Regisztráció Elfelejtett jelszó

Going Dutch

Ibiza Előzmény: #877809

Sokan nincsenek tisztában a pénz fogalmával és szerepével, nekik cél ez, miközben csak egy eszköz. Ne kaori csigákkal és állaprémekkel kelljen futkároznod.
Van egy társadalom abban vannak feladatok amit megfizetnek.
Ha piacképes és magasszíntű a tudásod akkor több pénzed lesz, ha olyat gyártasz vagy forgalmazol amire nagy a kerslet akkor több pénzed lesz. A pénz hozadéka a munkádnak.
A pénz egyben egy közös nevező egy puffere a leadott teljesítményednek. A tetőfedő pénzt kap nyáron és télen kifizeti a gázsszerelőjét vagy a nyelvtanárát. A pénzen tanfolyamot is végezhet amivel magasabb szintű munkát végezhet és így több lesz a pénze..stb stb..

A pénz arra kell megvehesd azt amire szükséged van. Létbiztonságban lehess. Az a normális amikor a valódi igényed szerint élhetsz. A pénz szabadság és jutalma a tanulásodnak a munkádnak. A fentiek adják a kiteljesedés lehetőségét, megtaláld azokat amik benned rejlenek, megéld az életet ne csak vegetálj.

Vannak ismerősök dolgoznak 2kilóért 3 diplomával és mondják micsoda szemét az zorbán. Mondom nézd már meg milyen diplomáid vannak és milyen munkát végzel. bölcsész meg tanár meg valami környezetvédelmi szar, de egyikben sem dolgozott 10 percet sem. Mondom figyu informatikus 1 gurigát keres, egy villanyszerelő is kb annyit burkoló is, a fuvarosok havi 6-800at..
Van diplomájuk de a csúcson venni akarnak lakást kiadásra, 4perc alatt számoltam nekik megtérülést meg sima kamatot mintha a takarékbetét lenne. Felújítás, adó, várható áremelkedés Megéri? kérdeztem.. Az élethez kell egy kis ész és talpraesettség vagy csak szaladsz a többi leminggel.