Kösz Orbán az útmutatást:
Mondok ennél érdekesebbet:
https://telex.hu/belfold/2022/07/23/idojaras-elore...
Az előző hőhullám idején, miközben Budapesten 38 fok volt, a Balatonnál, Alsóörsön a parti hőmérő 30 fokot mutatott csupán.
"hogy a fenébe lesz 265ft? "
Leginkább sehogy. Azért dobták be, hogy utána örülj a 71ft/kwh-nak.
Az alapja:
A csúcsidőszak tőzsdei árával számolt a rezsidisznó, ami 400 euro/1000kwh. Az cirka 160000ft/1000kwh,. ez 160ft/kwh+RHD+áfa és máris megvan az ijesztgetős piaci ár. Csakhogy ezt sehol a világon nem engedik rá a lakosságra. A lakosság mindenhol valamilyen helyi termelési átlagár alapján fizet és még ezt csökkentik helyi kedvezményekkel. Itt nálunk a rezsicsökkentésből kiesett céges ár a valódi piaci átlagár, ami 100ft+áfa. és ebben benne a rhd. Tehát valahol 70 ft környékén lehet a netto átlag áramár nálunk, amin már kell hogy legyen termelői haszon is. Úgyhogy a 71ft-os lakossági árban sincs szinte semmi támogatás az állam részéről. Ennyibe kerül és ennyiért kapja a lakosság.
"hogy paks megtermeli 70, legyen 100 ft-ért," :))))
11-12ft most a paksi termelői ár. És még ebből a kevésből is tudnak lopni. Az új lakossági rezsicsökkentett tarifában az áramdíjat lecsökkentették 16ft-ról 6ft alá és a csökkentés mértékével emelték a rhd-t. A rhd-t lőrincbarát kapja, mint szolgáltató. Az állam meg ezentúl féláron, veszteséggel adja hozzá a paksi áramot. Szép mutatvány nem? Az eddigi rezsicsökkentés is kamu volt. Paks megtermelte 12-ért a lakosság által elfogyasztott mennyiséget. ezt adták 16-ért (tehát már tisztes haszonnal) erre jött a rhd és az áfa igy lett belőle 37ft.
Rezscsökkentés, mi?
Ezzel a 6ft-ra csökkentős húzással ellopják a napelemes rendszerek esetleges túltermelését is, hisz ki a franc fog pl. 1000 kwh túltermelés után a 0 - 5000 forintért a papírminkával szuttyogni?. Aztán ezt a sok-sok millió kvh ingyen áramot eladja a lőrincbarát a cégeknek 100+áfa/kwh áron.
A repcsis cég meg fizeti az extraprofit adót a vesztesége után.
RHD rendszerhasználati díj
Akinek feltöltős áram szolgáltatása van, az most jó business-t tud csinálni.
Megvesz 1-2 megawatt áramot a mai piaci áron, majd aug 1-et követően átvált előfizetősről normál havi díjasra és elszámol a visszaadott árammal már az új áron...
A törvény szerint ez így lehetséges...
:-)
Gyerekkoromban laktunk ott, jó móka volt az angolna vadászat, amikor leengedték.. :-)
Eddig szükséges volt a vízszintet szabályozni, most már nem kell:
Az aldi odabasz az inflációnak megint:
"Egy lépésben 52 százalékkal emelte meg 16 államtitkárának illetményét
Orbán Viktor miniszterelnök, ami közel 700 ezer forintos fizetésemelést
jelent számukra – írja a 24.hu, hozzátéve, hogy mivel képviselők is, így már bruttó 3,3 millió forintot keresnek."
Idióta Nagy a segghülye pártkatona hogy nyilatkozna, ha rákérdeznének. :))
Két féle ember létezik
1, aki éjjel nappal töltőre teszi a laptopot
2, aki csak akkor, ha lemerülőben van :))
van kolléga, aki a laptopot mindig töltőre teszi, ahogy beér, annak hamarabb meg is hall az aksija, én csak akkor ha látom 20% körül van, amint elérte a 100%ot veszem is le..
Nem tudom a működési elvét, de nekem laikusnak úgy tűnik, hogyha dolgoztatva van az aksi, akkor tovább tart, mint amikor 24órából 24et töltőn van, amikor meg dolgoznod kell egyhuzamban 2órát, másfél óra körül lehal, mert szarul volt használva... ez csak népi megfigyelés.. :)
Telefonoknál meg már úgy van, hogy ha feltölt, akkor szoftveresen leállítja a töltést... ez asszem azután kezdett elterjedni, miután a telefonok elkezdtek kigyulladni a túltöltést követően... gondolom ez a laptopoknál is megvan, csak ez sem segít az aksin, ha folyamatosan töltőn van...
