Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hozzászólás

matgab Előzmény: #878587

Persze, meg csökkentsék a kultúrára adott pénzeket is nullára, meg az egészségügyre adott pénzt is nullára, meg az infrastruktúrára költött pénzt is nullára és milyen jó lesz mindenkinek!

A foci a világ legnépszerűbb sportja és profitábilis is tud(na) lenni, ha elérnék csapataink azt a szintet, hogy valóban nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek.

Persze rohadtul nem úgy kellene költeni a pénzt, ahogy azt ma költik, mert Magyarországon nem nagyon van sportmenedzseri réteg, nincsenek olyan klubtulajdonosok, akiknek egy egy klub lenne az élete. Inkább amolyan üzletemberek vannak, akik ha nem is értenek a focihoz, azért valamilyen okból szeretnének egy csapatot maguknak - mint a közel keleti hercegek...

Amibe bele kellene tolni a lóvét, az az utánpótlás képzés , a tehetség kutatás. Mert ma amíg a szponzor papák gyereke játszik és a gyerekekkel kiöregedett (fél)alkoholista exfocisták és kiábrándult tornatanárok foglalkoznak, akik maguk sem tudják, hogy milyen az a profi utánpótlás képzés- addig nem várhatunk el semmit.

Igenis az alapján kellene a csapatokat támogatni, hogy hány általuk kinevelt játékost tudtak a felnőtt csapatba (vagy ifibe) beépíteni, azok a játékosok milyen mutatókat értek el a szezonban. Hány gyermeket tanítottak focizásra, hány folytatta, hány lett válogatott.

Ezekhez már a gyerekek részére fizikai felkészítést, speciális iskolát, speciális technikai eszközöket kell biztosítani.

Nem az, hogy adni a kluboknak a pénzt számolatlanul és azok cserébe vesznek egy két afrikai játékost, akik aztán visszacsorgatják az igazolási pénz meg a fizujuk 50%-át...