Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: kis papír fanoknak

#118096 rbbj11 Előzmény: #118095

eddig se stimmelt vmi, de épp pénteken betelt már úgyis nálam a pohár. És amit olvastam nála, ismét egyet kell vele értsek. Ez alapján megváltoott az átfogó kép, és ezért megváltozik minden. Eddig azt hittem, ha ennek a meredek esésnek a csatornájából kikászálódunk, eljön a bull piac. Mivel ezt lehetetlennek tartottam, így pozícionáltam magam. Csak éppen elfelejtettem, hogy nem kell ahhoz a csökkenő satornában maradjunk, hogy medve legyen 20 évig....csak meg kell nézni a nikkei chartját. Az lesz most a nyugati indexek jövője.

#118095 Ibiza Előzmény: #118094

azért óvatosan a gurukkal..

senki nem tudja mi lesz csak akik kipekulálták a válságot... van aki W.. van aki azt mondja U... nem mindegy...

#118094 rbbj11 Előzmény: #118093

nyilasi írása kellett nekem is a végső változáshoz. felül fogom bírálni a shortjaimat. De azt továbbra is abszurdumnak tartom, hogy a bux ennyire felül teljesítsen

#117457 matgab Előzmény: #107577

tegnap nyilasit láttam a Normafa étteremben a bankármulatóban. Tényleg létezik.:)

#95881 Kissherceg Előzmény: #95866

Nyilasi durván szarrá kereste magát ezen a válságon. Igazad van, hogy Ukrajna hihetetlen lehetőségekkel s minden jó adottsággal megáldott ország, de mivel tönkreakarják tenni, nem biztos, hogy otp ez tapsolva végig finanszírozza. Lakosság tönkszélén lesz, bank is vele borul. Hiába jó lehetőségek, ha körülmények most fosok. Csődtől ilyesmire nem számítok, de egy argentín típusú válság ott is beüthetne. Csóriakra oroszok és nyugat is ácsingózik...

#95866 -sabe Előzmény: #95831

"És nem is forgolódik álmatlanul, hogy most mennyi vesztesége van amiatt, hogy a háza értéke kisebb, mint egy éve..."

Hacsak nem vett fel rá mammut hiteleket, amit fizetni is kellene valamiből

#95838 matgab Előzmény: #95747

A másik ami érdekes és kicsit Delphoian önbeteljesítő ezekben a jóslatokban a következő:

Jelen helyzetben hivatkozik arra, hogy emelkedést jósolt, de már most károg, hogy az egész bankrendszer össze fog omlani és világvége lesz.

Ugyanakkor pár hónappal ezelőtti írásában azt írta, hogy az az iszonyat mennyiségű fedezetlen pénz, amit a "gazdaságba" nyomtak el fogja inflálni az árakat.

Ergo:

Ha esni fognak az árak, igaz lesz, hiszen előre látta a világ végét.

Ha tovább emelkednének az árak, akkor meg azt fogja mondani, hogy az árak emelkedését előre látta, hiszen gigainflációkat vizionált...

Persze lehet, hogy a gigainfláció mellett az árak esni fognak, de akkor gyakorlatilag az azt jelenti, hogy egy sör áráért megvehetek egy egész sörgyárat? A pénzhatalom nem érdekelt a javak teljes újraelosztásában- szerintem- csak éppen a kierőltetett tőke koncentrációban..Azaz azokat a megtakarításokat vonzza be magához, amiket a körein kívül lévő csoportok halmoznak fel időről időre.

Ld: a birkákat időről időre nyírni kell...

#95831 matgab Előzmény: #95747

Nyilasit jó olvasni, mert sok jó meglátása van...

De azt hiszem ezt az OTP dolgot egy kicsit túlparázza...Ukrajna egy óriási ország, amelyben óriási tartalékok vannak -ezt már jól tudta Hitler is anno, nem véletlenül bízta rá a déli hadseregcsoportra Rundstedt vezetésével Ukrajna meghódítását.

