Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Nem azt mondtam, hogy ál…

#1199604 matgab Előzmény: #1199402

Nem azt mondtam, hogy állítsák falhoz a nyugdíjasokat, csak a jövőt ne azok határozzák meg, akik a közösből kivesznek. Akiket eltartanak az aktívok.

Miért akar egy nyugdíjas szavazni arról, hogy mi legyen 20 év múlva? Amúgy is, akinek van gyereke, az közvetetten képviselteti magát akkor is (már ha rendes adózó állampolgárt nevelt a gyerekéből), aki meg nem csinált gyereket, azt sem lövik le, de ne ő akarjon diktálni, akinek mindegy milyen lesz a jövő!

Az értelmiségi lét sem g…

#1199573 Ibiza Előzmény: #1199501

Az értelmiségi lét sem garancia az értelmességre.
beszéltem olyan hülye 2 diplomással csak úgy porzott

És beszéltem juhásszal akinek nagyon szép világképe volt és mindenről tudott.
Nem hinném lehetne iskolához vagy lakóhelyhez kötni az értelmes gondolkodást. Meg mi az, hogy értelmes?
De amúgy szerintem nem is kell, a szavazók egyfajta eszenciája a társadalomnak.. már írtam ezt a példát.. mész a plázában a Dougles előtt, jön a pacsuliszag, ez a pacsuliszag a társadalom.. ha bemész ezer féle illat.. de bent egyesével mind egyéniség.
Dolgoztam oroszoknál, voltam Moszkvában is (1980as évek). Büdös, komor emberek a metrón, a szürke 50 árnyalata, egy mosoly sincs az embereken. Utána valamelyik elhív az otthonába ott kirak neked mindent, kedvesek..

nem csak kormány nincs h…

#1199546 Ibiza Előzmény: #1199420

nem csak kormány nincs hanem ilyen alkotmány sem lehet. Mert akkor már lehet szelektálni, csak fehérek, megfelelő rasszok...
Melyik értékesebb egy gépészmérnök vagy egy lábszagú bölcsész? akkor ezek?

Egyébként az egyik elemz…

#1199501 TrendMan Előzmény: #1199290

Egyébként az egyik elemzés a sok közül, amit olvastam nem az inaktívakra vezeti vissza, hanem a képzetlen vidéki melósra, 8 általánossal.

Ők képezik a többséget állítólag vidéken.

profi politikus-e vagy

#1199494 TrendMan Előzmény: #1199320

Már megijedtem, hogy azt javaslod, hogy minden magyar állampolgár, aki úgy érzi nem kap megfelelő képviseletet képezze át magát profi politikussá, a munkája és a szakmája mellett!?

De szerencsére nem.

Így még akár el is tudom képzelni, egy fokkal könnyebben, mint, hogy mindenkiből legyen politikus, ha azok, akik azok, nem képesek a munkájukat jól végezni.

ilyen rendszer a világon…

#1199420 Koffein Előzmény: #1199320

ilyen rendszer a világon nincs :) így leírva jól hangzik, nincs az a kormány, aki ezt bevezetné..

nagyon belelendülsz. A m…

#1199402 Ibiza Előzmény: #1199320

nagyon belelendülsz. A mostani nyugdíjasok fizették a korábbi nyugdíjasok nyugdíját aktív korukban. Felosztó kirovó rendszer. A komcsik államosították a nyugdíj rendszert és a nyugdíj alapokat. Most te fizeted az övéket de nem eltartod őket hanem a korábbi fizetéssel nyertek erre jogot.

Annak kellene hogy szava…

#1199320 matgab Előzmény: #1199290

Annak kellene hogy szavazati joga legyen, aki az utolsó 5 év átlagában több SZJA-t fizetett be, mint amennyi pénzt kapott bármilyen jogcímen a költségvetésből - mindenkinek 1 darab szavazata lenne, aki ezt teljesíti!

Közalkalmazott ilyen szempontból bírna szavazati joggal, mert ő munkabért kap, a nyugdíjas , a közmunkás, a segélyen élők és azok a vállalkozók akik semmi SZJA-t nem fizetnek maguk után, azok nem...

Lehet ezeket még cizellálni egy picit, pl. társadalmi munkát ha végez valaki vagy szociális munkákat, akkor ki lehet érdemelni a szavazatot, de a főszabály ez lenne: ha befizettél, akkor szavazhatsz, ha kivettél a közösből, akkor nem.

És nem érdekel, hogy a nyugdíjas az elmúlt 50 évben befizetett. Azóta már nem képes eltartani magát, akkor ő már ne szavazzon, szavazhatott az elmúlt 50 évben!

Az a 16 éves, aki viszont dolgozik már két éve és fizet SZJA-t (többet, mint amit kap támogatást) az szavazhasson!

