Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Pannergy fórum

Re: Fél év múlva

#123759 hAliG Előzmény: #123751

Nekem még megvan...

A jó hír eddig, hogy nem önti le senki (szerintem ezen az árszinten nem is sokan tudnák leönteni kisbüfik, spekik közül úgy, hogy megérje)

#123732 hAliG Előzmény: #123628

Amúgy a Berenbergnek mindenképpen jelenteni kellett, ha nem is most, akkor amikor még 5% felett volt!

Ilyet én nem találtam sehol (lehet, hogy van), és ha tényleg nincs, akkor nem a Berenberg adta/adja, hanem egy 5% alatti tulaj, vagy tulajok!

#123691 hAliG Előzmény: #123628

Szerintem még van pár 10k (100k?) annak aki tegnap eladta nagy részét...

a Berenbergnek, ha ők voltak tegnap!

Ha ők adják már egy ideje (ahogy pletykák írják), akkor lehet már 5% alatt vannak régen és nem kell jelenteniük..

(viszont Pannergy oldalán még ott szerepelnek 6,89%-kal)

#123628 Kissherceg Előzmény: #123562

viszont felettébb érdekes, hogy kitörés előtt álló papírt miért adnak ennyire... Megfejtéseket köszönöm :)

#123562 hAliG Előzmény: #123495

Azért ez nem rossz jel, hogy 800-on veszegetik!

A rossz az lenne, ha borítaná...

Lehet, hogy még van a nagy eladónknak és most 800-on csinálják azt, amit tegnap 770-en.

#123499 Kissherceg Előzmény: #123495

hasonlóan szép tételekkel adogatják.. nem aludtam volna el, valszeg reggel kiszállok :)

#123399 hAliG Előzmény: #123394

Pár nap és kiderül, hogy hol stabilizálódik az árfolyam, de én egy lassú emelkedést várnék inkább, mint lecsorgást! Főleg ha jönnek még hírek!

(Legrosszabb esetben 760 alá nem hiszem, hogy engednék.)

Fél év múlva

#123353 Mercurius

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=2&i=121222

Fél év múlva szolgáltathat a PannErgy Szentlőrincen

2009.09.15 18:49

Már fél év múlva a helyi távfűtés szolgálatába állhat az a 80 Celsius fokos melegvíz-hozamú kút, amelynek fúrását a napokban fejezte be a PannErgy Szentlőrincen - közölte a baranyai kisváros polgármestere az MTI-vel kedden.

Győrvári Márk szerint a termálvíznek köszönhetően hosszú távon el tudják látni megfelelő mennyiségű hőenergiával a 7500 lakosú Szentlőrinc közintézményeit és 900 távfűtéses lakását. Így a távfűtéses otthonokban élő 3000 embernek nem kell attól tartania, hogy a gázár változásaival emelkednek lakásfenntartási költségei.

A polgármester szólt arról, hogy a fűtésre használt és a helyi hőerőműtől visszaérkező vizet később üvegházak fűtésére is fel lehetne használni, emellett az sem kizárt, hogy a meleg víz a jövőben egészségügyi, gyógyászati célokat is szolgáljon. Összességében azt reméli, hogy a projekt munkahelyeket teremt a Pécs és Szigetvár között található városban.

Horuczi György, a PannErgy fejlesztési igazgatója azt mondta: a mintegy 2 milliárd forintos beruházás következő lépése annak a visszasajtoló berendezésnek az építése, amely az energiahordozót, azaz a vizet visszajuttatja abba a forró kőzetbe, ahonnan nyerték, s ahol újra felmelegedhet, így kitermelés után ismét hasznosulhat. Hátravan még a kút és a hőerőmű közötti vezetékrendszer kiépítése, a működtetéshez szükséges engedélyek beszerzése is.

A tőzsdén jegyzett PannErgy kedden, a BÉT honlapján jelentette be, hogy szeptember 7-én sikeresen befejezte egy percenként 1.600 méter mély, 1.150 liter, közel 80 Celsius fokos melegvíz-hozamú kút fúrását Szentlőrincen.

A geotermikus energia termelésére és szolgáltatásra koncentráló PannErgynek ez az első sikeres geotermikus kútfúrása. Az elsődleges tesztek és tapasztalatok alapján a melegvíz-hozam mintegy 4 megawatt maximális hőteljesítmény, amely összhangban van a cég korábbi várakozásaival.

A PannErgy 2009. áprilisában kezdte meg első geotermikus kútjának fúrását Szentlőrinc mellett, elsődlegesen a helyi távhőszolgáltatás hőigényének zöld - geotermikus - forrásból fedezése céljából. A fúrás az előzetesen tervezettnél hosszabb ideig tartott, részben a gépek és berendezések többszöri meghibásodása, részben bizonyos geológiai információk újraértékelése miatt. A végleges tesztelések és mérések az következő hetekben lesznek.

A közlemény szerint Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a szentlőrincit a portfolió legkockázatosabb geológiai adottságával rendelkező projektjének nevezte. A bonyolult geológiai szerkezet új megközelítést és következtetéseket eredményezett a fúrás során, amely a későbbiekben nagyobb lehetőséget fog adni Magyarország és a Kárpát-medence geotermikus adottságainak kiaknázásához.

Talán tavaly vagy tavaly…

#123299 Rogi

Talán tavaly vagy tavalyelőtt volt Nagycenken fúrás, azt is Pannergy csinálta? Vagy az más téma volt?

Re: nincs cím

#123285 Mercurius Előzmény: #123250

A kínai ipar azért letett már valamit az asztalra az elmúlt években. Reméljük a legjobbakat.

Ha nincs változás, akkor Tamásiban.

#123250 Kutató Előzmény: #123160

KÍNAI....remélem nem úgy fognak működni mint a -nevet nem akarok említeni-M.állam által beszerzett röntgengépek. 120 milla/db,3 év garancia a lényeg az olcsóság. Kínai (3db) mérnökök folyamatosa Morsz. tartózkodnak, naponta többször elromlik, van mikor napokra leáll. 3 év után már fizetni kell alkatrészt, mérnököt. Remélem a magánszférába másképp működik..)

Hol kezdenek?

#123160 Mercurius Előzmény: #123133

Két új kínai gépet vettek az Aqvaplus Kft-nek aki a fúrásokat végzi a Pannergynek. Az EU támogatások miatt késett feltételezhetően az új fúrások indítása, de az előkészületi munkákat (talapzat építés) már korábban elkezdték.