Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

xxx Ördög ügyvédje xxx

#1425826 matgab Előzmény: #1425633

Tanár sincs már sok. Fiatal meg főleg nem. A tanárok 70-80%-a nyugdíjas lesz 10 éven belül. A fiatalok között meg egyáltalán nem pálya a tanári állás. Sztem itt 15-20 éven belül olyan hiány lesz tanárokból, hogy arról kódulunk. Ott lesznek az iskolák meg úgy ahogy a gyerekek is, viszont nem lesz aki tanítson. Nemhogy minőségileg, de sehogysem.

xxx Ördög ügyvédje xxx

#1425665 Koffein Előzmény: #1425633

Kapnak cafetériát? :)

így hirtelen ezeket találtam

https://officina.hu/belfoeld/239-pedagogus-bertabl...

https://officina.hu/belfoeld/240-pedagogus-potleko...

habár a fizikai meló üti a szellemit, mit oktatgatnak? el kell menni kukásnak... :P

viccelünk, de szarul áll a helyzet... tűzoltók is 200e körül kapnak, a rendőrök is 300e alatt

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220510/netto-2...

300rendőr fel is mondott a legelső nap, ahogy a felmondási tilalomnak vége

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220618/vege-a-...

xxx Ördög ügyvédje xxx

#1425633 TrendMan Előzmény: #1425601

Kukás kevés van, tanár meg sok.

A kukások keményen dolgoznak.

A tanárok kapnak caffeteriát.

xxx

#1425568 Koffein Előzmény: #1425444

Na igen, és 450e-ért (ami nettóba ~300e) se találnak kukást. Lacháza-Dömsöd vonalon is panaszkodnak az ismerősök, hogy 1-2hét késéssel viszik el a szelektívet.

Ha úgy globálisan nem tudják az inflációt megállítani, akkor az elkövetkező években sokan csúszhatnak egy két szinttel lentebb.

vármegyék ispánok, előre megyünk vagy hátra?

#1425446 Ibiza Előzmény: #1425441

szerintem dobtak egy gumicsontot.. az egész társadalmi felépités nem ugyanaz a rendszer mint régen. Lázár mondta 2022ben biztos nem.
Amúgy annyi rémlik, már a komik is át akarták irni a megyék határait.. nem merültem el benne miért gondolják logikusnak..
Egyébként is az európai normák felé kell menni.. még ha németeknél is vannak tartományok.. svájciaknál kantonok..stb stb
Amúgy is van egy avitt dohos hangulata régi rendszernek..mégha a boldog békeidőket idézi sokaknak..rangok cimek nélkül ki lenne herélve.. de ezt nem lehet visszahozni.. ott volt az erős társadalmi megosztás ami ma már elmúlt.. egyenlőség demokrácia..

xxx

#1425444 Ibiza Előzmény: #1425320

Szerintem nem lehet összehasonlitani mert szerintem egyediek a magyar vásárlási szokások. A háztartási kiadások megoszlása is más. Mindig lehet jobban csinálni de tény, soha nem éltek ilyen jól az emberek. A korábban lecsúszott emberek is kezdenek helyre jönni a romák is bekapcsolódtak a munkába. Most olvasom 450ezer felett keresik a kukásautó sofört. Most az alacsonyan képzettek is jól megélnek. betanitott munkások, targoncások, pénztárosok, elektronikai- vagy autóiparban dolgozók... asztalosok, viz és villanyszerelők.. karosszériások..felszolgálók szakácsok..

Mindig lesznek lecsúszott emberek, olyanok akik nem ismerik a világ működését, lumpenek, szenvedélybetegek, mentálisan betegek. De ide tartoznak azok a nyomi értelmiségiek akik azt hiszik maga a diploma az feljogositja őket a jó életre, tévednek, piaci igények vannak azt fizetik meg aki ezeknek az igényeknek megfelel.. piacképes a tudása. pl ki a fa..mnak kell egy semmire nem jó bölcsész..

igen talán változni fog a helyzet..de már egy válság sem a régi.. covid válság meg sem kottyant.. hatalmas virtuális pénz van a világban..

vármegyék ispánok, előre megyünk vagy hátra?

#1425382 matgab Előzmény: #1425323

azon gondolkodom, hogy a megyei autópálya matricából vármegyei autópálya matrica lesz, vagy vármegyei hintómatrica, vagy nem is lesz matrica, csak hintó és szekér, akik ingyenesen közlekedhetnek a sztárdán (vagy földút lesz abból is??)

xxx

#1425320 Koffein Előzmény: #1425180

Az emberek jobban élnek, mint éltek 10-15évvel ezelőtt, ami most változni fog az infláció miatt...

Más téma, a vásárló erő, a többi országokkal összehasonlítva, abban tényleg kullogunk. De a mondó vagyok, hogy a saját versenyünket kell futni s nem a szomszédot nézni...

Lehetne jobban csinálni? Biztos, hogy lehetne...

xxx

#1425185 Ibiza Előzmény: #1425180

:) te meg élsz? Elhiszi mert látja. KB 1000emberrel vagyok kapcsolatban, a család is nagy és széles retegzodesu.

Persze a lustak, a mindent szetagyalok a mindenen simán atlatok azok főnek a saját levukben és közösségi médiákban osszák az eszt. Így jártak. Sima szakmunkasok keresnek 3-500e. et aki dolgozni akar az tud. Ezek nagy dolgok.

A kutya ugat a karaván halad.

xxx

#1425184 Ibiza Előzmény: #1425160

".. Ha megkapjuk az eus pénzeket akkor magától visszamegy, ha vége a háborúnak akkor beerősödik minden." powered by ibiza :)