Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Népmozgalom?Ne hülyésked…

#1400290 matgab Előzmény: #1400288

Népmozgalom?

Ne hülyéskedjetek már srácok!

Vagy dolgozik valaki vagy politizál. De ha úgy politizál, hogy valaki nem pénzeli, akkor az éhenhal.

Tehát ahhoz, hogy politizálj, ahhoz be kell állnod egy pártba, mert a párt az állami pénzek lenyúlásából finanszírozza tagjait, vagy kell keress egy jó gazdag embert, akinek érdekében tevékenykedhetsz (pl. Soros).

Aztán kell hozzá a média háttér, hogy hallasd a hangod meg társadalmi támogatói bázist szerezz.

Ezt nem értem amit írsz.…

#1400288 matgab Előzmény: #1397956

Ezt nem értem amit írsz...

Pedig a pf-en is megírta hamutartó, hogy mi Ibizával itt szopkodjuk egymás f.sz.t...

85 %-ot el lehet dönteni excel táblából vaze ???

#1399859 TrendMan Előzmény: #1399729

Értelmezésem szerint a szociáldemokrácia is ilyen volt anno.

De akkor még volt a társadalomnak önvédelmi ösztöne, most nem biztos.

Szerintem '56-is, bár tudom ott diákszervezetek is játékban voltak.

Sőt tovább megyek: A pesti utca vicce a vérzivataros időkben is ilyen alulról szerveződő önvédelmi mechanizmus volt :)

#1399729 Spade Előzmény: #1398830

Jó, mondj legalább egy ilyet a történelemben. Utoljára ilyen talán Jézus volt, de ha isten volt az is felülről jött.

#1398830 TrendMan Előzmény: #1398785

Na ja! Nem felülről vezérelt mozgalmakra gondolok.

Az igazi mozgalom a kisembertől indul, lentről, szinte spontán szerveződéssel.

És alapvetően nem hatalmi játékként.

Párt, mozgalom alapítás…

#1398829 Spade

Párt, mozgalom alapítással megváltoztatni akarni érdemben valamit iszonyat naivitás. Először is tisztában kéne lenni a világunkkal de a valódival az azt befolyásoló tényezőkkel, a kapcsolatrendszerekkel a hierarchiákkal a működő és befolyásos hálózatokkal, és akkor de csak akkor olyan kvázi titkos szervezetet kell alaptani mint a malterosok,.célul kell kitűzni hogy a pénzügyek és kereskedés valamint az oktatás és kultúra továbbá a sajtó vezető posztjaiba jussanak, ezeket nagyon jól leírta jászioszi 100 éve. Akkor egy idő után, de csak akkor ahogy terebélyesedik a szervezet úgy nő majd a befolyása. Csurka mindezt jól tudta , de pártként max 10%-t ért el azaz semmit de a maximum lehet 20% de ez már üvegplafon, ez érvényes a mi hazánkra is. A párt és a mozgalmak nem érnek mert nem érhetnek el semmit önerejükkel mert a hatalom ami irányit akkor jó ha nem látható jelentsen ez bármit is, viszont a kvázi tikosság megöli a humanista ideákat a végére

#1398827 Koffein Előzmény: #1398785

Na jha, csak azok nem állnak oda létfontosságú ügyek mellé.

#1398785 Ibiza Előzmény: #1398606

van sok mozgalom, egy része a soros szervezet által finanszirozott gyülekezet. De ott van a momentum mozgalom is meg az MZP közeli Mindenki Magyarországa.. de vannak baloldali és radikális mozgalmak is dögivel.

#1398627 Koffein Előzmény: #1398606

Itt volt a Nolimpia mozgalom (azt megelőzően volt az 1millióan a sajtószabadságért, százezren a netadó ellen) ami a legsikeresebb volt, ami a sikerét követően politikai párttá is alakult, ami a mozgalom halálát jelentette...

úgy gondolom, hogy egy olyan mozgalomra lenne szükség, ami egy ügyet karol fel, s ha elérte a célját, akkor a régit elengedi s új ügyet karol fel, minden politikai cél nélkül...

A valóság meg az, hogy politikai sikereket várnak egy egy mozgalomtól, ha elérnek egy nagyobb követő tábort, akkor politikai zsetonokra váltják s mennek a parlamentbe... abban igazad van, hogy nekünk, a civileknek kellene valami mozgalmat létrehozni, megszólítani a kritikus tömeget, s így hatni a politikusokra...

#1398606 TrendMan Előzmény: #1398554

Ez tipikusan olyan dolog, amelyet belülről lehet elindítani - szerintem.

A megjegyzésedet továbbgondolva:

Egyáltalán milyen bármilyen mozgalom indult el Magyarországon az elmúlt 1-2 évtizedben?

Fogyasztási célú kezdeményezéseken túl én most egyetlen egyet se tudnék felhozni.

Ez vajon jellemző? Mond ez valamit a társadalomról? Mit?

Vagy én látom tévesen?

#1398554 Koffein Előzmény: #1397597

Nem rossz ötlet :) van egy olyan megérzésem, hogy mi nem vagyunk azok az arcok, akik csinálni fogunk ilyen mozgalmat.. jó pár évvel ezelőtt is feljött témaként és ezen a szinten meg is maradt..

"Pedig anyám diplomás, t…

#1397956 Ibiza Előzmény: #1394328

"Pedig anyám diplomás, tág látókörű világot látott ember.."

akkor magadba nézhetnél szemüveges gyógyegér :)

#1397597 TrendMan Előzmény: #1394865

Mi lenne, ha indítanánk egy társadalmi mozgalmat?

Ennek keretében tűzoltók és ápolók beszélgethetnének egymással és tanárokkal arról, hogy mennyire erős megbecsülésnek örvendenek?

#1394865 Fornit Előzmény: #1394570

itt van ez is:

"Jenei elismerte, hogy az orvosokkal ellentétben az ápolók nem keresnek annyit, amennyit kellene. Addig is, szerinte fontos, hogy érezzék, megbecsült tagjai a szakmai közösségüknek, mert akkor „talán még egyet nyelnek, még egyszer összeszedik az utolsó tartalékaikat, megpróbálják túltenni magukat a pandémia időszakával együttjáró kiégést, és tesznek a betegekért”. "

https://444.hu/2022/05/27/a-korhaz-foigazgato-szer...

Szerintem Jenei úr sem annyit keres amennyit kellene. Hanem sokkal többet.

Vehetne egy mély levegőt, nyelhetne egy nagyot, és példamutatva indulhatna harcba a napi minimálbérért. Üvöltve verné az asztalt, ha átlagfizetést akarnának adni neki.

#1394570 Koffein Előzmény: #1394563

ilyen világot élünk, amikor ilyen faxságokat nyilatkoznak... ízelítőt kapunk az elkövetkező pár év hangulatáról, intézkedéseiről...

„sokféle motiváció létezik: a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek. Minden egyes szakmánál más és más. Egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalinlöket."

https://hvg.hu/elet/20220526_Parragh_A_tanaroknak_...

valamiért már fel se idegelem magam, csak fogom a fejem...