Az a poén, hogy telefonnál is működik a 80-20 szabály, tehát ha nem töltöd 100%-ra, akkor tovább él az akku. Az enyémen van is ilyen menüpont, h ha kipipálom, akkor 80%-nál lekapcsolja a töltést. Az autóknál meg direkt így van menedzselve, hogy minél hosszabb legyen az akku élettartam.
A Hp G2-m 3 éve töltőn van s 100% a kapacitás. Ott vmi más gond lehet..
Tényleg nem hülye az ember, vannak jó meglátásai, csak vhogy a kognitív disszonancia nagyon erős nála, s képtelen belátni, h elírt vmit.
b+, nemtom mi bajod van megsütött a nap ?, ideugrottál belekötöttél valamibe azon azt alapon h te ebből szakdolit írtál elektromos autók esetére. és ezért rajtad kívül mindenki fasz ehhez,. ibiza is hiába mond tapasztalati dolgokat. Szó se volt elektromos autókról,amire egyébként a teslának csak 70 szabadalma van az akkumulátor rendszerére tehát kb egész más mint mondjuk a laptopoké, de árban is.
Ki a faszt érdekel h ez-e a megszokottt katódanyag, van ilyen és kész, te anblokk kijelentetted h nincs és kész és én csak a cikk absztraktját tettem be érdemes elolvasni az egészet. Az új kutatásokkal láthatólag nem vagy tisztában , nem lenne szégyen beismerned, még meneküklőutat is kaptál, de te barmozol (mikor te vagy a tudatlan ráadásul az elektromos autó aksikról beszélsz amiről rajtad kívül senki). továbbá ki beszélt a Ni cd, Ni mh akukról rajtad kívül??? Jó hogy nem az autó savas aksiját hozod fel.
És akkor hozol ilyen szakcikkeket b+ , már ami .hu az nem lehet az
https://www.li-ion.hu/spg/716510,23873/Mi-az-az-ak...
https://tornado-elektromos-kerekpar.hu/litium-akku...
jujjj de komolyak,befostam tőlük b+", hgzhatnék vagy 100 peer review-val rendelkező kutatásokat, de minek rád úgysincs hatással semmi . És nagyon finom voltam veled. Mellényultál, ez van.
Szinesen szép a világ, ha nem érdekel egy vélemény akkor görgetsz. Ami neked gagyi az másoknak értékes. Én elolvasom a srácot, sok dologról tud sok dolgot. Olyan mint a mókus a sövényen túlból, nagyon pörög.
Túl a sövényen (2006), film, magyarul, teljes - Videa
Mondom, nekem telefonban laptopban is az a tapasztalat, ha sokat van töltve sokat romlik a kapacitás. Sok azonos telefonunk van laptopok is és a kezelésen múlik a müködési idő.
Az én dell laptopom bir 4 órát pár év után, aki folyamatosan töltőn felejtette annak már cseréltünk akkut mert már csak fél órát birta. Telefonok tózse.
pf-ről:
"Reasons mainly related with local regulation that did not permit us to provide services as in other countries.
Among them the restrictions in Hungary preventing flatexDEGIRO from offering the Money Market Fund to Hungarian residents and the new Hungarian Financial Transaction Tax"
Bmeg iderángatsz vmi Tio2 katódos ábrát, amilyen nincs is a megszokott li-ion akkukban, mer új cucc..
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/...
Nem ez a megszokott katód anyag!! S amúgy sincs semmi köze hozzá, olvasd el a linkeket, amit Ibizának írtam. A li-ion akku élettartamát 80-20%-os használattal lehet a legjobban megnövelni, az autót csak példának írtam, hogy ott erre az elektronika is ügyel.
Amúgy ez az utsó hsz, amit arra szánok, h belásd a tévedésed, én nem élvezem az erőlködést.
Vazz még ez sem igaz, a laptopom 3 éve töltőn van, s 100%os az akku. Nyilván szabályozza a BMS, s csak akkor tölti, amikor kell.
Te is vitatkoztál már többször is ezzel az okos tónival, pontosan tudod, hogy mindenhez IS ért, s ha baromságot ír is, akkor se ismeri el, h tévedett. Pont az ellenkezőjét írta, mint ahogy Li-ion akkut tölteni kell, amit írt, az a Ni cd, Ni mh akku jellemzője. De ha ráguglizik, akkor azonnal látja, de nem, inkább kűzd, mert nem ismeri el a balfasz, nárcisztikus személyisége, h tévedett. Én viszont nem élvezem ezt továbbra se, hiába fekszem itthon gipszben, időt se szánok rá. Hiányzik belőlem a nevelési készség.
https://www.li-ion.hu/spg/716510,23873/Mi-az-az-ak...
