Regisztráció Elfelejtett jelszó

Amibroker

Re: nincs cím

#127361 zozzz Előzmény: #127340

Nekem nem megy azzal se, amit felraktál. Viszont ha a broker.newcharts-t file-t kitörlöm, akkor elindul, de ekkor nincsenek chartok, ami szintén cumi. Valamilyen rejtett fájllal vagy registryvel komminukál. Azt kellene megnézni vmilyen progival, hogy hova nyúlkál elinduláskor, de nekem nincs ilyen progi, utána kellene nézni melyik tudja ezt. Van esetleg vmi ötlet?

A fenti feltételezésemet támasztja alá, hogy virtual XP-n továbbra is megy, mivel itt nem tud belepiszkálni a registrybe, mivel nincs.

5.00-val semmi gond, már csak azért is, mert ott még nincs broker.newcharts file. Ott még broker.charts és broker.bcharts fájlok vannak, ezek lettek 5.1-től a broker.newcharts -ba integrálva. Talán errefele kellene keresni a megoldást.

Ami még érdekes, hogy neked nincs név a "registered to" mellet, nekem meg van, ha jól emlékszem, hiába rakom fel azt a verziót, amit küldtél, de ezt még kipróbálom még egyszer majd.

Akinek kell egy tuti AMI…

#127358 Zabás

Akinek kell egy tuti AMI privátban jelentkezzen! 2009-09-22-ig adatok betöltve!

Extra indikátorokkal!

Peti DLL-el!

kaptam sok privit, inkáb…

#127347 _pda_

kaptam sok privit, inkább it válaszolok ;-)

a lényeg, nem a verzió számon múlik feltétlenül, h mi működik és mi nem

történt pár észrevétel avátozásokkal kapcsolatban, ebből én 2 lényegest látok:

1; a host fájl szerkesztése

2; az AQ által letöltött dll megjelenés a pluginok között

a kettő egymástól független történet, gondolom TJ jó sokat gondolkodott a megoldáson :))

én csak a dll témával szembesültem, azt megoldottam és működött is a dolog, DE sokadik frissítés után nálam is jelentkezett a lic err. probláma

hazavágta az AB-t mint nálatok

a megoldás:

szétbontottam az AB telepítőjét és megnéztem mindent pontossan, h hová tesz, fájlokat, reg bejegyzéseket

ez után gyártottam a szétszedett cuccból egy install nélküli, mondjuk portable verzió

át kell a beállításaiban mindent írni az elérési utakkal kapcsolatban, még a betöltött afl -eket is az editorban

MŰKÖDIK

szóval ennyi

AQ-t még nem raktam fel, de azt is ki fogom próbálni, h ebben a felállásban működőképessé lehessen tenni

akit érdekel a szétboncolt telepítő, az alábbi linken leszedheti

a lényeg az egészben az install_script.iss fálj, mely tartalmazza az összes infót a telepítéssal kapcsolatban

így nem kell vakon turkáni a registryben, mega fájlok után

az adatbázisok nem mennek tönkre, tehát a install nélküli vezió alá simán berakható, persze az elérési utak módisításával

tehát az eredeti AB mappákat ne szanáljátok, hanem mentsétek el, hiszen a beállításokat tartalmazó fájlok kellenek bellőle, meg az adatbázis is

itt a szétboncolt AB520 letöltés:

http://rapidshare.com/files/283592797/2.rar.html

aszem 10 letöltés enged a RS, ha elfogyott, tegy e fel valaki újra

tehát a helyes metódus:

-AB mappát elmenteni

-uninstall

-registry pucera

- akárhol a gépen létrehozni egy új verziót, bekonfigolni

javaslat a továbbiakkal kapcsolatban

csak AB és AQ elnevezéseket használjunk, tudjátok a gugli sok mindent megtalál ;-)

#127307 apafi Előzmény: #127254

Megnéztem linux boot-tal is /fiam nagy linux fan/ Nálam nincs még rejtett dll, lehet azért, mert még nem frissítettem az 5.1-es Amit.

