A szolgáltatónak ilyen részletekről nincs tudomása, max az önkormányzatnak.
De onnan is forrást vontak el és nincs ilyesmire emberük.
A szolgáltatónak ilyen részletekről nincs tudomása, max az önkormányzatnak.
De onnan is forrást vontak el és nincs ilyesmire emberük.
Igen személyre szabottan 1 bejelentett címre kellene támogatást adni. Az sem mindegy hányanyan laknak egy lakásban.
Ha 10 lakásra adnak támogatást akkor az azért mert ők is érintettek. Mondjuk nem konnyu ha magyar családnak van kiadva lakás. De lehet rbnb is. Ezzel is ügyeskednenek mert vidéki szülőket lehetne lisingelni.
""A vállalkozás indításos KATA-t pedig lehetne személyhez kötni és azt
mondani, hogy egy személy mondjuk 6 évente indíthat ilyen konstukcióval
vállalkozást, de a vállalkozások tevékenysége nem lehet ugyanaz. Ezt
azért valamennyire be lehetne szabályozni."
Mindenkinek van jó esetben 4 nagyszülőjje, 1 házastársa vagy párja és akkor máris 12 évenrte megy a ciklus saját magát is beleértve, az uncsitesókról szülőkről gyerekekről (egy egyetemista simán cipelhet 2 évig egy kezdő vállalkozást) már ne is beszéljünk. Ez ugyanoda futna ki mint a többi módosítás.
Ha a nav csinálja majd a könyvelést az sok mindent megold az átlag KATA válalkozónál is, persze ha nem kér számlát az ember azt majd nem látja a nav, de azt a könyvelő se látja
Szerintem mint az amcsi filmekben, van egx durva bunkó vonal és benne van a finom szálak is. Orbánnak etetni kell a sleppet de ha elszallnak maguktól vagy már király csinálok akarnak lenni akkor selyemzsinort kapnak. Ezt a két vonalat látom az intezkedesekben is. Adnak gumicsontot de finomitjak a rendszert. Ha kell visszavonnak változtatnak mert hát demokrácia.. Most eu pénz a fő vonal, ez az alapja a költségvetésnek de a megszorítás a b vonal. Nem zárom ki kemény kartyak vannak, huxit belengetes .. EU tagság felfüggesztése.. Meg az összes lehetőség.. 3lepest látnak előre az őszi időszak szavazatai is játszhatnak meg hát a fegyver beszerzés lobbistai is dolgozhatnak.
Na arra az átlag KATA-s vállalkozóra kíváncsi lennék aki maga fogja a bevallását megcsinálni meg kiszámolni, hogy épp mennyi adót kell fizetnie.
Amit én láttam az átlag KATA-s vállalkozó megcsinálta a munkát és utána odajött, hogy akkor most hogyan is töltse ki a számlát, mit írjon rá...
Szóval nem tudják egyáltalán értelmezni azt a viszonylag amúgy tényleg bonyolult rendszert ami szerint nekik TB-t , szochót, SZJA-t kellene fizetni és ezekről mind bevallást készíteni időben.
Nem foglalkoztak azzal aki villannyal fűt, a bejelentések utáni felháborodásban fejükre csaptak valszeg, hogy "jaj erre sem gondoltunk" (csakúgy, mint a házközponti fűtésre, vagy arra, hogy ha több fogyasztó van, mert több generáció él egy házban vagy sok a gyerek, akkor azok miért kevés támogatást kapnak, míg az a muki , akinek van 20 lakása, az miért kap húszszoros támogatást?
A vállalkozás indításos KATA-t pedig lehetne személyhez kötni és azt mondani, hogy egy személy mondjuk 6 évente indíthat ilyen konstukcióval vállalkozást, de a vállalkozások tevékenysége nem lehet ugyanaz. Ezt azért valamennyire be lehetne szabályozni.
Utána pedig vmi egyszerű sima bevétel alapú adózást kellene bevezetni, mint amilyen az EVA volt.
Igen, szerintem is a mikromenedzselés a probléma, nincs után követés, után igazítás... ha valami félresiklik, akkor jön a kaszabolás...
A probléma az, hogy nem minkromenedzselik a problémákat.
Nincs finomszabályozás, nem állítják utána a valós helyzet változásaitól függően, ehelyett - ha már nagyra nött a kisgömböc - akkor jön a vezír és egy kardcsapással levágja.
Ekkor a kisgömböc nagy kiáltással kidurran, repkednek a cafatok, minden csupa vér lesz és mindenki káromkodik:
Ez azért különösen jó, mert perspektíva nyílt Ludas Matyi előtt.
