Többek között nem lehet modellezni a cég érdekeit. Találgatni lehet aztán vagy eltalálod vagy nem.
Többek között nem lehet modellezni a cég érdekeit. Találgatni lehet aztán vagy eltalálod vagy nem.
Hasonlísd össze a PE árazásának alakulását az összes többi "A" kat. kispapírral március óta. Ez az egyetlen, amely nem hogy nem tudott megmaradni a májusi szinten, nemhogy tovább emelkedett volna a mostani napokban a többi kicsivel együtt az emelkedésben - hanem egyenesen lefele vette az irányt. A 950 Ft-os májusi lokális csúcsról való visszaereszkedés még magyarázható is volt - véget ért az április elejétől tartó hosszú rali, korrigálás zajlik az árfolyamban. Visszaereszkedett a 850-900 ft-os sávba és jó hosszú ideig ebben kereskedtek vele. Ebben az időben készítetted Te is a jelentést, én meg ekkoriban vettem bele.
Ha minden szabályosan - a többi kispapírhoz hasonló forgatókönyv szerint alakul: akkor most ezekben a napokban ebben is el kellett volna kezdődnie az emelkedésnek. Nem óriási, nagyobb felmenetelre gondolok - hiszen funda alapon azt semmi nem indokolja. De mivel az emelkedő trend mostani szakaszában a BÉT-en is eljutottunk már abba a stádiumba, hogy kezdik megrántani az eddig mellőzött kispapírokat is: a helyzet a Pannergy esetében több mint furcsa és nagyon elszomorító. Míg a többiek léptek egyet föl, és most van esély, hogy egy magasabb szinten új bázist alakíthatnak ki - addig ez lassan visszaadja mindazt a pluszt, amit április óta magára szedett a márciusi start állapot óta.
Ez most a valós helyzet a PE esetében. És mondom: sztem komoly pénzes belsős érdekek állnak mindemögött.
Az a baj, hogy ez a cég még mindig csak elméletileg működik. nincs árbevétele. mikor lesz? Én látom benne a nagy story-t, sőt. Csak már majd egy éve csak ígérgetnek, és nem történik semmi előrelépés. Kellenének nagyon az EU-s pénzek, na meg a fúrás is szolgálhatna már erdménnyel.
Készítettem egy értékelést, amiben elég bátor voltam, és optimista. Ez nyár elején azt hozta ki, hogy konzervatív feltételek mellett is most 1200 HUF körül ér a cég, a jövőbeni kilátásai miatt.
Nos, asszem át kell értékelnem a modellemet, mert még reménykedtem abban, hogy ősszel már részt vesznek a fűtésben...
Az elemzés amúgy olvasható a BÉT honlapján...(kis önreklámozás;) )
Hali mindenkinek! Látom, főként itt is ugyanazok az olvtársak vannak, akik a Portfólión is - ugyanazon a néven. :)
Ez az esés már kezd nagyon átátszóvá válni. Számomra egyértelmű, hogy maga a vállalat áll az ereszkedés mögött. Veszi magát ezerrel - ami amúgy jó dolog, csak miért is kell egyre olcsóbban vásárolni, ide-oda rakosgatni a nagyobb pakkokat ha nem üzleti spekuláció, no meg a kisbüfik módszeres kirázása a cél? Már pedig szvsz pont ez történik.
A cégen belűl ha akarnának, vehetnének 850, 900 ft-os szinteken is. De nem: le kell verni az árat a "magasabb" célok érdekében. Amúgy meg a tájékoztatás is elégtelen. Most mondhatnék olyan tőzsdei társaságokat, amelyekben nagy hangsúlyt fektetnek a befektetők megfelelő és rendszeres tájékoztatására - hogy azok nagyjából képben legyenek a vállalaton belűl való történésekről, az eredményekről, akár nehézségekről, stb. De itt?? Vegyél részvényt, aztán kuss legyen - ne legyenek kérdéseid. Majd félévenként egyszer kieresztünk valami hírecskét, ha érdekeink már megengedik. Ez visszataszító.
