Légyszíves mesélj még nekem a qucki szimulációról, hogy ha majd kétségek közt hányódom, tudjak mihez nyúlni. Ksz.
Légyszíves mesélj még nekem a qucki szimulációról, hogy ha majd kétségek közt hányódom, tudjak mihez nyúlni. Ksz.
amikor kétségek között hányódsz, ne feledd, a matematika a barátod, neked is adott a lehetőség odapattintani egy quicki szimulációt és ellenőrizni h kongruens-e a számtásaiddal a pálya, amit a magyar adatok rajzolnak
lehet, h együtt buliztak a prájdon :)
te mikro (vállalati) szintről írsz, én meg makro (aggregát nemzet gazdasági) szintről, de az inflációt ez utóbbin lehet igazán értelmezni
Egyébként nemtom miért gondoljátok h megáll az infláció növekedése, amikor a hülye fasz eu vezetők még nem hoztak döntést arról h,megembargolják -e az orosz gázt vagy sem, mikor az egyetlen ötletük h a mi gázunkat olajunkat igazságosan elosztják majd maguk között.Amíg ez el nem dől addig az infláció nem törik. A béremeléseknek meg lesz majd ellenszere, mégpedig a németektől elinduló elbocsátás hullám ami a német multikon kersztül majd ide is begyűrűzik valamikor..
Öö azt nem tudom, h honnan ismeri, már régebb óta ezekben a körökben melózik..
https://magyarnemzet.hu/velemeny/2022/07/masolat-r...
írhat bármit, ahogy egy klasszikus is mondá, "csak apályban látszik, kin volt fürdőruha"
Na épp ettől tartok, hogy a matematika nem Fidesz közeli és a nyilatkozatok mögött nem sikeres matematikai szimulációk és jövőkutatás áll, hanem az a gyakorlat, hogy ők majd kurucosan odanyilatkoznak bárkinek és ez elég.
A végén majd, ha kiteljesedik az argentin pálya, amelyen vagyunk, 2 Mio nyugdíjas és 3 Mio vidéki szegény ember még mindig azt fogja hinni, hogy mi tulajdonképpen nyerésben vagyunk, mert az M1 híradóban ezt hallották.
elméletbe fasza amit írsz, csak a gyakorlatba, amikor nap mint nap kevesebbet ér a fizetésed, a munkáltató azt mondja, hogy kapd be a bokám, mert év elején van bértárgyalás, addig maradj a seggeden, de azóta a béremelést az infláció többszörösen megette, a derék munkavállaló azt mondja oké, akkor áruba bocsátom a testem, s meglátjuk mennyit ad a versenytárs, a versenytárs azt mondja, hogy oké megadok +50%al magasabb fizetést is (true story), csak gyere, mert hónapok óta nem találok embert.. akkor ki a hülye? az aki +50%ot is megad, mert emberhiányba van, az aki nem emel, vagy a munkavállaló, aki az életszínvonalát próbálja fenntartani? vagy az, aki azt mondja, hogy oké, látom kezd kialakulni egy népvándorlás, előre menekülök, emelem az emberek fizetését, nehogy még többen mondjanak fel...
a szimulációba tedd be, hogy az euró már nem 360 hanem lassan 410, a kereskedők ezt is figyelembe veszik, amikor kinyomtatják az árcédulát... lehet a miniszter úr még mindig a 360as árfolyammal számol, amibe tényleg nem fér bele a béremelés, de még a ft gyengülés sem...
ezt itt hagyom megcsodálni, hogy kamatemelés után, miként korrigált 2 napig, s után nyomott egy padlógázt, hogy új csúcsra menjen..
Én úgytom, h nagy márton nem dolgozott az mkb-nál sőt mindig az ellen (szabályozó) oldalon (mnb , kormány ) állt. Mindenesetre ragyogó ötletei vannak majd meglátjuk h működnek-e
Nem olvasted el elég figyelmesen amit írtam, nem ment el az eszem, sőt :)
"nagy mártonnak teljesen igaza van nem célszerű gejeszteni az ár bér
spirált verbálisan meg különösen nem,elég lett volna az aldinak csak a
béremelést kommunikálni"
Amikor már agresszív kamat emelés van, akkor az inflációnál igen is rengeteget számít a pszihozis mint a tőzsdén is mert pont olyan várakozás. Egy helyzetben tök mind1 mi volt előtte az inláció a jövcőbeni várakozásra vonatkozik. Csakl futass le egy egyszerű szimulációt és látni fogod milyen brutális különbség jön ki ha a jövőbeni árat a maihoz képest x*1.1-re várod vagy esetleg csak x*1.05-re vagy csak x-re esetleg x*0.95-re és minden más feltétel ugyanaz.. Érdemes a gondolkozás filózgatás közben számolni is kicsit, a mnatematika az nem fidesz még csak nem is NER közeli :)
Most volt a 30 éves érettségi találkozónk, az egyik osztálytársam az MKB-nál dolgozik, viszonylag felül.. Azt mondta, h ez a Nagy Márton egy durván sötét arc..