Lehet, hogy most nincs könnyű helyzetben az ország, mert a nemzetközi pénzhatalom teljesen ki akarja facsarni az egykori "orosz gyarmatot" és szerencsétlenségükre nekik is hasonlóan szolgalelkű vezetőik kiszolgáltatták az országukat üveggyöngyökért, mint a mienket a mieink.

De a reálvagyon ott van! az értékes termőterületek, az ásványkincsek, a tengerpart, a kikötők Oroszország felé. Oroszország hogyan nézett ki Jelcin idején? Nekik szerencséjük volt mert az Abramovics Horodovszkij féle háttérhatalmi embereket a volt KGB-s Putyin gyakorlatilag kizavarta, de legalábbis elismertette velük az orosz nemzeti fennhatóságot oroszország területén!

Mi van az óriási Ukrajnában? Káosz és anarchia, mint itthon 1919-ben, vagy akár a rendszerváltás után. De előbb utóbb azért a népesség ami elég nagy ki fogja kényszeríteni a saját érdekeit és erőforrásait a saját hasznába veszi.

Egy kicsit populistán hangzik, de végső soron erről van szó. És ha addig az OTP ott tud lenni Ukrajnában és együtt tud élni az ukránokkal, anélkül, hogy túl pofátlanná válna és esetleg kipenderítenék, akkor az ukrán leány sokkal nagyobb értéket fog jelenteni, mint akár az anyabank.

Tehát amit eddig kifizetett érte, azt valóban kifizette, de egy vállalat értékét az nem az határozza meg, hogy most mennyiért tudná eladni a tulajdonos (hacsak nincs eladási kényszer alatt)...Hisz Nyilasi sem adja el a házát most, amikor nincs vevő rá és alacsony az árfolyam, annak ellenére, hogy kifizette már valószínűleg.

És nem is forgolódik álmatlanul, hogy most mennyi vesztesége van amiatt, hogy a háza értéke kisebb, mint egy éve...

#95747 Kissherceg Előzmény: #94116

2009.07.31. Urbán Számviteli Standard

Úgy látszik akad olyan, aki hozzám hasonlóan gondolkodik erről:

Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy dr. Urbán László vezérigazgató-helyettes munkaviszonyát az egységes menedzsmentszemlélettől eltérő vezetői felfogás miatt, a felek közös megegyezéssel 2009. július 31-ei hatállyal megszűntették. … Dr. Urbán László 2007. január 15-étől volt az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a stratégiai és pénzügyi divízió vezetője, 2008. április 25-étől az igazgatóság tagja. (Hír olvasása a Tőzsdefórumon)

2009.07.29. Nyilasi Számviteli Standard

Az OTP ukrán leánybankja 565 millió hrivnyás veszteséget termelt a második negyedévben. Az ukrán számviteli standardok szerinti veszteség forintban meghaladja a 13,6 milliárdot, azonban a befektetők inkább a nemzetközi standardok szerint számokra kíváncsiak a leányvállalat esetében. A veszteség a Bloomberg tudósítása szerint nagyrészt a rossz hitelekre képzett céltartalékoknak tudható be. Az OTP ukrán bankja az első negyedévben nemzetközi számviteli standardok szerint 9 milliárd forintos veszteséget termelt. A 90 napon túl késedelmes hitelek aránya 4,7 százalékról 10,4 százalékra nőtt az első negyedév során. (Tőzsdefórum hírek)

Tudjátok mi a különbség az ukrán, magyar, nemzetközi számviteli szabványok és a Nyilasi Számviteli Standardok között? Szinte semmi. Nulla. Egy nulla a végéről. Nem 13 milliárd forint a veszteség, hanem 130 milliárd forint.

