Regisztráció Elfelejtett jelszó

élelmiszermentő központ nem a KÖZÉRT és nem a vásárlóért

matgab Előzmény: #880440

Hát, ha nem lesznek akciók, vagy kevesebb lesz, az önmagában áremelő hatású.

Másrészt nem részletezi a cikk, hogy a kisker láncoknak milyen áron kell az ÉMK részére átadni a termékeket. Ha ingyen - ezt feltételezem- akkor azt is ki kell gazdálkodniuk, azaz még kevesebb akció lesz a boltokban - vagy csak simán árat kell emeljenek.

Mit csinál az ÉMK a lejárat közeli élelmiszerekkel? Elosztogatja rászorulóknak ingyen? Kik lesznek azok a szervezetek, akik ezeket a készleteket megkapják? El tudják-e juttatni nekik 2 napon belül, illetve ezek a felhasználók fel tudják-e használni 2 napon belül? Mert nyilván egy hajéktalan konyha vagy óvoda sem főzhet már lejárt élelmiszerekből!

Ha pl. óvodák kapják meg, akkor azok egyre kevesebb terméket fognak megrendelni, ami tovább rontja a kisker láncok helyzetét, hiszen csökken a kereslet, még inkább áremelésre lesznek kényszerítve.


Versenypiaci szempontból is aggályos, hiszen a CBA-knak nem kell, csak lehet beszolgáltatni ezeket az élelmiszereket. Persze bolondok lesznek beszolgáltatni, majd ők kínálják 50% kedvezménnyel a lejárat közeli termékeket, hátha több vevőjük lesz. Valószínűleg amúgy erre megy ki az egész. Egy Lidl vagy Aldi az nem franchise és ők nem is olyan cégek, akik lejárathoz közelítve esetleg átcímkéznék a termékeket. Egy magyar CBA, akinek van erre lehetősége, simán megteszi.


Én nem tudom, a KDNP tényleg az a párt, amire a Fidesznek azért van szüksége, hogy a legidiótább törvényeket is legyen aki benyújtsa...

Ilyen volt a vasárnapi bolt bezárás is.