Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

matgab Előzmény: #877014

Régen (szocializmusban) tetkót csak a börtöntöltelékek vagy vmi nagyon szubkultúrában mozgó alakok csináltak maguknak.

Bizonyos törzseknél a tetoválás vagy testfestés egyfajta érettséget szimbolizált, harcos átesését a beavatási szertartáson.

A nők is amióta a világ világ festik magukat, hogy felkeltsék a férfiak figyelmét (persze nem mindenkiét, leginkább a domináns hímekét).

Valahonnan innen ered ez a tetkózás. Egyrészt régen ugye valóban nagy fájdalmak árán lehetett tetkókat feltenni a testre , másrészt figyelmet felhív, magára vonz.

Kicsit olyan mint a cigi is... Arra szoktam mondani, hogy az emberek félnek leülni és maguk elé bambulni 5 perceket, pedig szükség van rá. Ha ugyanezt cigivel teszi, akkor cigizik, az már elfogadott társadalmilag, nem nézik bolondnak. Meg oda lehet menni a másikhoz, hogy "van egy cigid? " és elkezdeni beszélni róla. A tetkó is ilyen. "Hol csináltattad, de jól néz ki..."

Kétféle ember tetovál, a ritkább az az aki belső késztetést érez és akkor is tetoválna valamit , ha nem lenne szabad.

A többi meg a falka, a tömeg, akik hasonlítani akarnak egymásra, de mégis egyedinek érezni magukat. Nem biztos , hogy elégedettek önmagukkal, a testükkel, önértékelési zavarral rendelkeznek. Vagy az egyszerűbb (primitívebb) emberek, akiknek mindegy éppen mi a divat, ők divatosak akarnak lenni.