Friss rendszer utáni Ami…

#127301 apafi

Friss rendszer utáni Ami telepítésnél én már kikapcsoltam a hálókártyát és úgy tettem fel AQ nélkül. A Regisrtyben TJ-ben mégis találtam pl- AQ-t behívó parancssort, bár szerintem nem is lett volna mit indítania, de biztos ami biztos töröltem.. Tűzfalon broker.exe letiltva. Csak ez után engedélyeztem a hálókarit.

Ettől függetlenül bármi más is küldhetne kifelé adatok, akár a Microsoft felé , ahonnét már csak kapcsolat kérdése az Amibrokerék felé való adatszolgáltatás.

"danih" által írtakat is megbuhiztam.

Mostanában szoktam nézegetni a router log-ját is, de adott ip-ről nem tudom pontosan megállapítani a domaineket.

Egyenlőre megy /5.1 update-elni nem mertem/ , ha behalna visszalépek egy korábbi Restore ponthoz, meglátjuk mi lesz belőle.

#126691 danih Előzmény: #126666

Hoppá!

Amennyiben ez a check az amibroker.com-mal (azon az IP-n található számítógéppel) kommunikál, akkor azoknak, akiknek még működik ajánlom a következőt:

1. Menj a C:\Windows\system32\drivers\etc könyvtrába

2. Nyisd meg a "hosts" fájlt valamilyen editorral

3. Keresd meg a "127.0.0.1 localhost" sort

4. Szúrd be alá ezt: "127.0.0.1 amibroker.com" (" jelek nélkül persze)

5. Restart

Így amikor a esetleg a rendszer az amibroker felé adatot kérne/küldene mindig timeout-olni fog, nem történik semmi.

Akinek van tűzfala az pedig nézze meg a beállítások között van-e kivétel a "Broker.exe"-re nézve, ha van, törölje...

#126661 Ozzy_ Előzmény: #126535

laptopon core 2 CPU 1,73MHz meg se kottyan neki.

Asztalin AMD Athlon64 2,8GHz szintén.

De ez attól is függ, hogy milyen függvények mennek épp amibrokiban.

Ha valami bonyolult számítást kell végeznie realtime-ban, akkor akadhat.

#126659 zozzz Előzmény: #126627

Na, azzel se megy. Total elszallt nekem 5.1 és 5.20. Viszont ha kitörlöm a broker.newcharts fájlt, akkor elindul, de így nincsenek indikátorok. Beszoptam rendesen. Valahová elszórhatott rejtett fájlokat és azokkal kommunikál. Kész, K.O.

#126641 Virkir Előzmény: #126640

Érdekes ezek szerint mindkettő igen érzékeny lehet a hw. szoft. környezetre mert nekem meg az exporttal volt olyan, hogy megnyitáskor meg napközben egyszerűen elszálltak az addigi adatok csak 1-2 nap maradt meg.

A .dll-el ilyen gondom nincs.

danih

Próbáld ahogy írtam rakd fel a 4.90-et majd frissítsd az 5.20-vel nálam így megy.

#126640 balacy Előzmény: #126638

én hagytam a próbálkozást vele , mert a peti_export ment rendesen elötte.

Biztos, hogy nálam volt a gond, mert másoknak meg ment rendesen, lehet, hogy csak az itteni levegő nem volt jó neki :)

#126638 danih Előzmény: #126636

Hát az nekem is fagyizott szépen és csinált kb 5 km-es gyertyákat :)

Megpróbálom 4.90-el ahogy lejjebb irták, bár nem tudom milyen feature-öket veszitek ezzel...

#126633 balacy Előzmény: #126630

Köszi ezt az infót. Lehet, hogy kipróbálom, ha lesz egy kis unalmas oldalazás a piacon.

#126630 Virkir Előzmény: #126626

Valamiért nem szereti az 5-ös sorozatot.

Nekem a 4.90-el szépen megy sőt már azt is kipróbáltam, hogy ha ráfrissítem az 5.20-őt akkor már megy azzal is.