Ja és jó lenne, ha egy évvel a választások előtt lenne egy előzetes regisztráció, mert aki annyira nem tudatos , hogy tudja, hogy szavazni akar , az se szavazzon!

srácok , én nem hiszem e…

#1199290 matgab Előzmény: #1199255

srácok , én nem hiszem el, hogy még mindig senki nem látja a lényeget!

Nem a Fidesz-szel vagy az ellenzékkel van a gond, hanem a választási rendszerrel.

Amíg az van, hogy az inaktív többségnek szavazati joga van és a politikusok ennek a többségnek gurítanak egy kis üveggolyót, akik cserében megszavazzák őket és bárhogy ellophatják az aktívok által összegrundolt adóforintokat, addig ez lesz.

Nyugdíjasoknak? Kurva mindegy, hogy a következő 50 évben mennyi hitelt fogunk törleszteni, vegyük fel most és osszuk ki, aztán majd úgyis valaki visszatörleszti. Kb. a 80%-uk eddig jut el a gondolkodásukban.

De ha EU-s pénzeket kell…

#1199255 TrendMan Előzmény: #1199141

De ha EU-s pénzeket kell majd visszafizetni, azt majd a vidék fizeti vissza, ugye?

Mer', hogy a vidék szavazta meg?

!!!

"A baloldal halott: Orbá…

#1199141 KawaBazsy

"A baloldal halott: Orbán Viktor már a köztársaságot elkúró gazember

közreműködése nélkül is könnyedén legyőzné – de persze az idők

végezetéig megtartja öttalálatos szelvényét és aranycsináló kabaláját

mint történelmi mementót s megingathatatlan biztosítékát annak, hogy

Magyarország örökre az övé legyen."

https://index.hu/velemeny/2022/04/05/merenges-a-ro...

gyógyegér

#1198605 Ibiza Előzmény: #1194168

a mondandó a lényeg. Nem hinném elavultak. Ő benne volt a dolgokban, talán tanácsadó is volt. Simán lebalosozza fridit aki kapálózik.

vicceskednek a kutyások

#1193881 Ibiza Előzmény: #1193812

az ár egy dolog az ellátás amivel lázadni lehet. Búzával kukoricával már lépett a kormány, nem lehet egy az egyben exportálni, hanem 30nap elővásárlási joga van az államnak.
Az alapélelmiszereket, benzint, sört kell biztositani meg az internetet és elkerülhető a lázadás.
Készültem: várom szeretettel a válságot.
Olyan dolgok történnek az életemben amiről azt gondoltam az én életemben már nem lesz ilyen.

vicceskednek a kutyások

#1193812 Koffein Előzmény: #1193533

Az a helyzet, hogy ez nem lesz sétagalopp, ha van is tervük nem lesz egyszerű. Háború a szomszédba, nyersanyagok az égbe, élelem ára az égbe, egyszer a benya árstopot el kell enegedni, ha mákjuk van,akkor májusra 500 környékére visszajön, amit kétlek... 600-700ft-os üzemanyag beépül mindenbe, plusz őszre elszáll a búza ára, kukorica, napraforgó... ha ősszel a háború folytatódik, akkor a gáz ára is, amit valamilyen formában kifizetünk... na meg ott az euró is, amivel lehet szórakozni, ha orbán nem áll be a közös álláspont mögé... cudar idők elé néz a világ és ez által magyarország is... ezé a szemük előtt lebeghet egy srí lankaihoz hasonló balhé bedurrantása https://index.hu/kulfold/2022/04/03/sri-lanka-kija...

vicceskednek a kutyások

#1193533 Ibiza

Index - Belföld - Reagált a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsa a választásra: Beérett a gyümölcs - Kövesse velünk a legfrissebb híreket a választások után! - Percről percre

Jobbikos jakab is erre spekulál egy országcsődre, csak azt nem értem akkor akarná átvenni a hatalmat? Vagy csak az kell neki látni akarja a csőd felé tántorogni az országot?

az biztos kemény időszakok jöhetnek, de ott van nekünk zsenink, mató :) de komolyan is mondom.

Érdekes lesz. Ellátási láncok szakadnak, ellátási gondok, áruban energiában, szállitásban, gyártásban. Pénzben? Hitelben?

re

#1193477 Ibiza Előzmény: #1192334

shortos gyurka vélhetően már nem látja meg a változást. Szerintem a fia sem viszi tovább a boltot, egy darabig tessék lássék de vannak jobb dolgok. Gyurka a háttérhatalom kijáró embere volt, maga is gyártott fura elméleteket. Tehát gyuró érzi kudarcot vallott. Elakadtunk a torkán (mint fiáén a néger bré, mondanám ha nem lenne durva és izléstelen de tényszrű)