Ha én veszek bármit a pénzemen, akkor többé nincs az a pénzem. Helyette van egy dolog, ami már tök mindegy mibe került, hiszen már csak annyit ér, amennyiért meg tudok szabadulni tőle, illetve amennyi pénzt ki fog termelni. Hiszen csakis azért vettem azt a dolgot, hogy majd később pénzért eladjam, illetve pénzt termeljen nekem. Ha vettem tavalyelőtt 27000 forintért MOL részvényt, és most csak 13500Ft-ért van rá vevő a tőzsdén, akkor csak ennyiért tudom eladni, vagyis csak a vételár fele jönne vissza, és a vételár másik felét elbuktam. Ha valaki vett 42 millio db MOL részvényt 27000 Ft-os átlagáron, akkor az a 1134 milliárd forintja nincs többé. Kiadta a kezéből a pénzt, amely most már mások zsebében van. Ez a pénz már másé. Ez kiadás. Mínusz. Veszteség. Van helyette 42 millió darab MOL részvénye, ami a mostani 13500Ft-os árfolyamon már csak a felét éri a tőzsdén, de valószínűleg még ennél is kevesebbet, annyit, amennyiért ezt a 42 millió db részvényt el lehetne adni. Az 1134 milliárd korábban kiadott forintjából csak 600 milliárd körüli jönne vissza, vagyis 600 milliárdot elbukott, és örülhet ha a másik 600-at visszakapja a részvényekért cserébe. Mert lehet, hogy még ennyi sem fog visszajönni belőle. Egy dolgot kell világosan látni, ha veszünk valamit a pénzünkön: a pénzkiadás megtörtént, ez a pénzünk már nincs többé, és ezekután már csak az a kérdés, hogy mennyi pénz fog a dologból majd visszajönni. Csupán ez utóbbit kell megbecsülni a reális értékeléshez, és a vételárat már el is felejthetjük, mert az a pénz már nincs, hiszen kiadtuk a kezünkből. A kiadás már megtörtént, a kérdés már csakis az, hogy mennyi lesz majd a bevétel.

Az OTP 650 millió euróért vette meg az Ukrán bankot a Raiffeisentől, majd tőkét emelt 120 millió euróval, és 1.8 millárd euró hitelt nyújtott neki. Aztán a válságban még pumpáltak bele plusz pénzt, (talán 50 millió dollárt ha jól emlékszem). Az OTP összesen több mint 700 milliárd forintot öntött bele az Ukrán bankba. Ez a pénz már nem az OTP Banké, az OTP kiadta a kézéből, és ez a pénz már mások zsebében van. Nyilasi Számviteli Szabványok szerint 700 milliárd forintot elköltött és kiadott a zsebéből az OTP, ennyivel csökkent a pénze, ez a pénz már nem az övé. Van helyette egy ukrán bankja, és követelése az ukrán bankjával szemben. Mennyit ér ez az ukrán bank, és mennyit ér ez a követelés? Mennyiért lehetne eladni a bankot? SEMENNYIÉRT. Mennyi pénzt fog ez az ukrán bank kitermelni a jövőben? Jó esetben fele annyit, mint a 700 milliárd, amit beleöntöttek. Rossz esetben pedig a 700 milliárdból semmenyit sem lát viszont az OTP. Még rosszabb esetben pedig további pénzeket kell beleölnie az OTP-nek, és abból sem fog látni semmit. Bárhogy számolunk, több százmilliárdos nagyságrendű a veszteség, ha beismeri az OTP, ha nem, hiszen a pénzt már kiadta, a 700 milliárd forint már nincs többé, nem az övé, hanem az ukránoké, és az OTP-nek már csak követelési igénye van az ukrán bank felé, amelynek szintén nincs tulajdonában ez a pénz, hanem csak követelési igényei vannak ukrán ügyfelek felé, akiknek szintén nincs a birtokában ez a pénz, mert ők már elköltötték, és a fele nem is nagyon fogja tudni visszafizetni. Csak az a kérdés, hogy a 700 milliárd kiadásból mennyi bevétel fog végül visszajönni. Nem a veszteséget kell megtippelni és leírogatni, hanem hogy a 700 milliárdból mi fog visszajönni. És a válasz: töredéke.