Ha párhuzamot vonunk, akkor hamarabb dől össze ez a birodalom, mint a római... adtam volna még vagy 50-100évet, de ahogy kinéz, a woke nemzedék megoldja pikkpakk...
Ha párhuzamot vonunk, akkor hamarabb dől össze ez a birodalom, mint a római... adtam volna még vagy 50-100évet, de ahogy kinéz, a woke nemzedék megoldja pikkpakk...
Túlságosan mennek előre az ukránok, oroszok kivonták a katonákat? Ebből gond is lehet. Régi elméletem oroszok egy korlátozott atomcsapással fogják lezárni a dilt.
Itt meg úgy tűnik, más is észrevette, amit korábban én is:
A világ jelenlegi helyzete erős hasonlóságot mutat a Római Birodalom összeomlása előtti történésekkel:
https://www.welt.de/wirtschaft/plus240957643/Niede...
(Nem vok előfizető)
Itt röviden arról van szó, hogy a II. sz-ban is járványra a pénz elértéktelenedése következett, mint jelen korban.
De azt is lehetne említeni, hogy az erkölcs romlása (túlzott szabadossága) is markáns egyezést mutat az akkori társadalmi háttérrel ...
egy Holland felmérés szerint, átlag 9 percig zuhanyoznak a hollandok... most arra próbálják rávenni a népet, hogy max5percig zuhanyozzanak, mert így 60 köbméter gázt tud megspórolni egy háztartás...
a cikkbe megemlítik, hogy átlagos háztartásban 142€-ról 503€-ra nőtt az energia ktg..
meg elvileg, a megkérdezett újságíró heti egyszer zuhanyzik és azt is 5perc alatt, a többi napokon nedves törlőkendőt, vagy mi a fenét használ.. mosogatáshoz a vizet vízforralófal melegíti fel, hogy ne a gázt használja..
Valószínűleg ez is benne van, a gyarmatosítóknak visszavágni.. édes a bosszú...
Lehet mindenki edibedi de keményen kihasznaljak a lehetőséget. A volt gyarmati allamok bosszúja is benne van. Amit eu gyengul azt a kelet es usa bezsakolja. Mindezt onkent es dalolva. Eu 10evre elassa magat es ennnek az idoszaknak a lemaradása is ott lesz. A libernacik bune es sorosfelek mesterterve. Ki gondolna azt normalis embereknel bejon es láss csodát.
India 20%os vámot vetet ki a rizs exportra... ez a világ inflációján nem fog segíteni..
Szerintem annak örülnek, hogy nem a mínusz húszban romlott el a kazán.
ha a Korda házaspár kibírja a hideg fürdőt, akkor bárki kibírja a telet.. és milyen vidámak, nem gyűlölködnek.. XD
reptér :D
ha megvalósul, legalább tudni fogjuk, hogy kinek köszönhetjük :)))
Ilyen machinációkra sincs szükség, mert
1) Több tízezer lakásban még mérőóra sincs
2) Ahol van és csökken a fogyasztás, ott nem az a lényeg, hogy hány fok van hanem, hogy mennyivel csökken?
Ha valaki csökkentett fogyasztás mellett is el tudja érni a meleget, azt ki kell tüntetni!
Bekopogós rendszer? Hol éltek ti a XX. században?
Központilag (Mészáros és Mészáros kft által gyártott) hőmérők SIM kártyával (vodafone-os vagy Yettel) és ki kell helyezni a szobába egy adott helyre hatóság által. Leplombálva és már küldi is az adatokat. Úgysem tudod azt megcsinálni, hogy hűtöd a hőmérő környzetét a nagyszobában.
Amíg nem igazolja vissza a hatóság, hogy ki van helyezve, addig le kell zárni a gázórákat.
Azt akinél feljebb csúszik 18-nál , annak mehet az online büntetés az ügyfélkapun keresztül...
Bármi megtörténhet... jobb a legrosszabba készülni, s meglepődni, hogy a fele jött be :))
Kizártnak tartom, hogy az emberek egy pokrócba csavarva reszketnek majd a laptop előtt Home Office-ban dolgozva.
Különösen a nők, kisgyerekes családok, de szerintem a nyuggerek se bírják.
Persze amennyi meglepetés ért mostanában, simán meglepődhetek még 1x.
Ha a gázmennyiség megköveteli, simán eltudom képzelni. Főleg ha nyugatról jön a trend.. így jobban befogadja a gyomor, hisz a gonosz brüsszel akarja ezt... ennek mellékhatása az lesz, hogy az ukránokat jobban fogják utálni, nem csak itt, hanem az eu.ban is erősödni fog az ellenállás... már vannak előjelek, de a téli hideg kihozhatja a legrosszabbakat az emberekből..
A politikus nem fog 18fokos házban fagyoskodni, meg egy fürdőkádnyi vízbe tisztálkodni a gyerekek+asszonykája után, de ezt elvárják és megkövetelik a néptől...
Ez a bekopogós szenárió neked reálisnak tűnik?
Nekem ez már Rákosi-t juttatja eszembe.
elvileg a közintézményekbe vezetik be a 18fokos felső határt... ami nem jelenti azt, hogy itt nem lesz bevezetve a lakásokba is a 18fok, mert nagyon is reális forgatókönyv, hogy be lesz vezetve, ha szorul a húrok... aki előrelátó, s van rá lehetősége, az felkészül, aki nem, az majd sipítozik...
Első körben a távfűtést tudják megbuherálni, utána a polgárőrség szúrópróbaszerűen bekopognak, a hitelesített hőmérőt kibasszák a szoba közepére, ha 18 alatt van, akkor buksisimi jár, ha nem, akkor a fizetésed utalhatod az államkincstárba...
magyar narancs pedig a Horvát Agrofort lenne , de igazából orosz citrom