Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Szíjártó aláírta a 15 éves szerződést, mindenki boldog ...

#1458217 Koffein Előzmény: #1458097

Mivel a szerződés tartalma nem nyilvános, ezért bármit tudnak kommunikálni.

Az elejétől, ezt én sem értem, hogy nemrég kötötték meg 15évre a szerződést, jobb áron, mint volt és így is nagy a gáz... oké, mondta OV, hogy csak a felét kötötték le, de akkor is a felét olcsón kéne kapni és a másik felét piacin... érzek itt egy kis leátlagolást, az hogy mennyi? azt csak a kormány tudja..

mekkora is a baj a fejekben és kinél ?

#1458197 Ibiza Előzmény: #1457979

nyugat sem egyforma. Az angolok, amcsik, hollandok, görögök, olaszok spanyolok ..és még ezen belül is nem egyforma az észak olasz meg a déli de a spanyol is tózse.

Tehát nyugaton is van az észak meg a dél. A kelet sem egységes pl a szláv tenger a balkáni népek sem hagyományosan keletiek..
A magyar emberek zöme inkább a mediterrán térséghez tartozik kb olasz mentalitás de a porosz oktatás miatt a német fegyelem jeleivel.
Szerintem alapból jó a magyar mentalitás.
A többség szorgalmas, szereti a családját megtesz mindent érte, kidolgozza a belét a célért. Alapból jó munkaerők. Elvannak a természettel élvezik is.
Szeret lazulni, sütögetni, haverokkal iszogatni, meccsek.. internet autó..kis kultúra.. színház.. ez kb le is fedi az igényét.
Az emberek ebben a burokban jól élnek, ha erre megvan a pénzük akkor nem fognak lázadni. 80/20 szabály..az emberek 80%a normális a 20% szarházival van a gond és sajnos ezek kéznyoma mindenhol látszik.
Ellenzék próbálkozik a klasszikus forradalomcsináló technikákkal.. egyetemről induló forradalom..majd a pedagógusok is csatlakoznak.. utcai zavargások amik eszkalálódnak.. a fentiek miatt nem működik.

#1458179 Ibiza Előzmény: #1458092

ha én látom OV látja és te is látod akkor látták "nyugaton" is. Nem bonyi egy sima számtani példa. Ha még 100kell nekem valamiből télen ami 4 hónap múlva lesz és havonta csak 10 jön akkor mennyi a hiány? általános suli 3. osztály.

#1458132 TrendMan Előzmény: #1458097

Közben kisakkoztam:

Az árképlet jónak tűnt, de benne van a mindenkori világpiaci ár és a jelenlegi világpiaci áron már nem olyan jó.

Csak így lehet, Szijjártót átverték, emberek!

#1458131 KawaBazsy Előzmény: #1458120

Ok, ez legalább világos állásfoglalás, manapság ezt is meg kell becsülni..

#1458120 Spade Előzmény: #1458116

Nem, a válasz az volt h ov, aki szódával még elmegy jelentsen ez bármit is.

#1458097 TrendMan

Ez a hír hogy illeszkedik a képbe:

https://444.hu/2021/09/27/alairtak-az-uj-szerzodes...

???

Emlékszem, ennek akkor nagy sajtója volt, szóltak a Fideszes tam-tam dobok, hogy milyen jó lesz?

Most meg azt hallom, hogy Mészáros Lörinc megvette az MVM-et és egyből be kell oda fizetni néhány ezer milliárdot.

Meg vagyok zavarodva teljesen:

Továbbá:

https://index.hu/gazdasag/2022/05/18/szijjarto-pet...

"Ugyanakkor megjegyezte: a tavaly szeptemberben aláírt hosszú távú gázvásárlási megállapodásban kötött árképlet „sokkal-sokkal kedvezőbb, mint az azt megelőző 20 évvel korábban megkötött szerződésben alkalmazott árképlet”.

#1458092 Spade Előzmény: #1457926

Ez könnyű, csak nézzük a közelmúlt történéseit és ne is menjünk tovább. Ov volt az eu-ban az egyetlen a vezetők közül, aki előre látta h az energia (szén,olaj,gáz,áram,urán) embargó mekkora hülyeség, ezért csak ov-t tartom olyannak aki lát a pályán és van elegendő esze felfogni azt. És azt mondom h ez szódával még elmegy. A többi meg idióta fasz aki ilyen egyszerű dolgot nem tud kiszámolni, bidével, meg a többi angolszásszal illetve a teljes ellenzékkel együtt. És az a rendszer amelyben ilyen hülyék kerülhetnek hatalomra meg a csúcsvezetésbe, és azt hagyjuk is h a választáson hány halott szavazott rájuk, az nem lehet jó mert előbb utóbb katasztrófát katasztrófára halmoz és ez azt jelzi h nyeu-amcsi egy erősen hanyatló civilizáció. Az orosz meg a kínai, meg nem az én világom

#1457926 KawaBazsy Előzmény: #1457732

Ok, akkor valljál színt, kelet, vagy nyugat? Hova szeretnél tartozni a JELENLEGI kínálatban?

#1457776 matgab Előzmény: #1457732

ja, ugyanezt írtam. Vak, vagy hülye az aki boldog annak tudatától, hogy itt mi nyugaton micsoda nagy szabad demokráciában élünk.

Ott is és itt is megy a megfigyelés. Ott is és itt is szűk emberek csoportja hozza meg a döntéseket választói felhatalmazás nélkül (ugye pl. az EU-s parlamentben nem is személyekre szavazhatunk, csak pártokra, akik azt delegálnak , akit akarnak).

