Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Budapest

jó van az úgy

#1428260 Ibiza Előzmény: #1428237

Miért fizetne az állam? Anno a piaci ár 10-30%áért adták el a lakásokat pont ezért, mert a komcsik semmit nem költöttek a házakra csupán államosítottak.
Fel kell nőni.
Ezt írtam párszor 100éves lepukkant házak hogy érnének 1-1,3milliót/nm

jó van az úgy, kivéve a tetőtér és a lakók ...

#1428251 TrendMan Előzmény: #1428237

"A beépítés alatt álló tetőtérben néhány hete tűzeset történt - számolt be róla a VI. kerület polgármestere hétfőn közösségi oldalán. Soproni Tamás (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) jelezte: egyeztetett a társasház közös képviselőjével és minden segítséget megadnak a házban élőknek, amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak nekik."

--> Tehát a társasház tetőtér beépítéssel akart extra forrásokhoz jutni, de ott is valami gallyra ment és az omlás alighanem a tűzeset nyomán következett be. A tetőtér beépítést pedig csak az önkormányzat engedélyezheti, tehát ők is benne vannak nyakig.

jó van az úgy

#1428237 TrendMan Előzmény: #1428227

Tehát az állam sem akar fizetni.

És Budapest az állampárt vs. ellenzék szembenállás áldozata is ...

Egy átlagos méretű társasház tetőfelújítása 2-3 éve 30 Mio körül volt, ez akkor most 50 körül lehet. Ebben nincs benne a homlokzat.

Közben szerintem az állampárt arisztokratái már ezeknek a belvárosi telkeknek az értékét figyelik, milyen jó üzlet lesz, ha majd ezeket az öreg épületeket lebontják és újra beépítik ...

jó van az úgy

#1428227 Koffein Előzmény: #1428221

Nincsenek források, mert a társasházi lakók a minimumot akarják fizetni. Szeretnék ha lenne felújítás, de ne az ő költségükön... meg van a másik része, a befektetők, akik ugyancsak nem akarnak fizetni, mert soha nem térül meg, a nyugdíjas meg azt mondja, ma még vagyok, holnap meg meghallok, minek fizessek többet?

Pont a múlt hónapban beszéltem a ház felújításról a közösképviselőnkkel, hogy nyújtsunk már be valami pályázatot valahova, mert már 100éves, vannak részek ahol omladozik, egyúttal a szigetelést is meg lehetne csinálni stb.. azt mondja, hogy pályázati pénzek pest megyére több mint tíz éve nincsenek... pest megyén kívül még találni, de bp e téren reménytelen...

Mivel világ város, jön egy halom turista, úgy lenne a korrekt, ha az állam beszállna az épületek felújításába, állag megóvásába, szigetelésébe.. basszus, 100 éves házakról beszélünk, óriási felújításai költségekkel, amit egy társasház nem tud kigazdálkodni...

jó van az úgy

#1428221 TrendMan Előzmény: #1428216

Kell, de itt inkább az a kérdés, ki fizetné a révész?

Egy átlag társasháznak nincsenek forrásai, ahogy látom már az önkormányzatoknak sincsenek - és egyre több épület múlt el 100 éves ....

Nem lennék a közös képviselő helyében - és azok helyében sem, akik munkából térnének majd haza ...

Horn Gyula utcza

#1420162 Koffein Előzmény: #1420154

valami olyasmi törvény van, hogy halottnak kell lennie.. egy éve halt meg Törőcsik Mari és máris elnevezték a feneketlen tó körüli parkot Törőcsik Mari parknak..

Horn Gyula utcza

#1420154 Fornit

https://444.hu/2022/06/08/a-fidesz-nem-akarta-de-l...

Horn Gyula utca, Göncz Árpád városközpont, Antall József utcák.... lassan de biztosan a kora 90-es évek politikai elitje képviseltetni fogja magát a várostérképeken.

Nincs valami olyasmi törvény, hogy valakiről közterületet elnevezni csak a halála után 50 évvel lehet?

tipikus magyar jelenet:

#942462 TrendMan

https://infostart.hu/sport/2022/03/08/zebran-gazol...

„Láttam, hogy az autóknak sárgára váltott a jelzőlámpa, az egyik már meg is állt, én pedig hozzá vagyok ahhoz szokva, hogy ilyenkor gyorsan zöldre vált a gyalogos lámpa, ami itt nem így volt, vagyis túl hamar léptem le az úttestre. Sajnos egy autós pedig pont gyorsított, hogy még átérjen a sárgán, és elütött” – emlékezett vissza a felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes kenus. Első gondolata az volt, hogy mi lesz, ha nem tud újra lábra állni és sportolni.