Mindezek ellenére részvényesként bízok a cég sikerében. Mivel az első fúrás már halad, és az első településekkel is létrehozták már a közös Zrt.-ket, - ez a "buli" már nem csak egy sztori szintjén áll. Annak ellenére, hogy természetesen még mindig csak a fundamentum irányítja az árfolyamot. De amennyiben megépül az első erőmű (most már csak jövőre), és majd követik a többiek is - remélhetőleg már konkrét pénzügyi számok, árbevétel és eredmény fogja meghatározni a piaci árazást.
Most itt tartunk. Kommunikáció nulla és mesterséges árleverés - amire aztán rátesznek a beijedt kisbüfik eladásai. De a jövő szép lehet, és minden mostani mérgem ellenére nagy jövőt jósolok a cégnek is és a részvényének is.
Miskolc!
50 millió Eurót önerőből, banki hitelből és pályázati pénzekből kívánják előteremteni. Két év a megvalósulási ideje, közölte Horuczi György.
PannErgy befektetői tájékoztató (2009.05.18.)
A geotermikus fúrások partnercége, az Aquaplus Kft. fúrásának mélyítése Szentlőrincen jelenleg 1208 méter mélységben tart. A fúró még nem ért el vízadó réteget. A réteghőmérséklet a 980 méteren lemért 60 °C-s hőmérsékletből számítva mintegy 73-77 °C. A fúrás lemélyítése a geológiai adottságok miatt a 450-980 méteres szakaszon lassabb volt a vártnál. A jelenlegi mélyítés sebessége naponta mintegy 20-35 méter. A kútban mérhető réteghőmérséklet várhatóan már 1400 méter mélyen eléri a szükséges hőfokot, azonban a hévíztározó vízadó képességéről a lemélyítés után lehet csak meggyőződni.
50. PannErgy Tamási Lovasnapok 2009-08-19 00:00:00
Tamási, lóversenypálya
Augusztus 19. /Szerda/
20:00 Utcabál a lovaspályán /Konnektor zenekar/
Augusztus 20./Csütörtök/
09:00 1. vsz. Megnyitó verseny C/2 (110 cm-es pályán)
11:00 Kettesfogat akadály-hajtóverseny Pónifogat akadály-hajtóverseny
14:00 A verseny ünnepélyes megnyitása, a csapatok bevonulása
14:45 Mészáros testvérek lovasbemutatója pónilovakkal
15:00 Dámalovagolás
16:00 2. vsz. Koppány-díjugratás C/3 (120 cm-es pályán)
18:00 3. vsz. Díjugratás a Gyulaj Zrt. díjáért C/4 (125 cm-es pályán)
20:00 Bohém Ragtime Jazz Band koncert a lovaspályán
Augusztus 21. /Péntek/
09:00 4. vsz. Vadászugratás C/2 (110 cm-es pályán)
11:00 5. vsz. DÁM kupa C/3 (120 cm-es pályán)
13:00 Kettesfogat akadály-hajtóverseny
15:00 Mészáros testvérek lovasbemutatója pónilovakkal
16:00 6. vsz. Szimultán díjugratás C/3 (115 cm-es pályán)
18:00 7. vsz. TAMÁSI NAGYDÍJ C/5 (Dávid Gyula emlékverseny) (135 cm-es pályán)
A szünetekben pusztaötös és csikósbemutatók láthatók!
A rendezvényre a belépés díjtalan!
Mindenkit szeretettel vár a rendezőség!
egyetemen mindenki ezt használja, majd diploma után kinövünk belőle
Tőke a főszakiránya és vállalatértékelés a mellékszakiránya :-D
Nomen Est Omen!
Sajnos azt kell látnom, hogy esik. Újabb híreket nem lehet beszerezni, ezért csak a türelem meg a kitartás marad.
Nem kutató, hanem én vagyok azt!
Priviben megbeszélhetjük ki kicsoda :-)
Kutató! ki vagy te? én is tőke+vállértes vagyok
Amúgy ez a Pannergy story nagyon kétséges. Bár a vezetőség biztos többet tud, mint én, és az se lehet véletlen, hogy így lecsordogál az ár. Ők is nagy adag részvényben ülnek, és nem véletlenül brókerek...
Ez a drága megint esik :(
Most látom hogy rólam van szó xD
Egyik sem :-P
Kutatót meg nem tom
Esetleg biztonsági őr