Ti is jobban érzitek magatokat, hogy január 1-től vármegyében fogunk lakni? :))
Ispán urunk, majd megold mindent...nemsoká jöhet a királyság..
"De hát a megrendelők sem hülyék , ezért kialakultak a céghálók, mert 4
cégnek már ki lehet számlázni havi 1 millát is egy éven keresztül."
Én azonnal azt mondtam h ez lesz , talán még előtted is.
"Egyrészt több hónapra szóló szerződéseik vannak, ott nem lehetne úgy
bebaszni, hogy akkor holnaptól 30%-kal kevesebb marad a zsebedben! És
nem lehet azt, hogy eddig nem kellett könyvelő, meg adminisztráció, de
most akasszon le 400e vállalkozó könyvelőt"
Nem kell könyvelő ha átalányadózást választasz
"Nem foglalkoznak azzal, hogy van aki villannyal fűt és nincs is gáz nála."
De foglalkoznak
"KATA: én ezt minden kezdő vállalkozónak lehetővé tenném, 2 évig és annyi
idő alatt meglátná, hogy beindul-e a vállalkozása, ki tudja -e termelni
az adókat vagy nem. De tudná előre, hogy 2 év múlva mire számíthat, nem
az, hogy egyik pillanatról a másikra kampec"
Ez ugyanúgy rossz lenne , mint eddig bármilyen módosítás, mert 2 évente mindenki kezdő vállalkozást indítana, semmi nem tiltja. Sajna a kata-t sztem le kellett ölni lehet h nem most és nem így, de elkerülhetetlenül, talán valami más formát kialakítani vagy az átalányadózást módosítani kicsit több mézet hagyni.
.
A könyvelési problémára megoldás lesz amikor a nav csinálja meg a könyvelést amit elvileg igérnek. Az szja bevallásba is a legtöbb embernek már alig kell belenyulnia.
egyetértek. köszi a felvilágosítást :)
Na, ezzel egyetértek, főleg az utsó mondattal. :-)
Olvaslak Titeket és azt látom, hogy a legtöbben magát a problémát nem értik...
Mi a probléma?
Több is van:
Az a probléma, hogy a KATA-sok valóban évekig azt a szaros 50e ft-ot fizették adóként, amit előírtak nekik? Nem
Itt elsőre nem az a probléma, hogy miért 50e Ft-ot fizettek 2010 óta (ami reálértékben azóta töredéke lett az eredetinek), hanem az, hogy a kormány ezt nem szabályozta időben?!
Aztán a második probléma, hogy amikor rájött, hogy szar van a palacsintában, akkor sem úgy szabályozták , ahogyan kellett volna, hanem - feltételezve, hogy a KATA-sok úgyis nagyrészt adócsalók és egy cégnek számláznak- azt mondták, hogy 3m felett a megrendelő fizessen különadót (Na de miért nem a KATA-s?? Hát nyilván a politikai haszonszerzés miatt, mert nem akartak 1,5millió aktív dolgozóval kompromittálódni a választások előtt!)
De hát a megrendelők sem hülyék , ezért kialakultak a céghálók, mert 4 cégnek már ki lehet számlázni havi 1 millát is egy éven keresztül. Vagy közbe kell iktatni 1-1 közvetítő céget. Ezt mondtam én már előre, hogy ez lesz, de az okosok nem gondolták ezek szerint.
A legfőbb probléma, hogy most a választások után -nyáron, amikor amúgy sem tüntet senki , mert nyaral- akkor bebasszák a KATA-soknak, hogy ácsi, ez így nem megy tovább és gyakorlatilag azonnali hatállyal ellehetetlenítik a KATA-t! (Kivéve persze a csókos taxisokat , akik kedvéért tarifákat emeltek és kitiltották az Ubert!).
Mihez kezdjen most 450e vállalkozó (és családjuk)? Egyrészt több hónapra szóló szerződéseik vannak, ott nem lehetne úgy bebaszni, hogy akkor holnaptól 30%-kal kevesebb marad a zsebedben! És nem lehet azt, hogy eddig nem kellett könyvelő, meg adminisztráció, de most akasszon le 400e vállalkozó könyvelőt (országos szinten 50e van csak, így is tele tömve munkákkal), könyvvizsgálót olyan speciális tevékenységekre , mint nyitómérleg átalakulás auditálása meg ilyenek! nyáron, amikor mindenki nyaral!