Most usa és orosz prxi háboró van, amcsik megadják a célt a kordinátákat, beállitják a fegyvereket az ukrán mukinak megmondja melyik gombot nyomja meg.
HUF árfolyama 3 dologtól függ
1. magyar gazdasági eredmények
2. EUS pénzek érkezése
3. háború
3/b spekulánsok, soros ,) és a politikai nyomásgyakorlás
mostanában 350-400 között lehet az árfolyama extrém esetben 450ig elmehet.
itt is 2 dolog van, azért ennyi most az eur mert maga az EUR gyenge. Nagy válság van lesz euban, még meg is szűnhet euró.
Ingatlanok: 2 éve mondom a válságot, volt is de megoldották a világban, ezt már nem lehet. Infláció, stagnáló gazdaság, szűkülő kereslet, alapanyagok hiánya, ellátási láncok borulnak.
Teljesen átalakul a világ. Sok sok vesztese lesz:
Az emberek zöme úgy gondolj minden úgy marad ahogy lenni szokott..hát nem..
Ingatlanok ára irreális, túlárazott, innen nagyobb a tér lefelé mint felfelé.
A magyar ingatlan árakat a külföldiek is tartják, hamarosan 1 millió ukrán jön át, akiknek a 66%a nem is akar többet visszatérni, van pénzük, egy részük itt marad. A csalódott németek hollandok is jönnek ide, nem szellöztetni akarják a ruhájukat, az utcán biztonságot akarnak... itt jól elvannak.
A kisebb lakásokra vélhetően marad a kereslet mert a nagyobb lakásokból menekülnek majd azok akik megszopják. Törékeny a családi modell. Most 2 kereső van ha csak egy van már tarthatatlan lesz a helyzet, vagy kiadják és bérelnek kisebbet vagy el kell adniuk. valósznűleg megszűnik majd néhány autógyár is MO-on ott sokan vettek ezeknek a kiszolgálására lakásokat ezek felszabadulnak..
Akik magas áron veszik az ingatlant azok nem szivesen szállnak ki minuszba, tartják amig csak tudják.
Ellenzék besz
Tény eu nagy szarban lesz, minden válság begyűrűzik.
ezt a válságot felhasználhatják az eu feloszlatására, tudtommal a nagyobb országokban ki vannak nyomtatva a saját valutájuk.
Szóval történelmi idők.
infláció követő állampapir, usd chf eur, és kp ezek játszhatnak
Szerintem lesznek jó vételek.
sajna van nemória effektusa. Ha állandóan a töltőn tartod akkor hamarosan elvesziti a kapacitásának a nagy részét.
na jó vicceltem,, muzeologus vok :)
Nincs mire reagálnom ott a grafikon nézd meg jól.Az autóknál nemtom hogy van lehet trükközni de én nem az autó aksira mondtam hanem pl kaptopra az auto aksit te hoztad elő. Egyébként ha van memory effect akkor 100%-ra kell tölteni ez nem kédés. autonál lehet h megint más lehet a helyzet mert ott erre optimalizálnak elektronikával stb.
hát rosssz fára hugyoztál, mert több műszaki diplomám van mint neked, ha a fizikusi is annak számít :)
Hú, oppácska, hallgatni arany.. bmeg te szted mindenhez értesz? Reagálj már lécci a hsz-em többi részére is (100%-ra kell tölteni). Akkor a te bölcsész kedvedért úgy fogalmazok, h nincs ÉRDEMI memóriaeffektusa, amivel kalkulálni kell töltéskor. Amit te írtál, az a Ni Cd, kevésbé a Ni mh akkura érvényes.. okoska. De ezen nem fogunk vitatkozni, mert nekem van több, a tárgykörbe vágó műszaki diplomám, neked meg nincs. Egyszer elismerhetnéd már, h nem vagy polihisztor, s benéztél valamit.
Tudod h aki hallgat az arany, (ugye én asztat írtam h kicsi:
"
Until recently, the memory effect was believed to be absent in Li-ion battery materials. Here, the memory effect is clearly observed in anatase TiO2 nanoparticles when they are used as the negative electrode material in Li-ion batteries. Additionally, the memory effect strongly decreases with increasing specific surface area of the TiO2 sample. Oppácskaaaaa :)