akkor ott az oroszok mindenképpen hátrányban lesznek az amcsikkal szemben.

Továbbá egy ilyen világ csak dinamikus egyensúlyban létezhet, hiszen a nemzetközi kapcsolatok miatt állandó változásban él.

Egy ilyen világban az innováció fontos elem lesz, ebben az oroszok megint csak hátrányban lesznek.

A kényszerítés viszonylagos, ahol burjánzanak a nemzetközi kapcsolatok, ott hatás és ellenhatás folyamatosan jelen van, a kényszerítés mibenléte a sarkított eseteket leszámítva értelmezés kérdése.

orosz diplomácia

#1487476 prfecó Előzmény: #1487472

Egyszerű dolog megtámadunk egy országot , elfoglaljuk a területének ötödét , csinálunk egy kamu népszavazást , saját orszárészünknek tekintjük. Majd végig sértődünk , ha megtámadott katonailag kiszorít a megszállt területéről és atomfegyverrel fenyegetőzünk. Ja most már demokraták leszünk és tárgyalnánk

orosz diplomácia

#1487475 prfecó Előzmény: #1487472

Egyszerű dolog megtámadunk egy országot , elfoglaljuk a területének ötödét , csinálunk egy kamu népszavazást , saját orszárészünknek tekintjük. Majd végig sértődünk , ha megtámadott katonailag kiszorít a megszállt területéről és atomfegyverrel fenyegetőzünk. Ja most már demokraták leszünk és tárgyalnánk

Azért érezni a világ vál…

#1487474 Ibiza Előzmény: #1487472

Azért érezni a világ változik de vannak jellegzetességek.
Kina és Singapur a világ leghatékonyabb országai szemben a "demokratikus" országokkal mint amikor mindenki mindenbe beleugat. Egy jó cégnél sincs demokrácia.
Usa exportálta araboknak a "demokráciát" egyik sem jött be, mindegyik összeomlott mert az ö demokráciájuk törzsek klánok rendszeréből áll amit egy erős főtörzsfőnök tart egyben. Mert erő a tekintély. Ha ezt a törzsföt megölik akkor elindul a harc a posztért.

Sok arab ország nagyot fejlődött, világi kormányok alakultak, választható a világi élet, Tunézia, Egyiptom... és bizony lesznek tematikus, vallás vezette országok.
A szakadár araboknál a zsidóknál sem tud egy kormány sem kihúzni 2évnél többet.
Oroszoknál is erős vezető, gazdag oligarchiák és a nép a leosztás. Ők is a cári rendszerből jutottak el erre a szintre. Oroszoknak kell az erős vezető és kell a birodalom, ezt a birodalmi gondolkodást nevelik beléjük. Oroszok és amcsik secko jednó.. teljesen ugyanaz a mentalitás. De ugyanez csak pepitában a volt gyarmatositó országok is.
Indiában ott a kasztrendszer. Japánoknál a tekintélyelvűség és a jakuzák.
Ma már kicsi lett a világ, egy mezei polgár is repülöre ülhet, interneten 2mp alatt levelet válthatsz vagy árut rendelhetsz.. ma egy átlag polgár gazdagabb és több dologhoz hozzáférhet mint akár 20éve a kiválasztott réteg, nem beszélve az grófi időkről.
Úgy gondolom amit oroszok mondanak az kb az, eljön az idő amikor egyik ország sem kényszeritheti rá az akaratát másokra, minden ország megtartja a saját jellegét ha akarja, és mindenki vidáman kereskedik a másikkal. Katonai erő az csak azért kell, hogy ne tudjanak megfenyegetni senkit, ne tudják egy ország javait erővel elvenni.

Mivel ez most alakul most kell lejátszani a lejátszandókat.

Kazahsztán

#1487473 Koffein

Most lát lehetőséget arra, hogy elszakadjon a "demokratikus, zsarolás és megfélemlítések nélküli" Oroszországtól...

https://www.portfolio.hu/global/20220930/vegleg-sz...

Oroszo. egy picit meggyengült, figyelmét leköti ukrajna, válság kezelés, belső, külső... ahogy a finn elnök is mondta, soha nem volt ennyire nyugodt a határaiknál a helyzet, mert ukrajnára figyel a cár...

Mert te úgy látod, hogy …

#1487472 TrendMan Előzmény: #1487471

Mert te úgy látod, hogy a történelmi tapasztalatok alapján az oroszok egy ilyen, demokratikus és zsarolások, megfélemlítések nélküli rendszert működtetnek?

Orbán is beszélt arról, …

#1487471 Ibiza

Orbán is beszélt arról, hogy jön egy új világrend és most kell jól helyezkedni, oroszok konkrétabban fogalmaznak, vége lesz a hegemón uralkodó rendszernek..gondolom usára gondolt.
Lavrov: provokáció helyett őszinte párbeszédre és kompromisszumokra lenne szükség (pannonrtv.com)

"Lavrov arra is rámutatott, hogy a világrend jövőjének kérdése most rendeződik. Az majd kiderül, hogy ez egy olyan rend lesz-e, ahol egy hegemón arra kényszerít másokat, hogy az ő szabályai szerint cselekedjenek, amelyek csak számára hasznosak, vagy egy demokratikus, zsarolás és megfélemlítések nélküli világ lesz-e - fejtette ki az orosz külügyminiszter."

infláció

#1487468 Koffein

holland 17,1%

Kép

német Képkaja 19%

Kép

kíváncsi vagyok a magyar mennyi lesz, érzésre lesz vagy 20-25%


a komoly diplomáciai kezdeményezés hiánya

#1487463 Ibiza Előzmény: #1487462

Nagy dolgokat nem lattam, egy két érdekes gondolatsor és kinosan kerülte az usát.

a komoly diplomáciai kezdeményezés hiánya

#1487462 Spade Előzmény: #1487460

ha már suez. Érdekes összefoglaló egy izraelitől (ez a faszi nagyon ott van a szeren) h a zoroszok mennyire gondolták komolyan az izraelnek szóló atam fenyegetést pl 56-ban. A rövid összefoglaló: Halálosan