Ott is és itt is vannak tabutémák, amiket ha megemlít az ember, vagy kételkedni mer bennük, akkor már viszi is a rendőrség. Itt nyugaton egyre több ilyen vizsgálhatatlan tabu van , keleten meg már eleve sok van.

Még abban sincs különbség, hogy magát mindegyik rendszer demokratikusnak tartja. A keleti egy kicsit profánabban hazugabb, a nyugati meg totál képmutató. De egyik sem demokrácia.

De sok embert boldoggá tesz itt és Oroszországban is, hogy azt gondolják, hogy ők valódi demokráciában élnek. Itt kicsit profibban van előadva a mese.

Ajánlom figyelmedbe:John…

#1457773 TrendMan Előzmény: #1457724

Ajánlom figyelmedbe:

John Kay: Oldalazás c. könyvét (anno HVG könyvek között jelent meg)

Persze az világos, hogy krízis helyzetben ez így nem tud működni.

A baj az, hogy a diktatórikus rendszerek prosperitás idején sem szedik össze azt a fejlődési többletet, amivel egy krízist viszonylag épen át tudnának vészelni.

#1457746 Ibiza Előzmény: #1457706

A világ folyamatosan fejlődik. Ma egy átlagember nagyobb tudással bir mint egy 100évvel korábbi kiemelkedő tudásúnak számitó ember.
A mai ember lényegesen jobban él a régieknél, a táplálékkal nincs gondja az információ a rendelkezésére áll, némi alkalmazkodással igényszintjén élhet.
Apám gyerekként még arról álmodott egyszer talán lesz biciglije és kilakhat szalámiból. Lakásra házra nem is gondolt.
A világ szinesen szép.
Ma már összenyomódott a világ. pár óra alatt ott lehetsz ahol akarsz, a leveledet 2mp alatt olvashatja a cimzett a világ eldugott pontján.
Az utak, a gépesités a repülés a vasút a hajózás a magas szintű navigáció a tudomány és információ hozzáférhetősége megváltoztatta a világot.
A világi élet a demokrácia, a kasztok és röghöz kötöttség megszűnése átszervezte a társadalmakat.
Egy békés egymás mellett éléssel a kultúrák találkozásával, vidám kereskedéssel a föld javainak megosztásával egy boldog és elégedett világ lehetne.
A kelet és nyugat szinonimáját a kulturáltság illetve kulturálatlanság szinonimájaként használják tévesen.
A valódi keleti kultura régebbi és kifinomultabb a nyugatinál, a tudomány és a matematika sokkal korábbi a keleti kulturákban. Az európai országok és Anglia még 1800-1900as években is elmaradott térség volt.
Ha európát nézzük a nyugati rész azért fejlődött mert gyarmatositott, leigázott kirabolt népekek, közben elszedte az ottani tudást kulturát.
A gyarmatositásról csak annyit a mai olajcégek attól gazdagok mert egyszer becsaptak elvettek gazdag területeket az emberektől, az ottani emberek a mai napig csak vendégek saját országukban max kényszermunkát végezhetnek saját országukban a haszon pedig külföldön csapódik le. Lásd shell..kagyló kereskedő cég volt és ráéreztek az olajra..De ez nem csak olaj, legyen az gyémánt gáz guano..

#1457732 Spade Előzmény: #1457706

Terelés ? A kínai vagy orosz totális kamerás megfigyelés mennyiben különbözik az amcsi franszia angol német stb térfigyelő rendszerektől és az amcsik egész világ lehallgatásától ? Egyébként bár neked válaszként írtam, de nem neked céloztam,. nemtom miért érezted magad találva

nem látok a világon demo…

#1457724 matgab Előzmény: #1457677

nem látok a világon demokratikus rendszert. Talán Izlandon létezik ilyen. Vagy Uruguay-ban.

Az, hogy valamely államok kikiálltják magukról hogy pk demokratikusan működnek, attól én még azt látom, hogy egyáltalán nem. Vagy legalábbis semmivel sem demokratikusabban, mint a magát demokratikusnak tartó Kína vagy Oroszország. Annyi a különbség a nyugati és a keleti "demokráciák" között, hogy a keletiekben egyértelmű, hogy ki a vezető, míg a nyugatiakban a politikai bábok mögött azt sem látjuk, hogy kik a valódi döntéshozók. Kik diktálják a politikai mainstream témákat. Kik azok akik felkapják egy drogos bűnőző rendőri intézkedés közbeni halálát és csinálnak belőle egy BLM mozgalmat, kik azok akik meghozzák a döntéseket arról, hogy Európát el kell árasztani migránsokkal, vagy, hogy ki kell nyírni az európai jólétet... És teljesen ki épp az aktuálisan kirakatba tett báb az irányítás rendszere nem változik.

#1457706 KawaBazsy Előzmény: #1457634

Én biztos nem csápoltam egyik mellett se, sőt, szóba se hoztam. Ez csak terelés.. Nem a kommunizmus, meg a fasizmus, hanem nyugat, s kelet közt kell választani. Nem pedig nyugatról keletet dicsőíteni..

Manapság mindenki minden…

#1457677 TrendMan Előzmény: #1457632

Manapság mindenki minden időben tudatmódosítók hatása alatt áll.

Különösen a gyűröttnadrágos és barátai ott fent, fogalmuk nincs a magyar rögvalóságról, leadja az ukázt aztán a beosztottai pánikszerűen próbálnak valami csinálni belőle, ami teljesen életidegen.

Ha meg nem adja le, akkor lefagy a rendszer úgy ahogy éppen van.

Ezért sem jók azok a rendszerek, ahol egy önjelölt nagy arc osztja az észt fentről, ez max válsághelyzetben lehet jobb megoldás, mint egy olyan rendszer amely ugyan oldalazó módon, de demokratikus döntéshozatalra épül.