Még ha akarnák is csinálni ezek az emberek szabályszerűen, akkor sem tudnának előkészülni megvalósítani az átalakulást!
És mindezt úgy, hogy még maga a törvény is szarul van megfogalmazva, a kormány által promótált átalányadózásra nem is lehet év közben átállni a törvény szerint!
KATA: én ezt minden kezdő vállalkozónak lehetővé tenném, 2 évig és annyi idő alatt meglátná, hogy beindul-e a vállalkozása, ki tudja -e termelni az adókat vagy nem. De tudná előre, hogy 2 év múlva mire számíthat, nem az, hogy egyik pillanatról a másikra kampec!
Aztán itt a rezsicsökkentés csökkentés. Ezt is már rég meg kellett volna szüntetni! Nem is kellett volna bevezetni. Illetve be kellett volna, csak valóban szociális alapon! Aztán most hirtelen megszüntetik, de úgy, hogy totál igazságtalanul. Távhősök ugyanannyi rezsitámogatást kapnak, mint eddig. A házközponti fűtéssel élőknek meg gyakorlatilag teljesen eltörlik, akkor is ha szociális alapon rászorulnának!
Nem foglalkoznak azzal, hogy van aki villannyal fűt és nincs is gáz nála. Meg ezt is 1 hónap átfutási idővel. Most aztán rohangálnak az emberek, hogy mihez is kezdjenek, pl. a nyakukra öntött elektromos autókkal!?! Mert autót nem 1-2 hónapra vesz az ember!
Persze a Titász meg az áramszolgáltatók már jószolgálati NER-es kezekben vannak, most már el lehet engedni a rezsidémonokat.
És akkor hogy a pofátalanságnak ne legyen határa, emelik a biztos szavazóréteg jussát, a nyugdíjakat és a rendőrökét- hiszen valakinek védenie kell majd a politikusokat! Meg persze emelnek a politikus hivatalos fizetésén is 30%-kal! Miután nagy (marha) márton előtte baszta le az Aldit, hogy ne emeljen béreket, mert az inflációt generál és a közszférában nem lesz béremelés!
Erre mondhatnánk hogy bicskanyitogató, vérlázító, akasztani való senkiházi szarok!
most nics időm, mert egy fa alatt ülök még 8 évig :)
Rendben.
Te meg lapozgassad Buddha életrajzát, hátha megvilágosodsz ;-)
Hátt a buddhista dumából úgy tűnik semmit nem értettél meg, nem baj. jó ha tudod h sokaknak átmosták az agyát a filozófusok közül is hegel kant stb. ne foglalkozz vele nézzed csak tovább h mennyi a parizer meg h a szomszédos országokban mennyi mint Jákob :)
Milyen tünde országban, bakker, neked teljesen átmosták az agyadat.
Mit gondolsz a környező országokban miért nem trónol egyetlen potentát sem 20 éve s trónuson, mint itt?
Azért nem, mert ott a köz és végső soron a nép valamilyen formában ellenőrzést gyakorol a vezetők felett ... pl a korrupció időnként utcára viszi az embereket.
Itt épp egy diktatúrát készítenek elő lehet, hogy puha diktatúrát, lehet hogy nem, ezt az idő fogja megmondani.
De, hogy ilyen zűrös nemzetközi és gazdasági környezetben egyetlen ember ukázokkal odafentről nem tudja jól irányítani az országot és az összes érintett társadalmi területet az fix.
Zsigeri szavazók akik még gondolkodni is lusták és a pillanatnyi vélt érdekük mentén szavaznak oda mindig visszaültetik ugyanazt a kocsist a szekérre.
Nekem is van ilyen ismerősöm, szó szerint dühös lesz, ha az okokról kérdezem, mert energiát spórol magának, ha nem is gondolkodik el a helyzetről.
Ez a Buddhista duma meg itt nagyon out of place, csak arra jó, hogy eltakarjon sok szennyest.
Szemellenzős ???
"Mondjuk, ha pl. 'Történelmi Ereklye' Orbán Viktor és a nép között
partneri viszony lenne, nem pedig atyáskodó, akkor ilyen dolgok már
eleve elő sem fordulhattak volna." Te hol élsz bakker h ilyeneket leírsz, talán tünde országban ?
Az életben minden időleges, és viszonylagos és örök alkalmazkodást igényel, bizony aki nem változtat az rövid úton meghal, vagy nem hallottál az evolúcióról ? Mint már írtam sztem se volt az időzítés jó, részleteiben is vannak problémák, de azon az alapon megitélni h miért engedték ? hát nehari de .........