Nagy Mártonnak igaza van?? Elment az eszed?
Nem az Aldi béremelése gerjeszti az inflációt, hanem az idióta költekezés meg az, hogy a forint iszonyatosan gyengül a többi devizához képest. Mivel Mo alapvetően mindent importál szinte, ezért az import jelentősen drágítja az árszínvonalat. Ez tolja fel az inflációt és erre még halmozódik a globális infláció - ami a jegybankok "nagy pénznyomtatás" játékának az eredménye.
Emellett ne emeljék a cégek a béreket? Most amikor már a fél ország elhagyta az országot vagy nyugdíjba ment és alig találni munkaerőt?
Ki a franc fog neked dolgozni az eddigi fogyasztói kosarának 70%-áért?
És a politikus fizetés emelése (nem 10%, hanem duplázások történnek) az meg felháborító, akkor amikor ilyen kommunikációt nyomnak, hogy ne emeljenek a cégek bért. De azért a nyugdíjakat ők is emelik, mert az a fő szavazó bázis. De a tanárok, rendőrök, tűzoltók, orvosok , közigazgatásban dolgozó "csinovnyikoknak" Nagy (barom) Marcika egyértelműen üzent: ne számítsatok béremelésre.
Ez a csávó kártékonyabb a magyar gazdaságra , mint gyurcsányék bármely gazdasági minisztere. Rohanunk egyenes Dél Amerikába az árstopjaival meg az idióta kommunikációjával!
Mondom én, aki 2000-2020 között egyértelműen Fidesz támogató voltam. Sajnos a fidesz azóta letért a nemzeti konzervatív polgári irányról.
Ez egy faszság sztem mert a cseheknél majdnem ugyanekkorát emeltek előtte. De önmagában ez csak akkor hat vissza igazán a forintra, ha az infláció tetőzik addig a várakozás úgyis az h a csillagos égig emeli az mnb a kamatot, vagy ha a fed és az ecb nem emel tovább a recessziós félelmek miatt, ami nincs is olyan távol
Ha kamat spreadet maximálják az még kevésbé lenne piackonform. mert így tere van a versenynek ami ezt a spreadet csökkentheti főleg ha csökkenni kezd az infláció, továbbá ha lassul a gazdaság is, szűkül a hitel kereslet. És nagy mártonnak teljesen igaza van nem célszerű gejeszteni az ár bér spirált verbálisan meg különösen nem,elég lett volna az aldinak csak a béremelést kommunikálni és nem az inflációra fogni, mert igazábol a többi szférához képest elmaradtak a béremeléssel az aldinál. A képviselők és ME béremelés az a ciklus kezdetével függ össze amit ilyenkor kell 4 évre rendezni h az infláció meglódult közben az pech és nem okozat és nem is ok.
emésztgessük Nagy Márton szavait
https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220702/nagy-...
ez alapján ha megfelezzük a képviselők fizetését, vagy Orbán dupájára emelt fizetését negyedelik, akkor az infláció máris megszűnik... fene az emberek pofájába, hogy megakarják őrizni a jelenlegi színvonalat, amit folyamatosan elinflálnak...
na , már meg is kapta a cégünk a tájékoztatást a bankjától, hogy az ÁSZF-ben leírtak miatt (miszerint a törvényi előírások változása miatt egyoldalúan módosíthatják a díjaikat) ezentúl az átutalások esetében az eddigi X + 0,3% max 6000 ft helyett X+ 0,3% max 10.000 ft lesz a díj.
Amúgy az érdekes, hogy a kormány miért nem olyan intézkedést hozott - az amúgy valóban szemét módon csak a hitelkamatokat emelő , a betéti kamatokat meg egyáltalán nem változtató bankok ellen - miszerint az átlag betét /hitel kamat spread-et maximálják??
Azzal valóban segítették volna az embereket, így viszont ez csak egy plusz adó mindenkinek a nyakába.