NEM! Pivot napos vagy ha nagyon kell óráson működik jól. Napos alatt nagyon megbiztatatlan, eseti lesz a jó jelzés.
NEM! Pivot napos vagy ha nagyon kell óráson működik jól. Napos alatt nagyon megbiztatatlan, eseti lesz a jó jelzés.
én a zoomal is variáltam
azt értem, h naposból számol de azon is kell nézni?
állítólag naposon működik. Mert itt annyi pont van, hogy ott biztosan fordulhat.
Nem semmi. Ezen a terepszínű grafin te látod még a lényeget? :)
:DD
kicsit sürü lett a chart
inkább kisebb felbontásra való, 5-15 min?
Egyszer majd megfejtjük, de :
tudástár:
Pivot pontok
Egy technikai indikátor, amit egy pénzügyi instrumentum (részvény, devizapár, stb.) előző napi ármozgásának csúcsából, mélypontjából és záróárfolyamából számítanak ki.
Elsősorban a daytraderek használják, mivel úgy tartják a Pivot Pontok azok a szintek ahol legvalószínűbb, hogy az aktuális napi trend megváltozhat. Vagyis ellenállások és támaszok alakulhatnak ki ezen pontok körül. Az interneten számos helyen találhatunk már pivot pont kalkulátorokat.
vandrew üzenetéből:
Három adatra van szükséged, ahhoz hogy kiszámold a következő napi Pivot szinteket. Szükséged van a záró, a maximumra és a minimum árra. Középső Pivot Pont ( KPP) = (Maximum + Minimum + Záró) / 3 Támasz és Ellenállási szintek a Középső Pivot Pont alapján (KPP) számítjük. Első ellenállas = (2*KPP) – Minimum Első támasz = (2*KPP) – Maximum Második ellenállas =KPP + (Max – Min) Második támasz=KPP–(Max–Min) Harmadik ellenállas = Max+2x(KPP-Min) Harmadik támasz = Min-2x(Max-KPP) Jó tudni: Önmagában a Pivot szintek nem elegendők arra, hogy nagy valószínűségű kereskedésbe lépjünk. Azonban kiegészítve más technikai elemzési módszerrel és eszközökkel a sikeres trade valószínűsége meg sokszorozható. Legyen legalább három kristály tiszta indokod, mielőtt pozíciót vállalsz.
oksa de mit csinál. És hogy kell értelmezni. Egy képet dobtok fel róla..
Illetve olvastam de még nem egészen értem...
szerintem az editor nyomta bele a sortörést, amivel feltette az oldalra
cumi :))
Tökéletesen működik a te linked alapján is! Csak azért linkeltem be, hogy lássátok, hogy amit én másoltam be ott a sortörés miatt volt a hiba! :(
én bekopiztam innen az eredetit, megy rendesen
http://www.amibroker.com/library/formula.php?id=1023
de ez a sor egyben van:
Tic/PIP values: YM=1.0, ER2=0.10, NQ=0.25, EUR/USD=.0001, USD/JPY=0.01, Stocks=0.01
bele került egy sortörés és lecsúszott a Stocks=0.01
Milyen igaz, máris működik!
Köszönöm!!
Csak érteném, hogy akkor a laptopon miért működött ugyan ez az indi???
Az előtte lévő Stock-al kezdődő sor végén viszont nincs "pontyosvessző"
Ha tud valaki segíteni, miért ír kettős pont hibát, mikor ott van a végén?
http://kepfeltoltes.hu/090909/980768720ar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg