Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX0912

Re: nincs cím

#126683 Csokigyáros Előzmény: #126574

"Veszélyesen alacsony szintre süllyedt az amerikai alapokban a készpénz aránya, a jelek szerint kifogyóban van a vételi erő. Sok technikai elemző által kedvelt mutató az amerikai befektetési alapok készpénzállománya, ez a mutató viszont aggasztó szintre érkezett.

A legutóbbi felmérések szerint ugyanis a részvénypiaci rallyban 4 százalék alá csökkent az amerikai részvényalapokban a készpénz aránya az összes többi eszközhöz képest, ami arra utal, hogy a befektetési alapok ellőtték puskaporukat és nem maradt elég vételi erő a partvonalon ahhoz, hogy a további áremelkedést táplálja.

Egy felmérés szerint ilyen alacsony szinten általában piaci tetők közelében van ez az arány. Legutoljára 2007 nyarán süllyedt 3,5 százalékosra ez a mutató, előtte a 4 százalékos veszélyzónát 2000 tavaszán, az előző hosszpiac végén érte el. Időben visszafelé haladva a következő 4 százalék körüli értéket 1973 elején találjuk, ami szintén részvénypiaci tetőt jelölt. Ugyanakkor a JPMorgan egyik tanulmánya szerint mégis van reményre oka a részvénypiacnak.

A befektetési alapok az év eleje óta jóval több pénzt költöttek el a kötvénypiacon, mint a részvénypiacon. Ezért az amerikai befektetési alapok összes eszközein belül a kötvények aránya jóval a hosszú távú átlag fölé növekedett a részvényekéhez képest, ami a befektetők kockázatkerülésére utalhat. Ha átrendeződés következne be a kötvények irányából a részvények felé, az tovább táplálhatná a tőzsdei áremelkedést."

#126574 Csokigyáros Előzmény: #126564

hát ha kint marad ez a hurrá hangulat, akkor nem lesz itt semmi izgi, visszamegyünk oda ahol kezdtük a mai napot.. :(

ráérünk még esni, ezek szerint...

Nem vitték el a próbalon…

#126548 Robag

Nem vitték el a próbalongomat záróban...

Nem baj, úgyis olyan furcsa érzés volt a hétvége pozi nélkül. :)

#126547 Kitano Előzmény: #126541

:-DDD Hát igen, sokan poziból beszélnek. Equitasból belongoltam záróban.

#126546 rbbj11 Előzmény: #126543

már miért lennék? Én azóta totál nyugodt vagyok :)

Olyan, mintha megszabadultam volna egy óriási súlytól, ami lefeleé húzott. Csak most nincs kedvem dolgozni, ezért firkálok

#126544 Kissherceg Előzmény: #126541

Látszott a tételekben vevő nem nagyon volt, totál kivárás. Se shortos, se longos a záró, semmilyen...

#126540 rbbj11 Előzmény: #126538

sose megy úgy semmi, ahogy a legtöbbnek jó lenne, és ahogy a leglogikusabb lenne :)

#126538 Zabás Előzmény: #126533

Azért az SnP-nek illene 1040-környékére lemenni csak egy laza vissza teszt és mehet fölfele!

Nekünk is jót tenne, akkor 6000 könnyebben lenne elérhető!

#126533 BudFox Előzmény: #126525

látom én is....szánalom...300 pont esés aztán kifújt...remélem nap végére lemegy.

#126528 rbbj11 Előzmény: #126525

semmi sem esik, amíg nem lesz pánikvásárlás...egyszerű tőzsdepszichó. Ezek mind csak a próbálkozó "profi" brokicégek, akik szerint már minden túlhúzott. Aztán gyorsan ki is ugrálnak az állandoan próbálkozó shortjaikból.

Eladók még (de nem kerül nettó eladóiba), akik halálra keresték magukat az emelkedésen, de még mindig tartják a papírok egy részét.